nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 25 Ogos 2011

tahun ni turn kampung ai pulak


salam sume...
selamat hari raya yer...
maaf zahir dan batin...

sebelum tu nak citer...
aku dah 15 minggu dah...
hehehe..the bad news is..uri doh bawah...
sebab tu agaknya..aku asyik nak kencing memanjang je kot...
uhuhuhu..,
so mmg takleh buat kerja berat (yes yes yes)
hopefully uri naik sebelum deliver...
ai tak mau caesar2 ni...rela normal uuuuu....

alkisahnyer...
tahun ni mmg tak dpt nak tayang (riak bunyi) baju-baju raya...
sebab nyer belum membeli belah...
insyaallah sabtu ni kami nak terjah lah...
terjah midvalley ..leh g JJ situ...
mmg tahun ni baju kurung satu pun takde...
so kalau tak g terjah sabtu ni..mmg tak berbaju raya lah kami...

ok lah..itu jer perkembangan ai...
takde pe nak citer..coz malas giler nak snap picture...
semoga korang selamat sampai di kampung yer..
oh yer lupa nak citer...tahun ni kitorang raya kat kuantan (ya beda bedu)
mmg turn aku..
aku dah bayangkan betapa penuh meja ngan makanan di pagi raya...
ai ni dok mengidam macam2 ngan ma ai...
yummyyyyyyyyyyyyyyyyy...

Khamis, 18 Ogos 2011

lauk beli



sesungguhnya di bulan posa ni..
aku memang membeli je utk berbuka/sahur...
kesian kat aku kan...
aku try goreng mee lidi..rasa masin..
buat daging masak kicap rasa lain..
memang preggy kali ni betul2 menduga aku...
sampaikan laki aku geleng2 kepala jer...
takpelah
nak wat camner..
myb pembawakan budak jantan kot..haahha
koyal lagi..


setelah ku perhatikan ...
beberapa minggu ni asyik hujan jer..
aku merasa gerun nak membli di pasar ramadhan
aku takut lauk tu sume lauk perhangat...
so aku ambik keputusan bijak beli belah je lauk2 di Felda..
lauk2 felda ni di masa hari ni nyer..no perhangat2...
di atas..sambal bilis rm2.00


kalau nak membli kat felda ni mmg azab..
dah ler sebelum kul 1ptg..dah ramai bertenggek dpn pintu felda...
termasuk aku...
nak beli lauk punyer pasal ..aku sanggup berebut2 ngan akak2 sume (tipu jer)
sambal paru rm2.00


tapi aku ni lemah lembut..
suara pun tak kuar nak suruh budak felda bungkus...
bila dah takde orang..baru ku kuarkan suara lemak merdu ku ini...
nasib baik preggy..ramai yg kesian kan aku..uhuk2...
isi ayam masak tomato...rm4.00


walaupun budget teramat2 lari..
sampaikan nak beli sandal crocs suri pun nak kena tunggu gaji...
kesian kan
total di atas : rm8.00 sahaja...
sekian...

baju raya


wuaaaaaaaaaaaaa
belum beli baju raya lagi ni..
baju kurung pun aku tak beli lagi
baju kurung suri pun aku tak beli lagi
baju melayu laki aku pun tak beli lagi...
wuaaaaaaaaaa
ini gara2 alahan aku lah ni..
sume aku abaikan...
nah skrang terima lah natijah nyer..
soping saat2 akhir lah jawapnyer...
huuhuhu

Selasa, 16 Ogos 2011

cik suri dalisa


dah lama kan tak update pasal suri ni..
yelah..mama dia bz dok layan yang dalamperut ni..
itu belum kuar lagi kan...
meh layan


sejak aku berpreggy ni..papa ngan suri berkampung je dpn tv..
korang tgk rambut depan suri..
cantik tak??
aku potong sampai pendek...senang tahan ..nnti raya panjang lah tu..
hahaha


bila perasan aku ambik gambar dia ..terus bt pis kat aku...
budak yg semakin berat n semakin byk mulut...
letih nak melayan..


ini gambar selingan..
nasi kukus aku...wuahhhahahah

p/s: itu je nak citer..takde pe nak citer..esok aku tayang baju2 yg telah disoping 3 kerat utk suri...aku tak soping beriya thn ni coz takde mood...huhuhu (preggy)...


Jumaat, 12 Ogos 2011

lompat tikam n rasa nak tikam2 je orang...


gila dah brapa hari aku tak update blog kan..
kata blogger tegar...caitttt...hangat2 taik ayam rupanya...

aku bukan takmo update..memang takde apa nak cerita...
nak cerita kena lah ada gambo kan..baru best nak bercerita...
so hari ni meh layan citer aku yang siap bergambar...


walaupun diri ku tak posa lagi..
tapi bahang ramadhan tetap ada kat aku...
ini lompat tikam yang aku kirim ngan ofismate aku..
mmg aku suka giler makan lompat tikam ni...
lebih2 yang ni ada pulut (yg warna merah tu)
aku kan hantu pulut...


tajuk pun aku dah kasi hint2 kan..
rasa nak tikam2 je orang..
sebenarnya nak tikam je diri sendiri sbb serabut sgt je hari ni...
tetiba audit 5s nak dtg minggu dpn..
kelam kelibut tukar/buat baru tagging2 5s ni..
aduyai..serabut lah...


serabut2 punyer pasai..ko tgk hp aku ni..
dr pagi tadi dok terbalik gitu..
mmg otak pun tgh terbalik kott...


alkisah tgh syok makan mee goreng mamak (aku suruh kwn aku tapau...hehehe)
tisu lak abis..
solution nyer rembat tisu dr kereta...tiba2 yg esso ni je ada
so duduklah ko kat situ sampai abis n sampai aku ingat nak beli baru...hahaha


ini kaki sembat...baru 3 bulan dah sembat2..
confuse aku...dah perut pun dah naik..
eh..baru 3 bulan ni..mengandung kembar ke apa??
hehehe..berangan tak sudah kan aku ni...
17 ogos ni scan..harap2 sume nyer selamat...

klah ..itu je lah celoteh mak buyung yg tak posa ni...
nnti2 update pasal suri lak yek..
oh ye suri dah 20kg okkkkk..n umur baru 3 thn..
masyaallah..
babaiiiiiiiii

Selasa, 9 Ogos 2011

ponteng posa


hari ni aku ponteng posa lagi...
memang keadaan aku skrang mcm ting tong sesangat...
semalam aku siap ber emergency leave...
serius aku takleh nak berdiri tegak..
pening semacam...

so berbuka ramadhan ni memang made in pasar ramadhan..
nasib baik pok den pun paham..
sahur lagi lah nyer..
siap pok den
sabar yek..

itu gambar kulit pisang...
aku bawak dua ketul pisang utk bfast pagi ni..
lunch nnti nak menapak kat pasar keramat..
cari apa2 yang boleh dimakan...
uhuk2...

p/s: sian suri..asyik diabaikan jer..

Khamis, 4 Ogos 2011

day 4

oklah aku baru jer start posa...
pagi semalam aku buat buku pink (utk adik suri)
lega dah buat..
n si misi kt situ siap puji sbb buat awal buku...
bagus katanya...
tapi yg tak bagus...misi cek perut aku tp tak tau kedudukan baby...
n jugak tak dgr heartbeat baby..adui...
tak lena aku tidur semalam tau...
so next appointment adalah 17 ogos ni..
utk scan...harap2 sume nyer ok..insyaallah..

so utk day 4 posa ni...hehehe..aku baru je startposa...
semalam balik dari ofis..ya allah jem giler nak kuar jupem ni tau...
aku terus je balik umah masak2
hehehe..masak2???actually dua lauk jer..
aku masak lemak cili api ayam n goreng kailam ikan masin
tp kailam tu tetiba tak menjadi sbb aku guna ikan masin biasa jer..(bukan dalam botol ikan tenggiri tu)
so lemak cili api ayam je laku..hehhe

tgh syok tgk pok den berbuka..
tetiba aku terliur...
selalu nyer aku takde rasa terliur nak makan...
yelah mulut aku mual2 lagi..
tp semalam aku bedal nasi ngan ayam tu bertambah2 nasi..
aku pun pelik..hahaha...(konon pelik)

punyer sedap bedal...diselang seli dengan makan tembikai...
kul 11 mlm aku asyik ke toilet jer..
memulas perut..
mcm2 aku pikir..aku pikir yg bby aku dalam perut tu lah...
nasib baik aku sakit memulas sbb nak membuang..
so selamat lah nasi n ayam tadi..

kul 4.30pg aku bgn..
masak nasi..goreng ayam n buat ayam kicap
gerak pok den...
pok den senang je nak handle sahur..
air nescafee...nasi n lauk satu cukup dah...
n lagi sekali aku tertiba jadi terliur n lapar
n aku bedal lah nasi ngan ayam kicap tu lagi..
dua hari sebelum...aku bgn je sahur masak..tp tak makan..
tp tadi...aku bedal sungguh2...
itu terus aku niat posa...
alhamdulillah...
dh nak hampir 2 ptg doh ni..
aku still bertenaga...thanks bby kasi mama posa..
mama jelos tgk papa posa tau...
hehheehe....
itu je lah..

updated suri..suri sekarang sudah kokek tv..mentang2 lah papa dia penat posa ..tidur pun awal...suri leh koker tv sampai 3 pg tgk kartun...nk dkt2 tidur mesti suri datang kan aku...

suri : mama, boleh tak buat kan ee babak..ee nak babak tidur...papa tidur ..sian papa letih...
mama: ok..
suri: terima kasih mama..sayang mama...
mama: (dalam hati)iyelah tu papa ko letih lah sesangat...hehehe..siap emergency leave lagi hari ni...hehehe

p/s: najib takmo bagi duit raya ke?500 pun ok dah...dari takdo...huhuhu..

Isnin, 1 Ogos 2011

11 weeks

so far..aku dah 11 weeks dah...
minggu dpn 3 bulan...
huhuh...kadang2 rasa cepat jer..
bila pikir muntah2 belum ilang ..alahai lambat nyer rasa...

hari ni mmg menduga..
iyelah first day posa kan..
seriusly..aku mmg tak posa...
huhuhu

bangun pagi kul 4 gitu2..
masak nasi...n buat ayam goreng kicap utk pok den..
iyelah sian pulak laki ai...
walaupun aku mengoreng sambil berdrama muntah2...
aku tetap konon2 maintain...
tp bila time sahur..aku leh baring jer..
tak tahan bau masakan sendiri..

then lepas dah abis imsak..
aku leh tidur kejap..
aku skrang buat kerja skit...
tp lepas tu mesti nak baring2...
letih cam mengalahkan orang membanting padi...
uhuk2...

dlm 6 lebih gitu..mandi2..dengan drama muntah2..
mmg confirm lah tak posa aku ni...
uhuk2...
pk jugak..kalu aku tahan posa hari ni...
leh lah takyah ganti posa doh..
tapi bila pk aku nak drive g keje n balik keje..
aku surrender...
ini pun kat ofis..telan air masak jer..
ni pun dah lutut terketar2...
uhuk2...

itulah nak citer...
ptg ni myb masak je nasi...
tak sabar nak jenguk bazar ramadhan...

p/s: sory ye kawan2..aku bawak bekal g keje hari ni..uhuk2...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut