nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 30 November 2015

mengidam nak tidur hotel


ibu mengandung ni kan...
macam2 mengidam nye kan..
hahaha
gelak jahat skit...

yess...
alhamdulillah...
ai dah 3 bulan preggy..
syukur2...dah lepas 2bulan baru rasa lega...
and selama 3 bulan ni...
mmg teruk jugak lah alah2 aku..
mual muntah..pening...nk tidur ...fuhhhh..cukup pakej betul
sume tu mcm dah boleh bertahan n badan pun dah ada energy..
cuma satu je xleh nak bt lagi...
ai xleh nak masak...
huaaaaaaaaaaa

asal nak basuh pinggan je...
dah terbau bau2 yang kurang menyenangkan..
mata berair terus rasa mual n rasa nak muntah
nampak dapur mcm nampak apa dah..
mengada2 sungguh aku ni kan..
so dah 3 bulan tak masak..
huahuaahuaaa...
tapi masak gaklah setakat cekodok..goreng nuggets..
lain2 xleh..huhuhu
nasib laki ai pokden tu ada..
gigih balik keje masak utk bini n anak2..
hehhe
lap2 u pa...


ini gambar cam sedap je kalau dpt landing..
ni gambar masa bercuti di Jb hari tu..
kami tidor kat bluewave hotel...
syok jugak hotel ni...bahagian pool pun ok...
so ai bagi thumbs up lah utk hotel ni...


ermm....adoi..bestnye nak tido hotel..
ni kira list mengidam aku gak ni...
hahhaa...
tgh tunggu hari n duit je nak g tido hotel...
hahaha...

kiter kasi settle hal baju skolah anak dulu...
baru pk g tido hotel yek anak2...
sbb mama pun mmg mengidam nak tido hotel..
hahaha

cuti sekolah pun takg mana2...
kakak pun dok taska adik..senang hati mama
myb hujung2 cuti sekolah nak tido hotel je lah..
mana n di mana..tak tau..
janji dekat2 janji tido hotel
hahaha

nak  blk kg pun...kg beserah mgkn banjir..
so jangan cari pasal..
dok diam2 kt kl je..
hehee
klah....byeeeeeeeeee

Khamis, 19 November 2015

stress dengan alahan


mcm biasa..
aku mmg ke laut skit kalau bab tajuk entry..
tp nak citer gak kenapa aku stress..

aku stress sbb aku alahan ..
tp jgn ko ingat aku sengaja nak wat alahan ye..
aku paling menyampah orang perli aku time aku alahan..
mcm lah aku ni sengaja nak kena alahan..

orang kena alahan ni...penat gak..
mana nak tahan mual mulut..
mana nak tahan bau2 
dgn badan letih nye...
itu pun org ada mulut takde insuran cakap aku sengaja ...

xpe..aku abaikan je mulut orang..

klah..


goreng kopok mkn ngan anak2 n suami lagi sedap..
aku akui sejak alahan..aku takleh nak masak..xleh nak bau dapur..
mcm2 lah...
bila masuk maghrib je aku dah ting tong..
tp bkn aku bt2 k...
mmg dah rasa mcm tu..
x reti nak explain
aku doakan ..cepat2 lah abis alahan aku ni..
supaya aku leh tutup mulut orang2 ni
huhuhu


ni keje anak dara kat umah
dah tau mama nyer penat..
masing2 bt hal..
hehehe


ntah application mana dorang download..
aku redha je lah..
janji anak2 aku paham mama dia tgh ting tong...

huhuhuhu

p/s: hari2 nk makan nasi lemak ayam kat tepi pangsapuri murni ...huhuhuhu
gigih hari2 aku beli sendiri..takde nak suruh orang pun
sekian terima kasih

Khamis, 5 November 2015

still lagi dengan kartun feveret Frozen




saja membeli cadar patchwok ni kartun frozen..
mmg teruja lah anak2 aku...
abaikan seluar tepi tu..
ni gambar kakak suri yang ambik pagi2...
sejak dah ada cadar kartun ni..
kakak suri rajin kemas katil...
hehehe


Selasa, 3 November 2015

tunang sudah adik aku


ini citer bulan lepas...
adik aku aka Zeck...
adik aku no 2...
selamat dah bertunang 
thn dpn kawen..lega mak..
hahaha


 malas nak bebel...
sbb byk keje..
korang layan gambar je ye..
bakal adik ipar aku ni misi ...


suri cakap kat aku...
thn dpn pakngah makngah kawen...suri nak pakai baju mcm makngah tunang..
ada crown sekali..
aku nak pitam jap...
huhuhu


insyaallah..
bln 2 ni kawen..
lagi cepat lagi bagus..
sbb next..aku lak nak beranak..
hahaha
sorry iza..akak beranak dulu ye..


rombongan cucu cicit moksom ke temai, pekan
best makan ...lauk patin uolls..
nasib ai ada alah2...but mkn jugak lak patin tu..


ni lak rombongan anak cucu cicit wan sharif...


baju aku tu baju baru siap..
tp malangnye ai dah pregnant..
so ketat dah di dada n di perut..
huhuhu

p/s: insyaallah nk tempah baju ala pengantin utk suri n darin...saja suka suki...
hahahah

Isnin, 2 November 2015

Darah rendah dan alahan pergi lah jauh2


preggy no 3 ni..
rasa penat semacam...
cek darah asyik rendah..
aku paksa je diri ni makan..
biar rasa makanan buat aku nak muntah...
oh alahan pergilah kau cepat2..
bosan nak melayan alahan ni
huhuhu

p/s: ku rindu nasi lemak ku pagi2...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut