nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 26 Mei 2014

Aktiviti petang di hari ahad



oklah...semangat berblogging sudah datang..
so meh baca entry ku yang tak seberapa ni...

aku skrang dalam proses nak berjimat cermat...
yes...berjimat cermat...
so wekend no jalan2 dah...
dok umah jer...atau satu hari either sabtu atau ahad jalan2..
lagi satu hari dok umah..
so aku prefer berjalan2 hari sabtu...

no cuti2 malaysia....
cuti2 balik kg kuantan boleh..hehehe
aku bukan apa..
terasa betul dgn expenses bulanan skrang...
dgn harga susu dah naik..
dgn harga pampers dah naik..
dgn harga makan kat cafe2 pun naik..
so utk cut off skit n cover skit..
kenalah korbankan cuti2 msia n jalan2 cari makan...
hehehe

lagi satu...thn dpn nak masuk umah...
so byk duit kena simpan...
at least busuk2 ada 30k dlm tgn..
itu yg mengagau ni...

so anak2...meh realisasikan jimat cermat mak pak korang ni...
hahaha


budak ni mmg best...mmg betul2 membantu...
jam kul 11 pagi..mmg dah menguap2..
cukup kul 12...mmg tido terus...
bangun tak bangun..kul 4 atau 5 ptg...
sgt2 membantu okkkk
tapi make sure dlm peti sejuk ada jajan..
so mmg leh dok diam2 kat umah...
hahaha


yang ni kurang membantu skit..
sbb dah biasa weken je berjalan2 kan..
so sabtu tu dah jmp nenek ngan atuk kt rnr dengkil...
ahad dok umah...
tp mengarut lah...asyik2 cakap..boring lah...
nak makan tak sedap lah...boring lah makan umah..
heh...baru 6 thn dah boring dok umah yer kakak..
tp ktorang bo layan je ...bt pekak telinga jer..
hehehe

itulah dok kl ni...
aku pun gaji berapa lah sgt...
pokden pun sama..
kais pagi makan pagi
kais ptg makan ptg..
so pendekatan terbaek adalah berjimat lah...
ini pun aku tgh usaha mohon pertukaran..
dah tak larat nak harung tol hari2..
harung tu oklah..nak byr tol tu...
keje 8 thn di kl ni...sehari tol rm7.60
cuba korang darab dgn 20 hari darab pulak dgn 12bulan pastu darab lagi dgn 8thn..
agak2 brapa dah saving aku ada????
huhuhuhu

p/s: aku mohon pertukaran ke penjara sg buloh..if ada yang nak bertukar ngan aku di jupem kl ni silalah bagitau..

Morning ....


morning gengs...
sory lama tak update blog..
aku ni demam batuk selsema tonsil..
pakej baek punyer...2 minggu dah..tak baik2..
ni suara serak2..ala2 ella...

tak pernah hayat makan mee goreng ni rasa pedas..
sejak batuk selsema ni..
deria rasa mmg terjejas..
takleh nak makan makanan pedas..
nak rasa makanan pun dah tak tau rasa pe...
yg best nyer...berat turun 4kg...ngeh2...

klah...
ada kerajinan..ada kelapangan nnti update lagi..
byk story...
tp byk aku laung kat facebook n insta sajo..
situ senang skit..hehehe

klah babai...

p/s: smlm berharap msia menang piala thomas leh lah cuti peristiwa hari ni..tp non ado...hahaha

Isnin, 12 Mei 2014

Jalan2 genting highland


dah lama x jln2 ke Genting
best lah jugak..
Kami g blk hari..
Malas nk chek in

tapi sorylah..
gambar tunggang langgang



ni gambar lepak nak balik dah pun
tu kanggaru suri pegang hasil main kt situ lah..
nasib dpt jugak..


ni gambar first...
anak2 bila sampai situ terus jadi jakun..
teruja okkk


so mari kter main permainan ni...


keterujaan dua beradik terserlah


adik takyah beli tiket...


happy okkk


mama pun teruja happy


anak2 happy cukup dah utk mama n papa


muka terpaksa mama...hehehe


eh itu jer gambo...
malas nak upload byk2..
hehehe

Sabtu, 10 Mei 2014

Aktiviti weken

Baru hari sabtu...dh boring gler dok umah...
Plan nk g wetworld shah alam...
Tp hujan je dr pagi...
Cancel..plan lak nk blk kuantan..
Pastu cancel..sbb pk malas mk packing n travelling jauh2...(budget xbrapa ada)
Last2...lepak umah...

Bgn pagi td bt ala2 nasi lemak..(nasi xletak santan)
Then ala2 bubur (nasi bkn bubur) ni itk darin...
Pastu kuar g mendobi...blk umah lipat kain..

Tgh menaip ni tgh tunggu puding karamel siap..
Bt skit jer...huhuhu

Itulah jelah...kalu rajin akan ku update lagi...walaupun entry tak best mn..hahaha

Jumaat, 9 Mei 2014

Berselera betul skrang

Entah angin apa...asyik berselera mkn...
Adakah sebab pil perancang?
Huhuhu

Kalu pagi mmg big breakfast..
Mcm gambar bawah ni...

Mee hoon sup n nescaffe ais...terbaekkkk

Elsa aka suri dalisa

Budak2 skrang mmg minat giler movie frozen tu...kalau dgr lagu let it go tu...dgn darin sekali menyanyi...

As kakak suri peminat tegar elsa...rambut pun nk mcm elsa...

Jenuhlah mama menjaling rambut kakak suri hari2...tp seronok gak..dulu xpandai..ni dh makin pandai (angkat bakul sendiri)....hehehe

Jumaat, 2 Mei 2014

Selamat enjoy


pokden takde 4 hari..
pergi bali ngan trip sport club ofis dia..
takpe..kasi pokden enjoy skit..
hari2 stress woooo
hehehe

p/s: aku pesan selipar comel2 je kat sana ngan tshirt hard rock...hehehe..ntah beli ke tak laki aku ni...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut