nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 31 Mei 2011

suri


sian suri kan..
hari2 dok rumah pengasuh..
kitorang laki bini balik petang pun tak layan sgt kat suri..
aku ambik suri ..bawak balik umah...
pahtu aku kasi suri tgk kartun sementara aku masak makan malam...
pukul 7 lebih papa dia balik..
makan2 then tgk tv..
kul 12 tidur..
sian suri..buring asyik dok umah jer..


so ahad lepas..ktorang kasi lah chance kat suri
kitorang g JJ Au2 jer..
senang ...


papa suri jer dok layan..
aku lak g cari puting n botol susu suri..


beriya2 suri main...



see..


syok jugak..dua kali main game ni


suri ni hantu air..
game air lagi lah dia suka..
hehehe

p/s: kasi lah chance suri main...tahun depan nak masuk tadika dah...hehehe..

bawak bekal


eh dah lupa dah hari apa aku bekal nasi goreng ni...
saja malam tu aku masak nasi lebih2..
so pagi2 bangun goreng jer...
aku suka bawak bekal..papa den pun sama...
hhehehe


iniler nasi goreng ktorang..
simple jer..letak bilis, telur n serbuk nasi goreng adabi tu...


inilah bekalan kami 3 beranak...
i likeeee

p/s: ada kursus pulak di PD..rasa malas pergi..no mood utk cuti2 kerja ni..xde faedah..
buat letih mak jer..

Isnin, 30 Mei 2011

layan mee sup


dah lama tingin nak buat mee sup kat umah...
kalau ada ma..memang aku suruh ma jer..
senang ....hehehe
tapi bila dah kawen..sendiri kena masak lah..
so semalam...tengahari dah pekena ayam kampung kat hkl..
malam tu aku masak mee sup kat rumah..


nyum2..inilah rupa mee sup aku...
aku ni pemalas..so sawi tu aku campak je dalam sup..
senang...
thanks dana bagi resipi kicap..sedappp..hehehe


kalau nak tau..suri ni hantu mee sup..
cuma mama dia jer malas nak buat..
takpe suri ...lepas ni mama leh masak hari2 utk suri
sebab senang bangat...


tengok lidah suri...
heheh..sedap lah tu...
banyak jugak suri makan...

p/s: tengah sakit kepala...buat bestfriend aku engku nuraihan..im sory tak dpt attend wedding kawen mung..sebab ada masalah yg tak dpt dielakkan..semoga berbahagia ke anak cucu...muahhhh

Jumaat, 27 Mei 2011

pokok - hazama

actually dah lama aku minat suara hazama ni..
yer lah suara ala2 zaman 90 an..
zaman aku anak dara skolah menengah layan lagu rock kapak..
heheheh...

since hazama dah masuk AF9 ni..
lagilah aku minat..
suara dia..attitude dia..
kira layan AF9 tu sebab Hazama lah..

memang dah lama dgr lagu pokok ni..
tapi tak tau sapa nyanyi..
rupanya hazama..terus jatuh cinta ngan lagu ni..
rasa2 kalau hazama kuar af9..nyanyi balik lagu ni..mesti lagi best kan..hehehe


pic from gOOgles

Pokok - MUH & Hazama

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

La la la la la la la la la

La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

Khamis, 26 Mei 2011

aku insaf...tol oh tol


mesti korang pelik apa benda lah yang aku dok insaf2 ni...
huhuhu...
actually aku insaf sebab duit aku dah abis banyak kat tol kl ni...
hehehe...

dulu aku ada citer camner aku ulang alik dari rumah ke ofis...
kalau dicongak2..memang kira jauh lah umah aku...
tapi meh aku citer skit yek..

umah aku di sri damansara...n aku bekerja di jalan semarak, kl..
kalau melalui 3 tol...dari SD ke jalan semarak ni dalam 25 minit jer..
if melalui satu tol jer ..ambik masa 45 minit...
ho ho ho...beza kan masa tu...

meh lah citer harga tol nyer...
3 tol yang aku cakap tu ialah tol ldp 1.60, tol penchala 2.00 n tol duke 2.00
total 5.60...but if aku kuar pagi2 maksudnyer dalam pukul 7 pagi...
memang aku guna satu tol je iaitu tol duke..
so aku calculate..pergi balik sehari adalah 7.60
cuba darab 20 hari kerja..jadilah 152.00
adui..leh beli sandal vinci 3 dah ni...
huhuhu...

disebabkan itu..aku menjadi insaf...
tambahan pulak ..dalam planning nak beli umah..
so sume benda kena cut n kena budget...
huhuhu

alkisah nya aku insaf lah skrang...
g  keje n balik keje lalu satu tol je iaitu duke 2.00
sebulan baru 80.00...jimat lah 70.00

ikut hati memang hari nak lalu 3 tol..
cepat skit sampai umah...
tapi takleh...mahal..
maka aku insaf lah..

p/s: aku bukan bergaji pegawai nak abiskan duit ke tol je..gaji pun tak naik..nasib baik ron95 tak naik..if naik ada aku naik commuter je g keje..

layan keropok warna warni


balik kerja petang semalam lewat skit..
jalan jem...n dah insaf..(insaf?naper2???..nnti citer)
so sampai umah dalam pukul 6 ptg gitu..
boleh pulak..cik suri kuar ngan pengasuh ke kepong..
so sesorang lah aku balik umah..
memang dah plan tak nak masak..
sebab aku bukan rajin sgt pun nak masak hari2...hehehe
so layan hbo kejap...


hampir2 nak puku 7 malam..suri baru balik..
aduiii..baru nak plan tgk Nora Elena..
kalu suri balik maksudnyer ...takde chance lah aku nak tgk tv..
so aku bagilah dia tgk kartun kejap...
dalam tgk kartun tu..
aku kasi lah makan keropok warna warna..
yelah..nak kuar makan confirm lambat lagi...


habis sepinggan tu suri makan keropok..
sambil tgk tv sambil makan keropok..
dalam 7.30 mlm ..papa den balik..
papa siap cakap kat suri...sian mama nak tgk tv..
terus suri bagi aku tgk nora elena (hapy2..hehehe)
papa lak makan pulak keropok tu...
nasib baik aku memang dah standby satu tupperware besor keropok ni...
lega mak..

p/s: semalam petang rasa relaks2 sgt...tapi malam tu..kuar dinner..suri leh wat perangai nakal dia...nnti aku citer yek...rasa nak geget2 jer suri ni..

Rabu, 25 Mei 2011

entahlah

entahlah...
sejak dua menjak ni badan aku giler babas asyik letih jer
entahlah..tak tau naper..(sbb gumuk lah)
entahlah..
macam takde pe nak citer2 kat blog..
rasa macam dunia statik jer...
g keje balik keje..lepak umah..masak..buat keje rumah...
sume benda repeat jer hari2...
entahlah...
tingat masa keje d cameron higlands..
pagi g keje..petang balik keje...balik keje g jogging..
balik jogging masak...tgk af pahtu tidur..
itulah rutin dok cameron..
entahlah..
skrang macam rutin boring tu dah kembali lagi...
entahlah..
kadang2 dengan suri2 pun aku buat tak layan
entahlah..
dah lah suri skrang hantu kartun..
asyik koker tv...
suri yang malas layan aku kot..
entahlah...
boring2...
entahlah...

p/s: nak buat pe yek?rasa nak bisnes je..bisnes pe yek???

citer dinner semalam


okaylah...aku tau aku malas giler nak updated blog ni..
tapi serius..takde benda nak dishare sgt..
hehehe...gitu pun ada yek..
meh aku share korang citer dinner aku semalam...


dah lama tak goreng ayam kunyit bodo kat umah ni..
so semalam beli lah ayam setengah...
so goreng lah 4 ketul ni..
suri tak brapa ayam ni...suri prefer ikan ...


semalam sms pok den...
tanyer nak dinner apa..
spontan jawab ..gulai lemak telur..
so inilah first time aku masak gulai lemak telur..
n menjadi ok...i like but aku guna telur ayam jer..
mano nak cari telur itik ...


ikan sepat pekasam..
goreng 3 ketul..tapi pok den tak mo makan..
katanya nak gelama ikan masin basah ...
hello...itu stock dah abis..ada sepat jer..
nnti balik kontan kte cari yer...

p/s: conclusion nyer..3 beranak makan dengan penuh selera...

Selasa, 24 Mei 2011

buring


walaupun hari ni gaji...
aku still buring..
xde kaki...
huhuhu

p/s: dana mc 4 hari..huhuhuhu

Isnin, 23 Mei 2011

jalan2 ke midvalley


oh dah lama tak lepak sini..
sekali sekala seronok gak kan...
sebenarnya teman papa den antor drawing kat ofis dia..
haruslah lalu midvalley baru sampai ofis dia..
maka sang isteri n anak pun follow ler...


sampai2 kat midvalley dah tengahari..
so terus g foodcourt bawah utk makan nasi kukus..
dah lunch hour ramai..papa ajak makan foodcourt atas..
tapi aku keras hati nak jugak nasi kukus..
hehehe..dapat ok..puas2..suri pun makan banyak..


papa nyer dah tau yang ada pameran kapal pirate of carribean ni...
so layan dok sini je lah..
sekejap jer..
lepas tu beli hadiah utk cousin baru aku..
lupa lak nak snap picture..hehhee


budak comel yang happy go lucky...
seronok yek dapat jalan2...


ini suri yang snap picture..
suri skrang memang rajin ambik gambar skrang...


termasuk lah gambar ni...
berpusu2 orang ambik gambar...
ada nampak pelik tak gambar ni???
hehehe

p/s: seronok suri..nenek, pakngah n paksu datang kl...tak seronoknyer sebab sekejap sgt...huhuhu

aktiviti suri


sejak dapat stroller baby ni..
asyik diusung nyer ke sana ke sini..
hehehe..
meh layan


macam2 style suri ni..
yang penting suri ni suka baby...



kalau aku kacau..dengan aku2 kena marah...
hahaha


nak ke mana lak tu suri??



bertukar2 bear yang dok dalam tu...



ikutlah suka nak buat apa..
asalkan suri happy...mama papa dah happy...

p/s: tengah survey tadika utk suri tahun depan...tengah pikir ...tadika dekat rumah or tadika dekat ofiss???huhuhu

Ahad, 22 Mei 2011

apa lah suri ni


balik keje tiap2 petang..confirm suri tanyer apa yang aku beli utk dia...
hish2 suri..xkan hari2 kot..
bankrup lah mak pak ko ni...
so alternatif nyer..papa dia akan selalu top up kan makanan utk suri
selalunyer yang ada dalam peti ais ialah yogurt, vitagen, oreo, jus oren, susu hL n koko krunch...
banyak gak yek..


punyer lah syok leh makan calsium tu..
sampai duduk gitu...
xsopan lah sayang...


mata ke tv..tangan menyuap...

p/s: suri ni suka makan side2 food...macam papa dia...

Sabtu, 21 Mei 2011

jerawat ku


asyik suri jer interframe..
hari ni kasi aku lak interframe...
muka je lah berani...hahaha
sejak dah umur 30 tahun ni...
jerawat2 halus ku menjadi itam pulak..
apa kah yang harus ku buat...

p/s: rutin aku hanya lah cuci muka ngan pencuci muka safi je..huhuhu...dulu tak sgt ada problem skrang baru ada ...ketara pulak tu..
p/s: adui ..weekend nak g mana ni...huhuhu...burin2...

Jumaat, 20 Mei 2011

inilah dia pra hadiah suri


sebenarnyakan...dah lama suri nak kan stroller mainan ni...
suri ada request ngan papa dia...
tapi papa dia macam bo layan jer...
so sempena nak bagi pra hadiah..
papa nyer kasilah benda alah ni...
murah jer ..bawah rm30.00 jer


inilah rupanya...


terus letak teddy bear dia...


then apa lagi...tolak2 lah satu rumah...pening aku...


lepas tu cakap2 kat teddy bear...
"kejap2 yer...ala cayang2..nnati ee tolak..jangan gaduh2"
pening aku kalau suri cakap sorang2...


see...parking depan rak tv aku..
mainan tu yang selonggok tu pening aku nak kemas...
biar je lah...


then tolak..n tolak..n tolak..n tolak...


masyaallah rumah aku....takpe2..
kalu datang angin aku mengemas..dengan suri2 aku mengemas...
setakat jeritan nyaring aku suruh suri mengemas...suri bt pekak badak je..

p/s: happy besday yer sayang..mama sayang sgt2 kat ee...actual hadiah ee mama papa dah pikirkan..sebab hari2 ee dok sebut...hehehe

Khamis, 19 Mei 2011

nasi lemak satu ringgit


selalu hari weekend...
aku malas jugak nak masak..
kalu masak breakfast pun mesti nasi goreng..
muak ok..


so selalunyer suri bangun awal nak tgk kartun..
so sebelum suri bangun..aku dah siap2 pergi beli nasi lemak satu ringgit ni..


banyak2 nasi lemak...suri suka benor nasi lemak pak lang ni...
kitorang pun suka..sebab nasi wangi..sambal pun sedap..


yang sambal aku asingkan..
suri boleh habiskan satu bungkus nasi lemak ni..


see..habis tau...tapi lunch memang suri tak brapa nak makan lah...
aku pun kalu beli nasi lemak mesti beli roti canai sekali..
kira papa bangun nanti..itulah breakfast..itulah lunch..
bijak tak aku...hahaha


suri nak lagi nasi lemak..
tapi sorry yer suri..limit satu bungkus jer..
nanti gumuk susah lak nnti..
tembam takpe..gumuk takmo..
hehehe

p/s: sekali sekala makan nasi lemak boleh lah..hari2 confirm jadi cam aku ni hah..camno?

Rabu, 18 Mei 2011

pra hadiah harijadi suri yang ke-3



korang abaikan lah background gambar ni...
inilah realiti rumah aku..
tak larat ok nak kemas2 selalu...huhuhu
malam b4 besday suri...papa hadiahkan small gift utk suri..
ala2 pra hadiah lah..
actual hadiah insyaallah tunggu gaji yer suri...hehehe

p/s: murah je pra hadiah tu...kena bagi jugak untuk suri happy coz suri dah faham apa itu beshday...kena ada kek, lilin utk tiup n hadiah harijadi...
p/s: terimalah seadanya yer suri...actual hadiah akan menyusul...

gedik my doter




kadang2 datang jugak angin posing si suri ni..
layan je lah..

senget habis


ni kat tol kota damansara...
kete iswara ni accident dengan motor..
tak dapat nak imagine camner jadinya..
iswara ni senget abis...trak tunda tarik pun maintain tarik walaupun senget..
papa siap cakap..confirm meninggal

p/s: tanyer driver trak tunda apa jadi, katanya orang yang bawak motor meninggal??? driver iswara ok?

hanya kami bertiga

sebelum tu nak wish lagi kat suri
happy besday sayang...muahhhhhhh
so semalam kan cuti wesak...
berkebetulan lak besday suri..
so kami celebrate besday suri kat kfc jejantas sg. buloh tu...
only kami bertiga...
no celebration party this year...muahh sayang

suri yang tak sabar nak tiup lilin...
kami hanya beli satu slice kek chocholate banana jer..
ini memang feveret suri...

papa yang sporting...
papa suri lebih suka sambut macam ni..
hanya kami...

papa beriya2 menyanyi lagu happy besday kat suri..
tersenyum aku..yelah anak dara sorang kan...

excited meniup lilin...

terus makan kek tu...feveret kan..
separuh jugak habis


suap mama...acara wajib..hehehe


cili sos pun nak interframe yek..


order kami hari tu


papa khusyuk makan...


licin ok...hehehe...

p/s: walaupun tiada party utk suri...tapi celebrate hanya kami bertiga amat bermakna..


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut