nuffnang

Selasa, 15 April 2014

Lala.....


makanan feveret aku..
but baru pertama kali aku try masak..
nak makan je aku g kedai n order..

semalam ternampak lala ni kt pasar chowkit
murah lak..sepeket rm5 jer..
apa lagi balik umah masak lah..

sgt2 senang utk memasak..
hahaha

suri darin sukakan kuah masak lemak lala ni
sbb manis kan..walaupun aku tak letak gula pun..
papa lak mmg suka cumakurang pedas...yelah anak2 nak makan gak kan..
so next time leh bt lagi
tp aku tgh atkins..hehehe
so tunggu hari cheat day ler..

p/s: kembali beratkins..target nak turun lah walaupun sedikit..huhuhu

Isnin, 14 April 2014

gangster nye ko dik...



sejak dua menjak ni asyik citer pasal darin je kan..
citer kakak suri cam kurang..
eh takdelah..cuma telatah darin ni menarik minat nak berblog jer..
lagipun kakak maintain je skrang..
kakak ayu...dah beso..so kter kurangkan cite dia skit..
hehehe

ni lagi pasal si budak kecik ni..
mak aiii...gangster celup betul...
g JJ semalam..lepak kat kidszoom apa ntah..
biasa kami kalau g JJ Au tu mmg suka biar dua beradik ni main..

kakak suri peel nyer takde jenis nak berebut barang ngan orang..
kalau dia tgh main...orang lain ambik barang dia..
kakak suri akan senang hati lepaskan je barang tu kat orang lain..
tapi tidak pada adik...
huhuhu

situasi pertama...
adik sedang naik kete gerak2...(sapa pernah g situ tau lah)
adik mmg suka naik benda alah tu...
so naik lah lama skit..sbb takde orang nak naik..
kemudian ada budak nak naik...
bapak budak tu siap nak naikkan anak dia..
sedangkan adik still dok dlm tu...hehehe
tangan budak tu menapak kat dlm kete tu..
adik leh pijak tangan budak tu..huhuhu..
situasi nyer mmg adik tak bagi budak tu naik...
tak puas main..oklah..
angkat adik kter g main benda lain..
yelah orang lain pun nak main gak (bapak budak tu pun satu..suka tgk budak2 berebut kot)

oklah..

situasi kedua..
adik suka kete kecik yang leh drive tu..
tp ada sorang budak koker (besar dr darin myb umur 4 atau 5 tahun)
tapi budak tu tak bagi ke adik sbb dia rasa dia punyer..
parking tepi umah dia ...
abis sume barang2 main budak tu sumbat dalam umah (kitchen)
adik tak puas hati..nak main tak leh..
ok fine...
then..budak tu leka main dlm umah..
adik g ambik kete n drive...hehehe
budak tu marah...kuar dari rumah n g kat adik
budak tu bukak pintu kete...then adik g tutup..
dgrlah adik n budak tu bebel..
adik keras hati..tak kuar2 dari kete..
bt dek je
papa ada..tp malas nak campur...nak tgk jer...huhuhu
then budak tu masuk dlm umah dia..
adik pun suka hati bawak kete...
thennnnn
adik masuk dlm umah budak tu ngan kete...
ho ho ho...
ko pehal dik..
ok relaks2...
budak tu kuar...
adik kuar dr kete masuk dlm umah..
bt sepah dalamumah tu..
budak tu marah..tp adik bt dek...
kakak masuk dlm umah..
n adik n kakak happily main dlm umah..
budak tu lari g umah lain..huhuhu...
ok..gangster tak adik???
hahaha

tp statement takleh blah..kaitkan perangai darin ngan aku..
apa ni..???


hahaha


yg tukang komen tu bestfriend aku ..adik aku n ma aku..
so terpaksa lah aku akui...huhuhu



Ahad, 13 April 2014

Jumaat, 11 April 2014

Gedik2 di ofis


ni citer 9 April hari tu..
hari rabu...hehehe

majlis perpisahan dato kp ktorang...
so geng pompuan wajib hadir ler..
sbb pengajur nyer pun puspanita..
ai kan puspanita lah sgt...hahaha


ada cabutan bertuah...
tp cam biasa aku mmg tak bertuah pun...
hahah


pakai shawl ni..
budget muslimah lah..
tp senget benget 24jam..
ini geng gedik aku lah selamanya...


ini geng baru...
tp ngam giler...
suka minah ni sbb selalu kena buli je..
hahaha


penyanyi jemputan zur eda...
eh sekali ngan pelancaran laman web puspanita yer..
best dia ni..
very spontan..very entertain..
suara takyahnak pertikai lah..
seingat aku ..aku pernah sepentas dgn zur eda ni..
tp ingat2 lupa..myb di show hari jadi sultan kelantan...
huhuhu..
tp dia tak berubah..aku je berubah..
body maintain...body aku???takyah cakap lah..
kalau suruh menari atas pentas..mmg aku menangis lah dulu..
huhuhu


ini lah dia...

klah...aku mengantuk..tp bukan sbb ot semalam..
tak bt ot pun..insyaallah mlm ni bt ot...hahaha

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut