nuffnang

Khamis, 9 April 2015

sesuaikan diri....


morning uolss..
hari ni tayang bekal...
tapi bekas bekal tak proper lah...
baru nak menyesuaikan diri masak pagi2 ni...
huhuhu

masa darin kecik boleh je aku bgn hari2 masak bubur bekal dia ke rumah pengasuh...
so skrang bt balik..tapi bekal mak pak darin ...
hari ni bwak ikan goreng lebih skit..
sbb nak cicah budu kan...
mesti ada yg terliur nnti...hehehe

insyaallah..
tgh pk2 nak bento utk suri..
tp suri mcm tolak je nak bwak..
kasi mama masa skit..
akan ku cuba masak utk pagi n lunch...
fuhhhhhhhhhhhhhhh

p/s: bekal posing tepi telefon ofis..hahaha


Rabu, 8 April 2015

menu hari ni


hari ni masak sgt2 simple...
masak nasi n goreng ikan pekasam sepat n puyu
tapi goreng ikan pekasam tu utk pokden je
aku tak bawak bekal hari ni..
xsempat...
huhuhu

itupun suri dah dua kali lambat g skolah
nasib suri tak menangis2 takut lambat..
dia lagi relaks dari aku....
kata suri..pengawas ambik nama je..
padahal dia tak tau hahahaha

xpe abaikan je...
nnti2 dia kalau dia kena warning ngan pengawas..baru aku take action...

syukur sgt2...
skrang suri dah pandai membaca
keras jugak lah kepala mak pak suri ni pk camner nak ajar suri membaca..
akhirnya boleh...
walaupun ayat panjang nk kena eja satu persatu..
tp at least dia dah boleh mengeja..lega di situ...

ermm..apa lagi nak citer yer...
lunch nak g pasar keramat ...
nak beli ikan kembung , santan and tauge..
nak masak simple2 je pg esok..
asalkan leh jimat...

nape nak jimat???
kami ni diantara rakyat yang terkena tempias gst jugak ni...
so langkah kami adalah berjimat je lah...
huhuhu

Selasa, 7 April 2015

syoknye tido


tgk gambo darin tido dalam hp
tiba2 rasa nak tido...
camno???
huhuhu


masak dinner awal




ni gambar insta aku ..
ciluk jap masuk blog..

sbb rasa malas sgt nak masak dinner lepas balik keje..
aku tukar waktu masak dinner...
aku masak pagi2...hahaha
takde pagi pun ....5.30 pg je..
tp..ada tapi ye..
if masak berkuah...atau bergoreng...aku siap2 masak kul 10 mlm sebelumnyer..

aku bukan apa..
penat benor ptg2 balik keje..
rushing nak sapu2..rushing nak masak2...rushing nk layan bebudak
so lagi better bt camni
ptg smlm balik rasa relaks aman damai..
mengajar tuisyen utk suri pun lebih bermotivasi (kalau tak rasa nak marah je suri)
hehehe

tp ada orang tu ambik advantage
mentang2 lauk nasi siap bagai..
boleh lak orang tu balik lunch makan kat umah..
seronok ye...umah dekat...
ai is jeles..so hari ni bawak bekal g keje gak..
ai pun nak jimat gakkkkkkkkkkkkkk

Sabtu, 4 April 2015

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut