nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 16 Februari 2017

ADIK AKU DAH KURUS, BUKAN AKU


ni adik aku no 3..
kami 3 orang ni mmg jenis gemuk2..
cuma akulah slim skit sbb aku pompuan..hahaha
yg lagi 2 kira mmg gemuk dari kecik

tp adik aku no 3..
dah kurus lah pulak skrang
dah lama tak makan nasi katanya...
pastu kuat exercise lak skrang..
huhuhu
ai is jelooooossss

nak tgk gambo lama
nahh


hehehe

Rabu, 15 Februari 2017

MENCARI PROGRAM CUTI SEKOLAH UNTUK KAKAK SURI


salam uolls...

tu atas tu...kem ibadah utk anak2 kita..
ni ai dapat ni dr group whatsapp kuarters ai..
since kuarters mmg dekat ngan masjid negara
so senang lah info sampai ke kami..

untuk kem ibadah di atas tu..
ai belum call detail lagi..
suruh member call..tapi tak xde orang angkat pun
myb ustaz and ustazah bz tu..

ai ai lak..
aku kadang2 pening lalat gak time cuti sekolah
sian suri sbb kalau cuti sekolah pun kena dok taska
bila terpikir balik..kalau ada bibik ok gak..
takyah lah si suri kena dok taska kan..
akan diusulkan kepada pokden..

berbalik pasal kem tu..
plan nak antor situ lah ..sbb murah je tgk
tp nak kena tgk timetable dulu..
sbb kat masjid setiawangsa ni ada gak kem..
cuma xdpt nak survey lagi..
cuti skolah seminggu je kan..
kalau cuti sekolah 2 minggu rasa nak antor suri darin balik kg je tahun ni..
biar dia berehat kt kampung..
oklah itu je nak citer..
bubyeee

p/s: nk tau detail pasal kem ibadah tu sila call sendiri spt no di atas ye..

ALHAMDULILLAH


salam uolls
ntah ada ke tak yg follow citer aku di blog ni
yang aku tau..Puan Dana mesti baca blog aku hari2 kan...
sayang puan Dana..
since dah bertukar bahagian ni...
sini je lah leh tau citer2 Puan Dana ni...
hehehhe

oklah nk citer..
rumah yang dibeli pokden dah siap dah...
siap thn lepas dah..
tp still tak duduk..due jauh benar aku nak g keje..
so setakat ni baru pasang grill
lain2 tak sentuh lagi..
tunggu duit jatuh dr langit baru leh reno ni..
hahaha


p/s: still saving tuk renovation ..huhuhu


Selasa, 14 Februari 2017

GAMBAR KONVO DARIN DAN TANTRUM


salam sumer..
dok godek2 kt draft
banyak lak gambar2 belum di publish..
so kiter publish slow2 ye..
ini Darin yg grad dr taska permata jupem
taska yang dia duduk dr umur 3 tahun sampai 4 tahun
5 tahun baru belajar di tadika bijak jalan gurney...

Darin ni pelat skit..
stil bahasakan diri dia 'DALIN'
suruh bahasakan diri kakak Dalin..
tp still taknak..
kalau panggil adik..dia akan berpaling kat kiter
adik dia Sarah...still kena panggil Sarah bukan adik..
apa2 lah Darin..

mula2 masuk tadika bijak..
aduyai..dia punye tantrum tahap gaban...
ntah apa..
kat umah mengamuk bagai..
sampai dpn pintu tadika bijak..
elok2 je turun siap happy2 gitu..
hahaha

so takmo bg tantrum
aku tukar skit aturan pagi dan petang
pagi aku just gerak n dukung dia masuk dlm stroller
lepas antor kakak dia g sekolah
bawak darin naik opis..aku punch in dulu..
pastu siap2 kan dia g skolah..
xmandi pun..basuh apa yg perlu..hehehe
pakai uniform..pakai bedak sikat rambut n tocangkan..
so g skolah..
balik lak..masuk 1st week tadika..
aku ambik fullday programme..
aku tukar ambik half..
sbb fullday tak tido ptg..
so lunch hour aku ambik dia n kakak dia sumbat masuk taska jupem
situ dia dua beradik leh mandi tido 
ptg kul 5..ambik kt jupem je terus balik
barulah ilang tantrum si darin..
alhamdulillah
walaupun mama dia mcm senget gak lah nak g mari g mari
asalkan tak tantrum..aku dah lega..
so gitu lah citer darin..
nnti tunggu turn sarah lak tantrum..
hhuhuhuhuhu



BREAKFAST - INI FEVERET


ini menu kalau breakfast di ofis..
mee kari separuh dengan bergedel n kerang + kopi ais..
ini leh kenyang sampai ke ptg...
jemput sumer

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut