nuffnang

Selasa, 27 Januari 2015

dinner simple lagi





kita mulakan hari ini dengan menengok lauk dinner aku semalam...
simple dinner je..
whatsapp pokden tanyer nak makan masak lemak kembung or goreng pedas kembung
pokden jawap nak masak lemak sebab leh makan ngan budu
so petang semalam berdesup balik terus masak..
alhamdulillah pokden kenyang n suri pun makan banyak
suri suka pulak makan masak lemak cili api ni ngan ikan goreng...
so next2 time kta repeat makan lagi lauk ni ye suri
ingatkan suri tak suka lauk ni...hehehe

p/s: tengah mencari kekuatan untuk membento...mcm tak je..
alhamdulillah adik aku discharge hari ni..syukur2...

Khamis, 22 Januari 2015

citer2


apa punyer malas aku ni yek..
yes aku mmg pemalas...hahaha
nak type entry pun malas..
nak transfer gambar pun malas...

klah citer2 yang ringkas2 je lah


starting 2015 aku kembali berkaca mata...
teruk sgt dah..power spek pun dah naik..
so pakai blk spek..
ok..korang tgk tak kulit aku tu..
ini outcome aku pakai tabita selama 4 bulan...
selepas tu rasa mcm tak berbaloi...
tgh riki2 produk lain lak..
huhuhu


ini kesayangan suri ni..
nama apa mmg aku tak tau..
yang aku tau little pony
termasuk ni dah ada 3 ekor..
comel ke tak??
ai rasa tak comel pun...


2015
kakak dah bermula skolah darjah satu..
pagi bersekolah di sk datuk keramat 1..
ptg lak sekolah agama al akram, keramat
setakat hari ni..kakak still lagi aku handle tengahari..
mcm kedekut lak aku nak byr transit sampai rm260...utk setakat sejam..
so better aku uruskan..ala
teman mandi je ..kadang2 tak mandi...tukar kain pakai tudung je...
if aku ada hal..mintak pokden je uruskan..
nasib lrt dekat ngan skolah suri..
selamat aku



alhamdulillah...
adik aku dah semakin ok...
mmg kejutan sangat sampai masuk icu...
tp skrang dah ok..
cuma nyer adik aku ada masalah buah pinggang..
kena dialisis je lah..
tapi abang...asalkan ko leh jalan ..g keje...dah alhamdulillah..
at least ko still ada dpn mata aku..
nnti aku branak ramai2...ko leh main ngan anak2 aku..
hahhaa..
eh jap2..nnti aku cari bini sorang utk ko yek..
suruh bini ko lah branak ramai2...
hehehe

p/s: still menari...hahhaha..dengan badan gemuk ni aku continue minat n jiwa seni aku ni... aktif balik dgn group jupem..insyaallah...misi kurus bersambung kembali...hahhhahan...

Rabu, 14 Januari 2015

bila masak


korang kan tau ..
aku kan dah pindah masuk kuarters...
dulu2 dok sd mmg takde view bila basuh pinggan
asyik2 tgk sotong2 je bersidai...
skrang ..nah ni lah view aku


aku sampai umah dalam kul 6 ptg gitu...
gigih orang jem bagai...
ada yang gigih stuck jem dlm komuter
aku lak gigih memasak...(gigihlah sgt..)
ofis pokden kan sekangkang kera..
kang balik lapo lak..
so cepat2 masak


dua ketul komuter stuck kat situ...
yang belah kanan stuck 10 minit je..
yang kiri aku tu..stuck 20 minit...



bertabahlah korang
aku dah rasa hidup dlm jem
hampir 9 thn ok..
ni pindah rumah dkt ofis baru rasa kebahagiaan giler2..
hahaha..giler2 tak tahan tu...

p/s: selalu2 pakai baju tido/santai2 g lepak mamak kat sd...ni tak tau nak lepak mamak mana malam2..sini susah nak cari mamak muslim..last2 masuk midvalley makan kat warung dlm tu...hahaha....kelas kan..pakai baju tido masuk midvalley...kelas lah sgt emy oiii...pitam


macam x practical je beli


ada tak geng yang beli periuk nasi mcm ni...
mmg wap2 air tu kuar kut atas tu yek...
mmg jenis melimpah gitu yek???
huhuhu
xpraktikal langsung
asyik nyer berledir je aku tgk lepas masak nasi
wuaaaaaaaaaaaa
better beli periuk nasi biasa je..
tak sakit hati...

handbag baru



morning kawan2..
semoga hari kawan2 sume ceria selalu yer...

rutin 2015 totally bertukar..
selalu je jadi singa betina...(singa jadian)
bising dari kul 6.30 pg sampailah petang balik kerja...
even malam nak tido pun bising lagi mulut aku...
wuaaaaaaaaaaaaa
nak buat camner...anak baru sekolah darjah 1
sumer tak reti..
mama ler kena buat dulu
takpe2...
hilang kejelitaan aku tau asyik jadi singa jadian
hahaha

oklah
berbalik citer pada gambar..
new handbag utk tahun 2015
semoga hari2 aku makin ceria 
hehehe

p/s: esok bonus...yes


taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut