nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 28 Mac 2013

Xsedap


mcpepper yang tak sedap..
kering kontang..kuah konon2 gravy tu takde pun..
daging ngan bawang besor..
uhuk2..tipah tertipu lagi..

Rabu, 27 Mac 2013

Pose skit


eh2..suri yg snap picture ni..
mcm orang tak sihat je aku ni kan..
sebenarnya terlebih sihat..
hahaha

Org blanja


nak tau..
ada kwn kter dah dpt taraf berpencen..
so leh wat kuar kwsp kan..
byk tu..22k..
apa lagi..
makan free lah...


muka dua orang happy sbb..time tu hujung bln..
tetiba ada orang nak belanja makan..
mmg happy ler..
hehehe


geng makan free..
khusyuk sume dpt makan yer..


yg pakai baju mcm warna hijo tu lah berbelanja..
tq ardi..
semoga dimurahkan rezeki..
nnti2 belanja lah lagi..
hehehe

p/s: seronok jugak kuar beramai2 gni...lagi seronok orang belanja ..hehehe

Selasa, 26 Mac 2013

Mkn dim sum


2 minggu lepas..
lepas balik wedding cousin tu..
singgah kat Master cook sri permaisuri tu..
cousin sorang keje situ..
hari dah petang time tu..
so ktrg order lah dim sum..
mak aii..sedap pulak..
mmg kena g lagi ni..


ambik set dim sum..
sedap ...
telan air liur tgk bubur tu..
bubur tu aku kasi suap kat darin..
terkentut2 dia satu hari..
sbb bubur tu penuh ngan halia..


dlm plastik tu bubur tuk darin (tapau)
itulah set dim sum nyer..
tak salah aku set ni rm19.90 jer kot..
byk dpt..

p/s: mmg kena repeat g sana ni..tertelan2 air liur aku menaip entry ni..

Mak bedah


auww...malu nak tunjuk tapi tunjuk lah jugak
(tapi bukan menunjuk2 nama nyer ni)
aku kalu dok umah...mmg berseluar pendek jer..
bert-shirt pendek
cuma sekali sekala main angin mak bedah..
bert-shirt n berbatik...
hehehe

p/s: aku pakaikan darin baju kakak suri tu...hahaha..tergelak2 ktorang..

Jumaat, 22 Mac 2013

Inilah nasibku


salam pagi jumaat..
yeahhhaaa..esok cuti..
nak bt pe yer esok..
hehehe

klah kter layan gambar darin k...


cik darin yang makin beso makin berat..
sakit tangan lenguh pinggang mama....
tak tau lah berapa berat...
eh lupa..darin lum cucuk lagi setahun..
hari tu..klinik penuh..
tgk minggu dpn..kena g hari biasa nampaknyer..


inilah nasib darin..
jadi anak no 2..
asyik kena buli jer..
tgk tu kena pakai skirt tutu...
kakak suri punyer keje lah tu...

p/s: rasa lengan aku dah tumbuh muscle2 jantan dah..hahahah

Khamis, 21 Mac 2013

kakak n adik


hari ahad lepas2...
ptg2 nak ke maghrib..
still dua beradik ni main..

p/s: nampak bakul hijo tu...itu bakul ajaib..yg bestnyer itu sumer mainan suri..darin mewarisi jer..hehehe

Anak oh anak


gambar2 kat bawah ni..
pok din yang ambil...
masa ni mama tgh mandi..
kuar2 tgk umah mcm tongkang pecah..
sekejap je..
masuk bilik air mandi2..
kuar dah jadi gini..
huhuhu


kepala nyer kakak suri lah...
katanya main jual2 ngan adik..


yang si adik pun melayan...
jadi pembeli tegar kakak suri..


nak marah ke nak senyum..
aku sendiri jadi confuse..


ok aku tak marah...
aku senyum jer...


adik siap meniarap tu...
ok2 anak2 ku ..
mama xkisah korang nak terbalik kan umah..
silakan...
huhuhu

p/s: suka tgk dua beradik ni main...sejuk hati aku tgk..moga kasih syg antara kakak n adik sentiasa erat...
muahhh suri dalisa n darin safiya..

Rabu, 20 Mac 2013

usikan si kakak


suri ni kan suka benar menyakat darin..
si darin lak mengekor je kakaknyer..
sekali sekala ada jugak dgr si darin ke kakak..
tp si kakak cam biasalah..
lagi adik marah lagi dia bt..

p/s: ko tunggu lah adik ko ni besar kak..ada lah ko mengadu kt mama adik bt kakak..hehehe

Playtime darin


wordless wednesday...
hehehe






Selasa, 19 Mac 2013

Gedik2 budak opis..kami ler


puan dana takde dlm ni..
sbb kami ke rumah dia ..
hehehe..

p/s: k..minggu ni kurang berjalan..sbb dah hujung bln..tunggu isnin nnti k...

playtime sisters


happy tuesday..
slow skit pagi ni...
almaklumlah hari selasa kan..
hehehe

klah meh melayan gambar2 anak2 dara ku..
ni hari sabtu petang hari tu..
boring2..nak g tasik titiwangsa takut hujan lak..
so g taman kat flat sebelah jer..
seronok situ..sbb ramai..


kakak seronok jer...
adik lah monyok..
adik ikut papa..maintain jer muka all the time..
hehehe


see...masam lagi adik..


tgklah kakak happy jer memanjang..


adik mmg ke laut..
tgh tgk orang2 kat sebelah..
suka benar perhati kan orang..
sebiji aku..hahaha


agak2 darin takut kot..
gelungsur ni tinggi sgt..


papa yang senantiasa menemani anak2 dara ke playground..
mama malas..hahaha

p/s: mama bab ambik gambar mmg laju..hehehe

Isnin, 18 Mac 2013

Big mama


iyer iyer..aku pun mengantuk gak ni..
tapi tiap2 ptg skrang aku ada kelas teater/menari..
ahaks giler kentang kan...
gemuk2 pun aku stil menari...

biarlah apa orang nak kata pe..
janji aku happy...
aku anggap kelas teater/menari tu utk exercise everyday aku..
penat tau menari 1 jam tanpa henti..


big of mama... with a big sister..
iyer kakak suri dah besar..
dah pandai tolong mama bt keje...

ni gambar masa kenduri kawen aunty wani...

p/s: besar lengan aku...atkin on today..hope sgt leh turun byk2..oh yer..big Mama tu gelaran pok den kat aku..xpe2..one day mama akan jadi little mama lak..hehehe

Pukul 5.00 pagi


morning Dunia...
bangun pukul 5 pagi tiap2 hari kecuali weken yer..
menyiapkan bubur cik darin kter ni..
cik darin ni walaupun ada 8 batang gigi..
tp still nak menikmati bubur nasi air tangan mama ...

p/s: lauk biasa2 jer...yg penting ada kismis...

Jumaat, 15 Mac 2013

Budak comot


si darin safiya...
budak ni kalau bab makan jangan ko tegur..
adalah kena jerkoh...


peel budak ni sebenarya..
kalau dapat makanan ..confirm lentok atas tilam sambil makan..
so kte ubah skit..
time makan letak dlm walker...
hehehe


tp letak dlm walker lagi sedap si darin makan..
bersepah2...pengsan mama..


rakusnyer ko dik bila bab makan..
takut mama..

p/s: masa preggy suri mama mmg kuat mengidam..tapi masa preggy darin kurang skit mengidam..tp darin yg lain mcm bab makanan..huhuhu

Khamis, 14 Mac 2013

Basikal kakak


jeng2..
introduce bakal basikal kakak suri..
ate pakngah nyer kaki cari barang rare..
so ni lah kekdahnyer utk anak saudara tersayang...

basikal ni digunakan masa zaman british..
ok pakngah..suri nak warna pink tau..
cepat skit kasi siap..

p/s: tq kawan2 yang wish besday kat mama...love u all..


insaf


al fatihah buat perwira2 yang gugur di sabah..

sumber: abam google..

Rabu, 13 Mac 2013

Attend wedding


morning2..
today i dah 32 tau..
muda ke tua?
tp aku mmg sentiasa muda...
hehehe

klah..layan citer hari ahad lepas..
wedding 2 pupu mama..
cam biasa..layan lah gambar seadanya..


tema biru ..
cantik kan pelamin angan ku musnah tu..
dulu2 aku nyer pelamin simple jer..
uhuk2..


kakak n adik..
main jer keje dua orang ni..
main nyorok..
si kakak menyorok..si adik mencari..
nnti dgr lah si adik menjerit..si kakak sergah pun menjerit..
huhuhu


adik yang semakin membesar..
dah leh jalan..abis dlm umah dia explore..


skrang nak ambik gambar tak cam dulu..
ada anak dikendong kan..
so ini je yang sempat di ambil..
ma lak nak balik kuantan awal..


kakak n adik..
mama papa sayang tau awak dua orang..
muahhh

p/s agak2 pokden bagi tau hadiah kat aku tahun ni??hehehe..

Selasa, 12 Mac 2013

Serentak


budak dua orang ni kan..
bila nak susu mesti serentak...
time2 tu lah lapar nak susu..
terketar2 aku nak wat susu...
huhuhu

p/s: cukuplah dua orang ni dulu..kasi dua orang ni besar n pandai jaga diri baru leh tambah sorang lagi..ehem2..

Darin dah jalan


citer darin lagi okk..
sbb excited si kedek2 mama dah berani berjalan...
si kakak lagi lah happy..
ada peneman kan..


see..itu kalau papa tak pegang tu ..
ntah ke mana lah nak pergi..
kakak pun semakin membesar..
nak melawa jer keje tu..


dik..ko berjalan sampai terselak dress ko yek..
kemaruk benor nak berjalan ...
hehehe..

p/s: yes yes yes..darin dah beso..leh lah angkut utk cuti2 mesia kan..hahaha..mcm byk duit sgt..

Isnin, 11 Mac 2013

Cendol bakar


salam sumer..

 nak citer pasal cendol bakar ni lah..
ala ramai dah pergi..so malas lah nak citer lebih2..
layan gambar je lah yer..


actually kuar sabtu hari tu sbb nak tgk launch rumah..
tp rumah lain yang launch so tukar plan 
g lah cendol bakar tu..
mula2 pokden bebel2 lah sbb jauh..
sampaikan cik darin kter pun tido..
lepas jer makan kit kat terus mengantuk nak tido..
tido lah dikk


so..bila sampai kat cendol bakar ..automatik berhenti lah bebelan pok den..
ya ampun pokden..hehehe...
iyerlah..mula2 drive jalan kuala selangor kan kelapa sawit..
tiba2 tgk kete byk kat satu lot tanah ni..
pokden cakap 'lain macam cendol ni'
iyer..memang lain macam...


ktorang sampai2..memang dah niat nak drive thru jer..
mcm mcd kan..tp cepat lagi mcd lah...
ktorang mmg tak koser nak turun lah..
dah lah cuaca panas 


order jer lah vvip tu 3 n cendol tapai utk pokden..
tp sayang..balik umah baru makan...so tak rasa lah kenikmatan nyer..
sekian terima kasih..

p/s: nak g makan ikan bakar kat kuala selangor boleh tak pa???hehehe

mama


tiba2 kan..
pakai baju warna lain..
n pakai tudung warna lain..ahaks..
buang tabiat nama nya..
tp ok apa..
hahaha

p/s: gambo minggu lepas aje..hehhe

Khamis, 7 Mac 2013

Oh darin


sok sok sok..

waktu: 2.35 pagi
tempat kejadian: mula2 bilik tido pastu ke ruang tamu
motif: membuang..

ayo adikkkkkkkk..naperlah kul 2.35 pagi nak membuang..takleh nak tunggu pagi esok ke?sian mama kena bangun cuci..pastu kena main2 ngan adik dulu..pastu bagi susu kat adik..baru adik leh tido..huhuhu

p/s: ibu mithali ke aku?ahaks..

OMG


tertgk dlm fb myImart...
mak aii..terbukak tu...
hehehe

p/s: sapa2 lagi nak order aurawhite ngan aku ..nak submit order ni...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut