nuffnang

Rabu, 20 Mei 2015

Pertama Kali Kami Jejak Kaki di Istana Negara



ini kenangan kami berempat..
tapi tanpa gambar aku..boleh??
eh lama tak update blog kan..
ssebenarnya banyak cerita nak dikongsi
tapi ntahlah..
tp blogwalking selalu je aku bt...itu mmg tak pernah miss...
hehehe

eh berbalik pada gambar...
setelah sekian lama
asyik lalu di laluan istana negara...
akhirnya pokden bawak jugak kami ke pintu istana negara ni
tempat ni mmg tumpuan pelancong luar..
kami pun konon2 nyer pelancong lah..
hahaha...

so sudah puas hati kakak suri..
sbb dia lah yg beriya2 nak ke istana negara...

kakak suri : mama..macam mana nak masuk dlm istana ni..

mama: tunggu mama mintak keje dalam tu..nnti leh bawak kakak..

kakak suri: oh ye ke..boleh yek...lagi??

mama: lagi? kakak kawen lah dengan anak raja..leh lah kawen...

kakak suri: ?????

sekian...


Jumaat, 24 April 2015

Khamis, 23 April 2015

riang ria anak-anak di tasik perdana


salam geng..
sory lah lama tak update blog
terasa kemalasan amat sangat
ni pun kepala asyik berdenyut je dua hari ni
ntah nape
huhuhu

sejak kerajaan dah implement kan gst
kami ni byk gak berfikir cara2 nak jimat duit
yelah..
dulu2 leh lah makan luar..beriang ria di mall...
so skrang kami beralih ke tempat
jom g taman2 kt kl ni je
kami rendah tasik perdana sbb dkt ngan rumah kami kan

ehhh..rugi korang tak dtg sini
hari tu kami datang dalam kul 2 ptg..
redup je taman permainan anak2..
nak jogging pun best
tp hari tu kami hanya teman anak2 main je..
but weekend ni..insyaallah nak jogging
kakak dah start sukan..asyik sakit kaki je..
mesti kurang fit kan..
so meh mama teman kakak jogging utk fit kan diri
mama n  papa pun nak fitkan diri..
so sama2 lah kter ye...


ni dalam kul 2 lebih
happy anak2 kan


ada pulak burung2 merpati ni
so kter bagi makan burung2 ni ye anak2..
see..mama pakai skirt je..
so dok diam2..
next2 nak pakai tracksuit..leh jogging n lompat sama


mama yang tukang bagi makan kat burung2 ni...
hehehe...


berpeluh2 anak2...
tapi happy je sume...


kter bagi makan lagi kat burung2 ni
biar ramai2 datang kat sini


nampak kan dorang happy


redup je...mmg sesuai nak jogging
tp kter start jogging awal nnti
dalam kul 2 ptg kter g..
by 5 kter balik..hehehe


adik pun pakai dress...
sbb dtg tasik perdana ni pun sesaja survey tempat


budak tecik yang berpeluh2..
awal malam tu darin tido..


amboi aksi apa lak korang ni ye...

p/s: janji anak happy..ni suri request nak picnic kt situ pulak...nnti kter picnic ye..tapi makan simple2 dah ler...


Khamis, 9 April 2015

sesuaikan diri....


morning uolss..
hari ni tayang bekal...
tapi bekas bekal tak proper lah...
baru nak menyesuaikan diri masak pagi2 ni...
huhuhu

masa darin kecik boleh je aku bgn hari2 masak bubur bekal dia ke rumah pengasuh...
so skrang bt balik..tapi bekal mak pak darin ...
hari ni bwak ikan goreng lebih skit..
sbb nak cicah budu kan...
mesti ada yg terliur nnti...hehehe

insyaallah..
tgh pk2 nak bento utk suri..
tp suri mcm tolak je nak bwak..
kasi mama masa skit..
akan ku cuba masak utk pagi n lunch...
fuhhhhhhhhhhhhhhh

p/s: bekal posing tepi telefon ofis..hahaha


Rabu, 8 April 2015

menu hari ni


hari ni masak sgt2 simple...
masak nasi n goreng ikan pekasam sepat n puyu
tapi goreng ikan pekasam tu utk pokden je
aku tak bawak bekal hari ni..
xsempat...
huhuhu

itupun suri dah dua kali lambat g skolah
nasib suri tak menangis2 takut lambat..
dia lagi relaks dari aku....
kata suri..pengawas ambik nama je..
padahal dia tak tau hahahaha

xpe abaikan je...
nnti2 dia kalau dia kena warning ngan pengawas..baru aku take action...

syukur sgt2...
skrang suri dah pandai membaca
keras jugak lah kepala mak pak suri ni pk camner nak ajar suri membaca..
akhirnya boleh...
walaupun ayat panjang nk kena eja satu persatu..
tp at least dia dah boleh mengeja..lega di situ...

ermm..apa lagi nak citer yer...
lunch nak g pasar keramat ...
nak beli ikan kembung , santan and tauge..
nak masak simple2 je pg esok..
asalkan leh jimat...

nape nak jimat???
kami ni diantara rakyat yang terkena tempias gst jugak ni...
so langkah kami adalah berjimat je lah...
huhuhu

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut