nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 30 Disember 2016

Real bubee pam


At last..aku beli gak pam ni
aku sebenarnya dh ada pam lama
pam spectra dew tu
Tp bila pk nk travel
better beli yg leh cucuk guna usb kan
so bila tgk review kwn2 terdekat ckp ok..
aku pun belilah
teramat murah...tak sabar nk tunggu sampai dah..
nnti dh pk aku review yek

#beli yg murah2 je lah..duit dh abis anak nk pakai bt bukak skolah
#moga2 sesuai ngn aku

Isnin, 19 Disember 2016

Budak demok


budak demok dah naik walker...
kadang2 aku ni risau gak leh dah ke budak demok ni naik walker kan..
baru 6 bulan kot...
tp so far xdelah si minah demok ni xde meraung menangis...
siap lepak dpn tv adalah...
tgk timmy time...
yeahhhh

p/s: leh mama mengemas umah dah..umah mama dah mcm tongkang pecah daaaaaaaaaaa

Isnin, 5 Disember 2016

klcc


tajuk lain isi citer lain skit..
tgk mek kat atas ni..
dah cun dah ambik gambo dpn klcc..
tp spoil dok gelek bekas mainan dia..
ayooo darin awat nye...

korang ada tak anak2 korang spesis mcm ni...
penat dah ckp...
g mana2 dok kelek lah bekas putih tu..
dlm tu ada mainan lego n masak2 dia...

p/s: lama tak sembang..so ini lah mukadimahnye...
assalamualaikum...

Isnin, 26 September 2016

Masak bekal


Assalamualaikum geng
ptg2 baru nk update blog kan
asyik pk nk tutup.je blog.ni sbb ai selalu story mory kt insta dah...
but..itu later on br pk
huhuhu

alkisah gigih smlm masak bekal
Masak daging masak pedas je pun
Bolehlah...sbb bosan nk jln kaki ke cafe...rasa jauh je...


gamabr Daging pedas in making
cukup utk bekal ai,pokden n suri n utk mkn mlm skit sorang...
kata diet forever kan
diet sambil berjimat...ok apa
heheh
oklah
babai

Jumaat, 23 September 2016

Jom Meniarap by sarah

At 3bln 14hr
sarah dh start blaja2 meniarap
fuhhhhh
teruja mama n kakak2
so sarah
1st lesson...usaha tangga kejayaan okk

Percubaan pertama..
dh guling...tp xmeniarap betul2
esokkan cuba lg

pakat2 lepak atas katil mama...
tunggu sarah meniarap...
hehehe

Selasa, 20 September 2016

bila anak tido


syok ok ada baby...
boleh gomol2...
boleh cium2..
boleh main2
hehhe

tp paling best bila baby tido..
mama leh tido sekali...
ai kan fullbf...of course kena rest sekali
hahaha

gelak je aku yek..
jomlah tgk gambar baby sarah tido dari baby sampai dah 3 bulan lebih ni...




















yg last sekali gambo latest..
malas nak pokpek kat setiap gambar..
so korang tataplah gambar baby sarah sofea ni yek..
nnti dah beso..kite recycle gambo ni blk...
ehehe

Selasa, 6 September 2016

Santai-Santai petang di Taman Tasik Titiwangsa


morning kwn2..
adoi..
pagi2 dah suwei ni..
hahaha
ai lupa bawak corong pam..
hahaha..padan muka aku...
tgh pk camner ni..
silap2 aku half day je hari ni...
huhuhu

oklah..citer skit lah 
ahad lepas..
lunch tu ktorang g makan kan nasi soho di hartamas..
best gak nasi soho tu..
tempat pun relaks..
itu nnnti review..
ini nak citer pasal santai2 kami di tasik titiwangsa..


baru anak no 3 ni barulah teruja dgn babywearing ni..
kalau tak mmg aku tolak stoller je bebudak ni..
tp si sarah ni lain skit peel ni..
jenis suka mengepit n berdakap..
so mybe dia mmg selesa sgt lah bila aku berbabywearing ni..
ok..itu wrap tu aku beli jenama emmewrap je..
murah je ...dlm rm60 gitu je kot..lupa lak
eh aku kurus skit kan..
hehehe


so ini 3 orang lah yg teruja...
sewa basikal je sumer..
actually aku naik je ngan pokden tu sambil berbabywearing..
tp takdelak gambar aku ngan sarah ...cesssssss
total sewa dua basikal ni rm40 utk sejam..
so better next time bawak sendiri basikal masing2..
jimat apak ko rm40...
hahha


tp kami main basikal tak sampai sejam pun..
sbb nak hujan..
so ada baki masa skit..kami ambik basikal kecik ni utk darin
round tak sampai 1 tasik pun..dpn tu je pun..
dtg kat aku..
mama..darin penatlah..air masak ada..
adoi...skit2 penat..
ini mesti kes chubby sgt ni..
utk update..berat darin dah 30kg...
huhuhu

itu lah santai2 ptg kami hari ahad..
mcm best gak spend time sini...
cuma nye kena dtg awal..sbb ptg2 hujan kan..

ok tu je lah nk citer..
lama tak berblog..
rasa start mengandung aku mcm kemalasan...
bukan apa..mgkn pembawakan budak..
bawak budak je jadi malas giler...
hahah..jgn sarah jd malas sudah..
by the way...
sarah lagi 2 hari cukup 3 bulan...
ngan berat 6.9kg...
alhamdulillah...sarah ok dok umah pengasuh...
nangis pun dah kurang...sibuk nak main je skrang...
oklah ...itu je..
tgh pk camner nk ambik corong pam tu..wuaaaaaaaaaaaaa

Khamis, 1 September 2016

anak 3


ish..ishh..
apa ke byk benor kain tu ..
baru anak 3..dah kelam kelibut kan

oh ye..
hai kawan2..
baru hari ni masuk kereje...
sarah pun dah g umah pengasuh..
yg lain2 seperti biasa...
ok tu je lah dulu update
nnti kiter update lagi yer..
babai

Khamis, 7 Julai 2016

Selamat hari raya...maaf zahir dan batin


Sempena bulam baik ni
sy dan family ingin mengucapkan
selamat hari raya...
maaf zahir batin...


Since mama still on pantang day 28..
so tiada lah bj raya utk mama
terus.berjangkit ke papa..no.bj raya jugak
but dia anak dara gedik kat atas tu harus ada


Si dara sorang lagi pun sama
still dlm pantang..so.no no.jln2 raya and no no baju kurung
kiter sambut raya haji je lah nnti
hehhee

oklah babai

Jumaat, 1 Julai 2016

Adik baru

Eh gambar senget lak...

Klah...
Introducing...hehehhe
Latest collection new handbag ai...
Ahaks...

Selamat bersalin pd 9 june 2016
Hari ke 4 posa...
Berat 3.54kg
Bersalin normal tp berjahit lebih skit...
Chek in htaa kul 1pg...terus ke labor room
Kul 3.02 pg...selamat dh sumer..
Alhamdulillah...Allah permudahkan urusa n aku di labor room.

Klah..setakat ni dulu update...

Sabtu, 14 Mei 2016

Sejenis breakfast


Sejenis breakfast hari sabtu...
plan nk bt mee grg lidi ...
tp kakak suri request nasi lemak
so prepare je lah apa yg patut
nasib pokden xde...g tournament futsal opis dia

jemput sumer tgk...

Isnin, 28 Mac 2016

mee rebus malas di pagi ahad


mee rebus pemalas namanyer
sawi xde..tomato xde..
hehehe
ini brunch ok..
kenyang sampai ke malam
mlm kebulur cari nasi..
hahaha

kakak suri


my big kakak suri...
smlm dating ngan papa di midvalley..
tinggalkan darin ngan mama kat umah
suka betul dia..
agaknyer ilang stress kot..
hahaha

perkembangan kakak suri..
alhamdulillah..
belajar so far dah ok..
rajin melukis di rumah..
rajin membaca buku di rumah
rajin walaupun terpaksa kena bt ulang kaji matematik
rajin walaupun terpaksa kena baca english
rajin walaupun terpaksa tolong mama bt kerja rumah
setakat buat susu darin n pakai kan pampers darin..kakak dah boleh bt...
cuma kena suruh lah..heheh
suri selalu cakap..
biar kakak bt kerje ni...suruh je..
sbb kakak tau mama penat..fuhh lega dgr ayat itu dr kakak suri...
hehehe

so kakak lagi 2 bulan kiter nak dpt baby baru...
so byk lagi kakak kena belajar..
sbb kakak nak jadi 'kakak' utk dua orang adik..
kurang kan merajuk yer..
muahhh...

Jumaat, 25 Mac 2016

bebel2


boring lak dok ofis..
keje berlambak je..tapi kalau mari peel kemalasan...sume pun tak jadi
so sambil bt kerja kiter bebel2 lah skit...

sejak aku pregnant...
aku dah berhenti kan suri dari skolah agama kafa...
berhentikan pun sbb pk tak larat nak g mari g mari ambik dia...
sbb suri ni transit kt taska jupem ...n takde van yang mengambil..
so setiap lunch aku harus menapak ambik dia and hantar dia g sekolah...
since preggy pun byk alahan nyer..
plus suri mcm tak happy je skolah kt situ..so aku decide berhentikan je...

citer nak berhenti ni pun...takde lah dlm plan..
cuma masa nak ambik surat utk pembayaran kafa..
ada aku tnyer ustazah suri..
kalau sy nak cuti bersalin 3 bulan nnti...suri leh ke cuti jugak 3 bulan..
ko tau ustazah tu kata apa...boleh je cuti ..tp kena inform ngan sekolah dulu
nak berhenti terus pun boleh...
aikhhh...awat ustazah cakap camtu....
lama aku pk...
n lama jugak aku perhatikan suri mcm xde mood g skolah kafa...
so aku tnyer suri...suri nak ke skolah kafa ni...
suri cakap nak sekolah kafa..tp bukan skolah skrang ni...
suri nak skolah kafa yang satu lagi..
ish2...
patutlah result skolah kafa mcm tu je..
ada sbb ok...

nak citer detail pun malas lah nak kutuk2 skolah kan...
so decide berhenti je...
myb suri tak sesuai dgn pembelajaran skolah kafa kt situ..
so itu pasal lah aku berhentikan terus suri dr kafa...
transit lah ptg2 kt taska adik dia..
ermmm

eh ..aku nak antor suri skolah kafa...
tp aku kena pk alternative nyer...
mcm nak cari skolah yang ada skolah kebangsaan n sambung ke sekolah kafa terus ke..
mcm skolah kt jkr sulttan salahuddin tu..
aku nak kena rickie2 gak ni..
takpun cari skolah area bangsar..
suri naik van ..transit kejap kt kuarters n g skolah kafa kat bangsar gak..
mcm2 alternative aku pk...
takpun antor skolah private kafa dkt ngna opis..
yelah...ni soal agama..byk mende ilmu kt skolah kafa tu yang aku takleh nak ajar kan..
so far tunggu adik no 3 kuar dulu yer..
huhuuhu

oklah panjang lebar lak membebel...
nnti sambung...

p/s: rumah ku di kota puteri leh dah duduk ...tp mcm takleh nak duduk sbb jauh sgt..so ada sesapa nak sewa/??heheehhe

Khamis, 24 Mac 2016

big mama


tq buat kawan2 yang still wish besday ai ye..
bila orang wish ai rasa mcm muda lagi...
hahaha



ini hadiah dr tempat ofis..
dr |Bahagian...tq kwn2


ini lak dari suri dalisa..
ayoo..dah besar anak aku..
siap bagi hadiah kat aku
aku dah bukak hadiah ni..
tp lum bt apa2..
nnti dah setel aku tunjuk2 kat korang yer..


big mama at 7 bulan...
still drive pg keje..
cuma aktiviti masak memasak waktu dinner dah jarang2..
balik keje aku terus berlunjur kaki..
letih ooooooo
klah
aku tgh uruskan pertukaran ofis ..supaya lebih dkt ngan umah
mcm dah xlarat nak drive hari2...pg petang..
nak cari ofis naik train je..hahaha


Jumaat, 11 Mac 2016

Big girl aka darin


Oklah...
sejak aku preggy ni
mmg aku panggil darin big girl..
bila panggil big girl automatik darin jd xmanja sgt...hahaha...saiko kan
Biarlah
ni ada gambar riang ria big girl kt taska permata jupem
yg big n girl tu darin lah ti
dh mcm giant darin ngn kwn2 sebaya...
huhuhu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut