nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 23 Mei 2018

Menu simple utk berbuka



posa tahun ni serba sederhana
still masak n beli pun ada..
janji jgn lebih2 membeli

menu atas tu menu hari ahad lepas..
selalu2 aku ot pepagi ahad..
tp hari tu rasa mcm berat je nak g keje
so dok umah jer bermalas malasan

masak lemak ayam, grg ayam kuncit, daging pekasam dengan budu n lompat tikam
skrang desert2 simple mcm lompat tikam, kuih bermacam talam, onde2 ngan tepung pelita ada jer org kuarter open order..apa lagi kita order je..xyah g bazar..
n hari ni hari ke 7 posa still aku tak jejak ke bazar lagi..

utk bebuka kami minum air biasa2 je..
sunquick ais, milo ais, soya ais n teh panas
itu je..
eh terasa nak minum nescaffe ais lak..hahaha
tgk lah berbuka nnti..

klah itu je nak bebel...hehhe

p/s: syukur kerajaan baru ni..dh lama sokong kerajaan baru ni ..baru kali ni dpt memerintah..tahniah2..tp negeri ai dah jadi negeri pembangkang..alaaaaa


Jumaat, 4 Mei 2018

Pulut feveret



alhamdulillah ..
dpt rezeki pulut kuning ngan rendang ayam non crispy hari ni
ai kalau bab2 pulut ni mmg feveret lah sgt...

hari ni lunch hour tak kuar g mana2...
geng2 g main bowling anjuran puspanita
ai melanggok lah kt opis dgn ditemani pulut kuning n nasi lunch..
dok diam2 ye..no soping2..
simpan duit utk posa n raya...





Rabu, 2 Mei 2018

Sukan Tahunan Tadika Bijak - Darin Safiya


salam n gud morning..
hari ni tak leh nak type byk2..
byk kerja lak
so layan gambar je lah










sekian..


Rabu, 25 April 2018

citer posa zaman anak 1


salam geng..
tetiba kepala hotak jadi serabut lak
padahal dpt baru dapat gaji..
actually gaji ni lah nk bt menampung makan bulan posa..
tetiba tingat zaman anak sorang..


gigih aku korek gambar ni...
ni gambar zaman dok sri damansara...
anak sorang...
masa ni syok sgt
sbb bazar ramadhan sebelah apartment je..
so bab nak memasak hanya dipikirkan waktu utk sahur je..
gulai ayam tu feveret pokden tu..


ini lak lauk ekspress...
bt simple2 je..
dulu dok sri damansara keje kl..
so distance jauh nak mampus..
pernah tau bulan posa aku sampai umah kul 10mlm
huhuhu


ini pun citer2 lama dlm blog time posa
time ni pn dana gigih menjahit manik
automatik aku pun gigih..
ini tempahan tau..
aku ambik upah murah2 je...


eh tetiba jumpa muka suci murni..
skrang muka tak brapa nak suci..
sbb anak dah 3 kot..
hahahah


eh ..terflash back lak...
kena sampuk agaknya aku hari ni


Khamis, 19 April 2018

Klinik gigi di UTC Keramat


hari ni masuk opis lewat skit..
dalam kul 11 gak lah..
bwk darin g klinik gigi
ai nampak gusi darin bengkak2
so kena lah tgk jugak kan...

gambo atas tu breakfast roti canai dulu kt utc keramat..
aku suka g klinik utc keramat ni..
sbb kalau pagi senang nak parking
pastulak ada foodcourt kan..
senang sekali harung..
apa2 sebelum jumpa doc kasi telan kenyang2

sambil doc tgk gigi darin..
ai pun selit lah jugak..
ai cuci je..
rm2 je ...
suci murni gigi ai..
hahaha

berbalik citer darin..
yg aku tgk bengkak2 gusi tu..
sebenarnya gigi kekal darin nak tumbuh..
tp gigi susu still kuat..
so terpaksa lah cabut gigi susu darin sebatang..
ada 3 batang gigi yang mengganggu gigi kekal darin nak tumbuh
tp cabut 1 jer..lagi 2 tu dah goyang2 skit
bila2 masa leh tercabut sendiri..
oklah...darin senyap je doc bt..
paksa rela nama nya...
hahaha

next...telinga darin lak
darin kan ada problem telinga
telinga keluar air..
by ahad air telinga still kuar..
hr isnin kena g hkl kasi cuci lah nampaknya

mesti korang tertanya2 nape telinga darin kuar air
actually darin ni ada problem telinga sebelah kanan..
ikut kata doc dr hkl, dinding antara telinga dan saluran hidung nipis..
myb sbb struktur telinga memang azali mcm tu...
n ada doc swasta cakap..gegendang telinga darin dah pecah
tp ai dah follow up hkl..
bt ujian speech n hear..
so far result adalah mild..
so sampai situ je..
yang lebih2 takleh nak ckp sbb..dah lama tak follow up
but secara fizikal nya..
darin ni mmg slow skit dr kakak dia..
umur 6 thn still xreti membaca..

kami laki bini pun tak cakap byk
syukur apa yang ada...
n tak nah nak push darin
but syukur sgt..tadika darin byk membantu darin bercakap byk skrang...
walaupun satu persatu perkataaan keluar..
bg ai sumer dh perfect..
hehehe

eh terciter lebih lak..
esok sambung lak..
bubyeee

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut