nuffnang

visitor 2011

Sabtu, 13 Februari 2016

Kerjaan anak2 tika mandi di rumah

Gnilah aktiviti darin n suri..suri xleh tunjuk..sensor...hahaha
mandi ambik masa sejam ok...
mcm2 dgr...jd fish lah..jd mermaid lah
tinggi imaginasi walaupun dlm bilik air...
layan kan je lah...

Khamis, 4 Februari 2016

citer lapok


tetiba tertgk gambar ni dalam draft
ok fine ..dah lama tak update blog..
ni kari ayam yg ntah hari apa...
saja rasmi bekas baru...
hehehe

kari ayam pakai rempah kari adabi je
pokden ingat aku pakai rempah kelantan..
hehehe

ai is bz sbb dok tempat baru
walaupun byk keje non stop
for me ok2 je...
tgh nak sesuaikan diri je...

so happy chinesse new year kawan2
ptg ni ai balik kelantan...
nnyum2...tak sabar nak susun jadual makan ...hahaha
babai

Selasa, 12 Januari 2016

citer2 suri darin


bersarang jugak blog aku ni...
nak wat camner...kemalasan melanda sgt2
oklah meh nak citer hal aku dulu...

alhamdulillah
aku dah seminggu lebih dok opis baru...
sumer ok je..
cuma aku lari dari bt keje 'N' aku tu...
aku skrang dok unit perolehan pulak bawah kewangan
so uruskan tender...
dari tender bukak sampai tutup
so uruskan je lah
lagi pun dah 10 thn bt pentadbiran dan servis di bahagian
tahun ke 11, dpt kesempatan tukar angin kerja
still di jupem cuma bertukar bahagian..
aku pun sebenarnya suka juga bt hal2 kewangan
sbb dok bahagian lama pun hampir 5 thn bt kewangan
so penambah lagi lah ilmu kejer aku..
hhehe

oklah citer hal anak2 dara lak


so far g skolah ok je..
dah naik 1 kelas di darjah 2..
oklah tapi mama still tak puas hati time waktu study...
selalu marah2 mama kalau mama ajar dia..
sorylah kak..mama bukan tak nak antor g tuisyen...
pertama..kos tak brapa nak ada...kedua..tunggu mama beranak dulu...
ketiga..kalau dah tuisyen kena ada komitmen menghantar...
so sabarlah...
bagi chance kakak enjoy blaja ngan mama dulu yer...
if darjah 5..still ada kekurangan dalam pembelajaran baru kiter pikirkan yer..
itulah jawapan mama...
satu lagi kakak mtk berhenti skolah kafa skrang...
pertama sbb kesian kat mama tengahari asyik jd driver kakak..kedua sbb kakak tak suka environment skolah
so kakak mtk tukar skolah..
ok kter tukar skolah yer kakak...


ni pasal adik lak
dah hampir 2 minggu asyik demam on offf...
satu taska dia bersilih ganti demam..
itu yg darin pun on off demam
takpe den..
nnti kter cari supplement yer...
kot2 leh kuatkan antibodi adik yer..
klah ..nak wat keje dah
bbyeeeeeeeeeeeeee

Selasa, 5 Januari 2016

Permulaan 2016

Permulaan 2016 dimulakan dengan darin demam ...huhuhu
anak demam ni lah mak pak lemah skit
3hr dh demam...so g klinik doc pun tak tau punca dia demam...
aku suspect tonsil..rupanya bukan


So doc bg antibiotik ngn ubat reda telinga
sbb darin mmg ada masalah telinga nanah minggu lepas...harap2 sbb telinga..huhuh


dgn mama lapor diri tempat baru...
xpelah..bkn baru keje pun..ni dh thn ke 11 aku keje..so relaks2 je lah..
moga2 darin cepat sihat n mama leh kembali bekerja...amin

Khamis, 31 Disember 2015

kena tukar


baru hari selasa baru ni...
aku dpt surat pertukaran..
debar gak mulanya..
takut2 kena ke putrajaya..
sekali dlm jabatan ni je..
lega mak...

iyelah...sume perjawatan dah catu skrang..
so mmg ler nervous kan..
ai mmg ada mintak kuar dr jabatan skrang..
sekali kena reshuffle..
so redhalah..
perasaan?
xde perasaan sbb dlm jabatan sendiri cuma lain bahagian je..
kek atas tu kek perpisahan aku...
korang sory..ai ni bkn kaki air mata..
seriusly mmg tak rasa apa2...
huhuhu

p/s: gnilah kalau orang hati batu kan..uhuk2

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut