nuffnang

Rabu, 24 Jun 2015

My abah...

Tetiba abah post gambar ni kt fb...
Adoi..mengamit kenangan betul
Time2 bln posa masa aku kecik2 dulu.. lambretta abah ni lah kami jalan2 ptg2 cr air tuak utk berbuka..aku ikut sbb nk ilangkan lapo posa je..hehehe

Apapun...selamat hari bapa ...abah..
Abah dah bg kami adik beradik yg terbaek...
Terima kasih abah

Khamis, 18 Jun 2015

selamat berpuasa untuk anda semua


penutup sebelum berposa...
tayang gambar ni
tahun lepas kami naib juara..
tahun ni alhamdulillah..kami juara...
after raya..prepare utk koir pulak..insyaallah..

Jumaat, 29 Mei 2015

bestfriend forever


salam geng
sory lah lama tak update..
ni ada citer baru lah aku start menaip..
cari2 idea...gali2 idea..
banyak idea...tp gambar pulak malas nak transfer..
tapi takpe..
sbb ini sume adalah alasan kan..
hahaha

oklah..
tajuk pun bestfriend forever kan..
mehlah citer skit ttg bff

aku rasa dr sejak aku sekolah tadika sampailah masuk U n sampailah dah keje ni..
aku sentiasa dikelilingi bff yang giler..
masuk tadika..ada bff..tp lelaki..anak jiran..
rapat sgt ...g main pun sama2..blaja sama2...
then masuk skolah rendah...ada gak geng bff..
ingat lagi ..salah sorang bff aku tu anak mat saleh..
masa tu aku sekolah Methodist di kuantan..
sume orang pelik aku berkawan ngan dia...
ingat aku speaking lah ngan dia..padahal kwn aku tu lagi terror bm dia dari aku..
hahha..still ingat ngan nama dia..'kathy' eh kathy where r u now??/

then masuk skolah menengah rendah..ada gak geng giler..
ini geng mmg taiko...
hahhaa...jenis tak pakai saman...
same gak bila g sekolah menengah atas...
masuk skolah teknik..paham2 je lah...
this is pantai timur lah...
hahaha..abis budak2 kl kena ragging..
kami relaks je..
hehehe

pastu sambung diploma kt olympia...ini pun best..
dr batch aku..aku sorang je malay..
so solution nyer...mmg english jadi medium bahasa kami..
tp english tunggang langgang lah...
hahaha..
janji kami paham..

pastu aku keje di olympia..
ingat lagi first post...
record officer...gile kan jadi pegawai rekod..
aku jaga sume hal2 student olympia..
mmg aku expert lah sbb aku sendiri exstudent olympia..
geng2 keje pun giler..
then dpt pulak bos sama kepala..Miss ivana..
oh miss ivana..where r u now??????

then sambung blaja kt unitar kota bharu..
ini pun best...
geng2 rumah giler2..
dr malu2 terus jadi tak malu..
dok seumah setoto...
ada duit kami makan..xde duit kami masak maggi..

masa blaja unitar aku bt keje part time
jadi penari...penari kebudayaan..
nak meniaga tak reti..menari je reti
so menari je lah utk cari rezeki tambahan..
kt situ jumpalah geng2 ronggeng...
bahagia sgt..sbb aku takyah nak pura2 nak jadi baik..
sbb aku ni mmg jahat orang...yahahha
so ngan geng menari jugaklah..
aku hidup susah senang...
tp susah senang pun..
aku bahagia sgt2...

xabis degree aku dpt keje kerani gomen...
oh rasa terumbang ambing gak lah..
nak menyesuaikan diri ngan suasana keje gomen
but sini pun aku dpt kawan sekepala ngan aku...
syukur alhamdulillah...
then sambung blk degree kat unitar kelana jaya..
syukur jugak dpt kwn2 yg memahami aku keje sambil blaja...
semuanyer dipermudahkan...

dan skrang aku dah 10 thn keje 
kwn2 aku 4 orang ni lah peneman suka duka aku
dr anak sorang sampai lah 2..
kami sentiasa gelak ketawa...
dan semalam...bff kami sorang yg telah bertukar ke Kota kinabalu ada dtg ke ofis..
apa lagi nasi arab lah kami...
hehhe






Rabu, 20 Mei 2015

Pertama Kali Kami Jejak Kaki di Istana Negara



ini kenangan kami berempat..
tapi tanpa gambar aku..boleh??
eh lama tak update blog kan..
ssebenarnya banyak cerita nak dikongsi
tapi ntahlah..
tp blogwalking selalu je aku bt...itu mmg tak pernah miss...
hehehe

eh berbalik pada gambar...
setelah sekian lama
asyik lalu di laluan istana negara...
akhirnya pokden bawak jugak kami ke pintu istana negara ni
tempat ni mmg tumpuan pelancong luar..
kami pun konon2 nyer pelancong lah..
hahaha...

so sudah puas hati kakak suri..
sbb dia lah yg beriya2 nak ke istana negara...

kakak suri : mama..macam mana nak masuk dlm istana ni..

mama: tunggu mama mintak keje dalam tu..nnti leh bawak kakak..

kakak suri: oh ye ke..boleh yek...lagi??

mama: lagi? kakak kawen lah dengan anak raja..leh lah kawen...

kakak suri: ?????

sekian...


Jumaat, 24 April 2015

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut