nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Ahad, 29 April 2012

cukur jambul done


alhamdulillah..
'cukur jambul' darin safiya selamat sudah...
mujur anak mama baik je sepanjang hari..
next kenduri aqiqah lak..
bila ? lambat lagi..
hehehe..

p/s: badan penat2 lagi ni nak story mory..


Jumaat, 27 April 2012

update Darin 2 bulan lebih


kelmarin pergi cucuk darin 2 bulan...
progress skrang..
berat : 6.3kg
panjang: 62cm..
alhamdulillah

ingatkan cucuk 3 serangkai..
rupanya dah jadi 5 serangkai yek..
cian anak mama

doc cakap darin ni panjang n berat gilerrrrr...
hehehe...

p/s: lepas cucuk ..darin demam..kesian sgt..dah ler sabtu ni cukur jambul dia...muah anak mama...
horeyyyyyyyy..kakak semakin menjadi kakak dah...
n best part...mlm ni kami gerak balik kg...nak balik makan mee calong..hahaha

Khamis, 26 April 2012

ais krim malaysia vs ais krim batang


kakak comel ni mmg kesian..
dah 3 bulan memerap dlm umah..
hari2 memekak nak g school..
baru tau apa effectnyer tak g school kan..
hehehe

ni tengah menikmati aiskrim malaysia..
gitu yek nama aiskrim tu?
aku panggil aiskrim batang jer..
jgn korang pk ke lain sudah...

p/s: malam ni malam jumaat...hehehe...tp aku posa lagi...lariiiiiiiiii

Rabu, 25 April 2012

wordless wednesday


first time buat kari telor..
tapi makan dah byk2 kali..
hahaha

p/s: takleh nak wat wordless...rugi jer..lagipun ai ada skill menaip..hehehe
p/s: hoyeeeee...hari ni gaji



Selasa, 24 April 2012

kakak suka mengusik adik


haaa...
ni nak citer peel kakak suri ni..
aduh pening aku..
nakal membuak2...
pastu ada jer nak mengamuk..
sume benda nk cepat...
kalu lambat bising menangis..
tension mak tau

skrang aku kadang2 tak koser nak layan si kakak suri ni..
yelah...layan lebih2..darah tinggi aku lak yang naik..
so aku biar jer dia buat apa2..
kalau melampau sgt..
rasa lah kecubitan di peha...
hehehe..giler jahat aku kan...



actually kakak suri ni sayang sgt adik dia ni..
cuma kan..adik dia kecik lagi..
dia tak reti nak soft2 ngan adik dia..
kalu suri cium darin..abis air liur melekat kat muka darin
n confirm lah si darin pun rimas kan..


hari2 nak cium adik dia..
hari2 suri bercakap ngan darin..
tau apa suri cakap..
'darin dok diam2 yek..nnti besar baru main ngan kakak'
itu ayat skema..
ada lagi ok..
'adik..nnti kte mandi kolam kat hotel'
ini ayat suruh aku bawak dia tido hotel...tp umpan adik dia..
eh ada lagi..
'adik..nnti kte g i-city main luncur salji...adik suka tak'
hah..ni ayat penyata suruh aku bawak dia g i-city...
byk sungguh wishlist si suri kalu bab berjalan2..


hah ko tgk..
adik suri dah nangis..
kadang2 aku suruh si suri ni tgk2 kan adik..
tp suri mmg tgk sungguh..sambil2 cium satu muka darin..
si darin lak pantang ada kakak tepi..
mesti nangis..

oh gnilah adik beradik kan...
buat apa pun..sebenarnya tanda sayang..
eh...tetiba kan rasa nak beranak lagi..
sbb suri cakap..dia nak adik byk2..
boleh?
jawapan aku..tungguuuuuuuuuuuuu
hahaha

p/s: lama tak timbang..rasa mcm naik..sbb asyik makannasi jer ni..bila lah korset nak sampai ni..hehehe


Isnin, 23 April 2012

bercloth diaper


morning2..
korang tau ...
masa aku preggy ..
aku adalah buat wishlist..
tp dlm hati jer..
tp puan dana tau..
first : nak full breastfeeding
second: nak bercloth diaper kat darin...

so gambar atas..
darin bercloth diaper warna pink..
comel kan...

p/s: full breastfeeding insyaallah..tp bercloth diaper tu tengah usaha lagi..huhuhu

Ahad, 22 April 2012

mobywrap


cantik kannn...
sebenarnya skrang ada problem skit bila nak jln2 kt mall
sbb suri berebut stroller lak ngan darin
so solution nyer myb aku nak cari mobywrap or sling kot..
tengah survey2 lagi..
mana yang ok?
mana yang murah?
huhuhu

p/s: hari ni aku masak nasi lemak..stok utk breakfast..lunch n dinner terus..

Sabtu, 21 April 2012

simple sup sayur


mesti korang tetiba terkejut kan
aku lak nak bagi resipi makan.
hhaaha..takde maknanya..
sbb aku bukan tau masak pun..
tau makan jer  
ehhehe

ok2 lah ..
nak citer jer menu lunch aku
since ni bulan ke tiga berpantang..
kira lagi 2 minggu aku masuk ofis okkk..
so mmg hari2 lah aku memasak lunch di rumah...
rajin kan aku..

since dah kena sembelit bagai..
so insaf lah..so makan lah sayur2..
aku tau korang pun rasa apa yang aku rasa..
yes...sakit giler sembelit lepas bersalin..
tak terkata..
ma aku pernah citer..
dia pernah kena sembelit..
kuar2 toilet terus pengsan..
manja kan ma aku..
aku?lagi nak marah orang adalah..
hehehe

inilah lauk sayur aku..


ini peket papa den yang beli..
giler senang bangat nak buat..
sepeket ni leh wat byk2 kali..


inilah dia..
cara aku buat senang jer..
korang tumis peket sup sayur tu..
skit jer dalam setengah sudu...
tumis sampai naik bau..
then masukkan air..
masukkan kentang...(ini suri yang suka)
dah gelegak sumer..
letak garam n aji 
last masuk lah puan sawi
siap!!!
leh gak letak carrot n sayur lain ( aku tak ingat sayur lain)


so aku matchkan dengan ikan goreng jer..
itu jer menu aku...
simple kan
hehehe

p/s: budak skolah masak lagi pandai dari aku..
p/s: masa menengah rendah..aku tak ambik ERT (ekonomi rumah tangga) tapi aku ambik KMT (kemahiran manulatif tambaha) yang bebudak laki ambik tu....n aku dpt A ok dlm PMR...hahaha...(giler bangga lak)

Jumaat, 20 April 2012

ini lah ubatnyer...

Photobucket

salam pagi jumaat...
ahh sekejap jer masa berlalu ...
lagi 2 minggu aku masuk ofis...
huhuhu


kan aku ada citer..
yang aku kena sembelit bagai kan..
so inilah ubatnyer...

makan tiap2 pagi..sebiji jer..
aku ni culas makan buah..culas makan sayur...
terpaksa lah ni...

p/s: tq mah sbb bgtau aku..actually aku dah tau..tp cam bodo jer tak tau...sbb aku mmg culas makan buah..
p/s: so papa..sila lahbeli buah oren utk bini mung yang culas ini...huhuhu

Khamis, 19 April 2012

spectra dew 300

Photobucket

ini pam yang banyak berjasa buat aku..
thank you puan dana kerana menjual nyer dengan 'credit'..
hehehe


jadual mengepam aku?
malu aku nak citer...
dulu rajin gak buat 3 kali sehari..
skrang..aku mengepam waktu pagi jer..
sbb time tu mmg best mengepam..
tp sekali mengepam dpt 5oz jer..
kira ok lah..
aku pun tak rush ke mana pun..
huhuhu

p/s: hati meronta2 nak avent...huhuhu
p/s: sibuk baca pasal pengendalian ebm di rumah pengasuh..huhuhu

Rabu, 18 April 2012

compact powder ku


good afternoon..
heehe..
giler kentang update ptg2 gni..
rasa mcm nak tido..
tp xde feeling2 nak tido
so update blog jerlah..
suri mana?
darin mana?
suri main sorang2..
darin cam biasa..wat taik mata..


meh nak citer skit..
elianto compact ni..
actually dah berjaman2 membeli 
tapi tak pernah abis2..
coz aku pun bukan pakai make up sgt...
nak beli yang baru..
syg ada lagi kan..
tapi


suri telah membantu aku utk aku membeli yg baru..
yes..suri telah memecahkan nyer..
so skrang ada sebab utk rempat yg baru kan...
hehhhe


ini picture bonus utk lieya latif..
hehehe

p/s: nak beli compact powder..apa brand yg elok yek?
huhuhu

saya gebu kerana susu ibu saya....

morning2 aunty2 uncle2...
meh layan gambar darin yang gebu molek ni..
hehehe

Photobucket

mama saya dah takde dagu dua lapis..
tapi saya pulak dah ada...
huhuh


Photobucket

eh seksi lak saya..
sebenarnya saya bucuk nak mandi ni...

Photobucket

dagu berlapis yang gebu..
leh wat kuih lapis ni..

p/s: minggu depan mama saya dah nak start bagi ebm melalui botol..ntah saya boleh ke tak...huhuhu

Selasa, 17 April 2012

wedding 'angah'


salam..
sabtu hari tu..
kami anak beranak ada attend wedding 'angah' di masjid menjalara...
dan 14hb tu jugak darin cukup 2 bulan..
hehehe

meh layan picture mengarut kami...
jap2 sapa 'angah'?
anak jagaan nenek suri..
masa 'angah' kecik..nenek yang mengasuh..
kira anak angkat dah ler..
hehhe


Photobucket

ini budak mmg baik bangat..
dikendong ribut hujan panas sejuk ker...
tetap tido..
kalu bangun pun nak tetek jer...
eehhehe


Photobucket

si papa sibuk ambik gambar mama..
si anak dara beso..sibuk merajuk nak pegang kamera..
lantaklah..janji picture muka slim aku kuar blog...
hehehe...darin?still tido..

Photobucket

konon2 pk nak make up bagai..
kobek2 barang make up non ado..
ntah mana ntah..
hahaha...
so tak de make up apa pun..
anak dara kecik tido..
anak dara beso main tak ingat dunia..
muka mama yang slim..tp badan tak slim...
hehehe


Photobucket

ini lah 'angah' nyer
selamat pengantin baru angah n rais..
sweet hubby...hehehe...

p/s: ada gak muka papa den...bukti aku yang belum slim...tengah menangis tak berlagu ...sok sok sok

Isnin, 16 April 2012

ebm aku yang pemalas


giler kentang aku skrang..
malas bebenor nak berpump2 skrang..
konon2 nak full breastfeeding..
tp iman tak kuat ler..

hhhhee
mehlah lah tgk production ebm aku..


aku kan pemalas..
skrang mmg pump2 stock simpan kat freezer atas..
ini production utk kul 7pagi..
sambil tutup mata sambil mengepam..
huhuhu


aku guna pam ni jer..
dari pengalaman aku...
kalau 'b' aku tak penuh..mcm tak best kuasa sedutan nyer...
tp kalau 'b' aku penuh...seronok mengepam nyer..
so aku tunggu 'b' aku penuh baru mengepam...
hahaha

p/s: dah campur2 gak ngan anmum..kadang2 lembik aku dibuatnyer...tp selera makan bertambah2 skrang..adakah berat naik ? oh tak mau aku menimbang nyer lagi...huhuhu

Ahad, 15 April 2012

suri pun nak pakai tudung

Photobucket

alkisah..
semalam attend wedding 'angah'
wedding tu berlangsung nyer di masjid...
bila suri tgk aku bertudung..terus dia pun sibuk nak bertudung..
aku suruh pakai baju kurung sibuk nak pakai baju barbie..
pahtu sibuk nak pakai tudung..
sweet jer...

p/s: kadang2 terpk nak ber'hijrah'..terpk tu tanda2 awal kan..

Jumaat, 13 April 2012

limit storage...

seriusly aku mmg zero ttg storage2 ni..
lebih2 aku bukan pakar blog pun
pakar tulis n letak gambar jer..

so sesapa leh citer tak..
aku nak upload gambar..tapi takleh sbb dah lebih limit..
bagitau lah..
byk lagi gambar nak upload kt blog ni..
hehehe

kari daging letak ubi kentang banyak2



ini menu lunch hari khamis minggu lepas..
giler dahsyat tingin makan kari daging..
letak ubi kentang banyak2..sbb suri suka..
mak ngan anak makan penuh teruja..

p/s: ayam goreng tu made from ayamas packet..(ambik dr freeze terus goreng..nyum2)

Khamis, 12 April 2012

aksi darin tidur...ganazzzzz


salam sumer...
wah..mesti malas nak keje hari ni kan..
dah lah semalam cuti...
takpun ada yang sambung cuti..
aku??still cuti berpantang..
syok2..3 bulan dok umah..
rasa kertu otak aku ni hah

ingatkan dapat anak dara no 2..
dapatlah yang lemah lembut..
tp ko tengok lah picture2 bawah ni..
xde sopan time tido..
huhuhu


stoking tinggal sebelah..


syok kan tido..

Selasa, 10 April 2012

botol susu


salam kawan2..

niat di hati mmg nak full breastfeeding..
tapi..
masa hari kedua di rumah..
susu mcm tk mo kuar..
terpaksa lah mintak tolong dengan 'anmum'
anmum membantu darin dari kelaparan...
huhuhu


sebelum bersalin..
aku dah standby dua botol susu..
satu botal Mam n satu botol kecik pureen ni..
puas sumbat ngan botol Mam..
tp darin mcm tak nak..
last2 kasi dgn botol pureen ni..
barulah darin minum..


see..siap pegang sendiri..
agaknya lapar kot...

p/s: hari ketiga baru mengurut..itu pasai susu takmo kuar...

Isnin, 9 April 2012

first picture darin


morning aunty2 uncle2..
keje yer..

kalau korang nak tau..
inilah first picture darin..
si papa den yang snap..
nampak putih mcm anak jepun??
sumer tertipu..
papa den lupa tutup flash masa nak snap...
hehehe

p/s: masa ni darin dok wad kanak2...si papa den g snap ..bila papa den tunjuk picture ni..aku confuse ..betul ke anak aku ni...nasibbaik selimut hijo tu aku ingat lagi..hahaha

Ahad, 8 April 2012

hari mengemas rumah


even tak keje pun..
rumah aku mmg selalu bersepah..
si suri ni suka suki jer "mengemas" ala dia...
so hari ahad..kena lah kemas..

p/s: papa..jom kemas sesama...(mengada2 kan)

Jumaat, 6 April 2012

hai..nama saya darin


salam makcik2..salam pakcik2...
nama saya darin safiya..
ala yang kakak saya nama suri dalisa tu..
yang nakal tu..
meh saya nak citer..


saya nak citer..
skrang saya dah pandai bukak mata...
dah pandai cari nenen mama saya...
hehhe


walaupun bukak mata..
tapi sekejap je..sbb hobi saya adalah tidur...
tak macam kakak saya...
kakak saya 24 jam jer main...
tak penat ke kak suri?baik tidor..


see ..sempoi jer saya landing atas sofa mama saya..
siap mama saya alaskan dengan kain batik..
takde kain yg comel2 skit ke mama?
saya ni nak masuk tenet..


ini lah kakak saya..
jangan tak tau..kakak saya suka ambik gambar dia sendiri..
agaknya dia boring teman mama cuti 3 bulan..
rindu nak g school kot...

p/s: hehehe

Khamis, 5 April 2012

makan maggi - feveret baru suri


 ni nak citer lah skit pasal makanan feveret suri skrang...
kalau korang nak tau..
suri skrang suka bangat makan maggi..

iyer2 aku tau..
makan maggi tak elok..
tp tak bagi...asyik merengek jer...
so bagi lah jugak..walaupun bukan selalu...
tp tulah ..selalu papa den beli sebungkus besar ..
sebungkus besar ada 6 pack..
itu pun aku sorok2 skit..
kalau nampak sume..
mau pagi petang siang malam suri nak..
meh layan..


ini ler maggi nyer..
maggi kari kosong...
n segelas air sunquick


masa ni maggi tengah panas skit..
so masih lagi sopan santun 


tapi..sekali aku toleh suri makan..
ko tengok..abis ditarik mee tu tinggi2..
geleng kepala aku...
masa ni aku dah sound suri...


eh2 ditarik lagi...
kali ni aku sound siap cakap..takde dah maggi kalau makan gitu


sambil bebel2..
terpaksa lah suri makan dgn sopan nyer...
hehehe

p/s: seriusly aku stress betul ngan perangai suri..tp apakah daya...setakat stress dgn budak umur 4 thn kira aku lak tak betul nyer...hehehe...

sembelit


morning sume...
giler blur gambar tu kan..
harus lah blur..
sbb mama dia still mok2 lagi...
hehehe...

korang tau ..aku ni lepas beranak selalu sembelit...
yes..aku mmg bukan hantu buah...
ada tips2 lain tak????
huhuhu

Rabu, 4 April 2012

sambungan : pengalaman bersalin no 2


mari kte dgr lagi citer aku ni...

kan aku ada cakap..mana papa den kan...
actullay papa den ada di kl..
mlm aku kena tahan wad tu..
baru lah papa den terketar2 balik kuantan...(hehehe)
pagi jugak papa den sampai kuantan...
n of course dia balik umah ma aku terus...
nak dijadikan citer...
aku tak dpt pun jmp papa den masa sebelum masuk labour room
jiwa aku mmg betul2 kental..
aku dah kisah dah laki aku dah..
yang penting aku...hahaha

esoknya
dlm kul 1 lebih gitu..
papa den masuk tgk aku di labour room...
aku ingat lagi..
time tu aku terketar2 tahan sakit...
leh si papa den offer aku baca suratkhabar..
rasa nak 'pok' jer kepala papa den..
aku tgh2 sakit..dia leh suurh aku baca paper lak..
mmg aku tak layan lah..
aku suruh dia dok luar jer..
keras kan hati aku...hahha
sebenarnya laki aku tak tahan tgk aku sakit...
sebelum dia naik angin..baik aku naik angin..hehehe
then papa den g makan...
time tu lah aku beranak...
masa dia dtg jenguk aku balik...
aku tgh terkangkang..misi menjahit aku sambil bebel2..(standard ahhh)...

so papa den azankan si darin ni..
lepas tu aku tak jumpa darin...
sbb aku mamai2...
kan aku ada cakap aku kena cucuk ubat tahan sakit..
sepatutnya jika aku ambik ubat tu..
aku kena beranak lepas 4 jam...
kalu tak ubat tu effect pada baby..
disebabkan aku beranak kurang 4 jam..
so si darin dikuaratin kejap...

aku rasa lah..lebihkurang sejam lepas dijahit tu..
diorang bagi aku darin suruh menyusu..
yang bestnya..lepas aku beranak..
ramai lak yang beranak...
dan2 aku dok kat koridor labour room menyusu si darin...
alhamdulillah dpt gak susukan darin lepas lahir..

lepas dah ok sume..misi ambik darin letak di wad kanak2 utk dipantau semalam...
aku lak diletak wad aku..
semalaman aku tanpa darin...
dapatlah aku rest sepuas puasnya..
nasib baik ada patient sebelah katil aku ni sama kes ngan aku ..
so tak terasa sgt...kalau dia ada baby..mau aku meraung mlm tu...

semalaman lah tak bf darin...
pagi tu laki aku dtg..
dtg pulak lambat..
aku dah kebulur...
hospital lak relak bagi nasi ngan ayam bakar..
last2 aku ngan patient sebelah makan nasi jer...
hehehhe

tiba lah masa utk chek up...
time nak chek up darin tu...ada lah story skit...
rupanya darin ni ada masalah kt tapak kaki..
tapak kaki darin ni bengkok skit...
skit jer..so kenalah pakai kasut khas..
according pd doc..ni masalah dr perut..
myb si darin syok dok dlm perut ngan kaki gitu...

masa ni rasa sedih lah jugak..
sedih sbb kesian anak dara aku sorang ni ...
tp sebenarnya takdelah kes teruk pun..
skit je sebenarnya..
so dpt dua appointment utk kaki darin...
itulah citer...

chek up dua dua..
balik umah ma berpantang...

ok abis..
nak lagi ke?
nnti2 aku citer skit2 pasal pantang aku yerk..
itu lambat lagi lah..
hehehe

p/s: tgh pk nak wat bisnes ni...

pengalaman bersalin no.2


giler skema tajuk entry aku...
mmg dah lama nak citer pasal beranak si darin ni..
cuma tgh cari masa sesuai..

alkisahnya..
aku mmg dah plan awal2 nak cuti awal bersalin..
sebabnya aku tak larat bwk badan..
n aku mmg plan nak bersalin di hospital kuantan...
so setelah di calculate hari2 nyer..
aku apply cuti awal bersalin bermula 8hb februari..
n due aku pulak 16 februari...

maka balik lah aku awal n lepak di kampung...
mmg syok lah..sbb keje mmg tido..makan..tgk tv..layan suri...
nak dijadikan cerita...
dalam 12hb februari..mlm tu...
aku mmg takleh nak tido..
rasa mcm sakit perut...
semalaman aku ulang alik toilet..
nak kencing je keje..n satu lagi aku nak chek kot2 ada tanda darah ke tak ...
maka tak tak tido lah aku semalaman..

pagi tu aku citer kat ma aku...
ma aku lak yg panik...
siap suruh aku g spital jer..
aku lak cakap..mana leh ..sbb takde tanda2 bersalin..
kan g spital wat malu jer suruh balik...
so aku hold dulu...ma siap tak g keje tau...
satu hari tu mmg aku relak je lah...
mcm dah tak sakit..
ptg tu..aku tak sedap hati..
dlm kepala mmg pk..
tunggu adik no 2 aku balik..
lepas isyak nak g spital..
kalau kena halau nasiblah...

so lepas isyak tu..
aku siap2 sume beg..
pg lah aku ke spital..
mmg takde rasa sakit apa...
takut jugak doc halau balik..hehehe

tapi nasib aku g awal...
sbb masa aku g tu..bukaan dah 3-4 cm dah..
n kebetulan masa salin kain batik..dah ada tanda darah...
maka berkampung lah aku di wad hospital kuantan semalaman...

pagi tu pulak..
doc chek bukaan aku...
bukaan lak 4-5 cm jer..
so prepare ke labour room..
aku pun mandi2 sume..
terus masuk labour room..
masuk labour room tu pun dalam kul 11 pagi..

masuk2 jer..chek bukaan lagi (pengsan)
doc cakap 3,4-5 cm...
so lambat lagi nak bersalin..(telan air liur aku)
doc pun pecahkan air ketuban aku...(sakit woiiiiiiiii)
then doc offer ubat tahan sakit...
aku lak terima offer doc tadi..
kena lah cucuk di buntut se das...
masa doc cucuk tu dlm kul 11.30 pagi

so bermula lah kontraksi aku...
dlm kul 12 tengahari tu..aku leh tahan lagi..
12.30...tahan lagi..
start lepas zohor..aku dah mcm terketar2 tahan kontraksi..
then ..misi dtg drip something kat aku..
dia cakap ni ubat utk cepatkan kontraksi..
aku pun iyer je kan..
rupa2 itu induce ler...hehehe..aku tak pernah tau induce tu camner
lepas ubat tu masuk dlm badan aku..
tetiba rasa ada benda bergerak dlm perut aku...
benda tu mcm nak menuju ke anu aku..
tp aku tahankan..sbb aku rasa macam nak berak jer..
misi2 lak relak gelak2 kat luar..
tetiba aku rasa nak terberak...
aku siap panggil misi..
'misi, sy nak berak'
misi siap cakap kat aku...
'beraklah' (sengal betul)

maka aku pun beraklah..
tp sebenarnya tak berak..
tp aku dah dlm proses mengerang nak beranak..
misi tu masuk je..dia selak kain aku cakap dah nampak kepala..
maka proses mengerang pun bermula...
yang bestnyer..aku takdelah mengeran kuat sgt..
sbb mmg mcm nak kuar...
masa tu kul 3 ptg...
tp yg lucu nyer..sbb pk nak berak..aku angkat punggung (syabas emiiiiiiiiiiii)
maka lepas tu berjahit lah...
hahaha...

panjang lak citer aku..
ada lagi ni..tp tunggu next entry...
mesti korang terpikir mana papa den kan..
itu nnti aku story mory...

p/s: si adik menyusu badan..si kakak lak stil susu formula..malas betul nak wat susu formula ni..hahaha

Selasa, 3 April 2012

nasi goreng planta


morning uolls...
giler kentang..awal pulak aku update hari ni..
selalu malam2 aku update...
tp pagi ni terasa segar skit..
ntah mengapa..hehehe

biasalah rutin harian..
darin akan bangun menyusu pukul 7.30 pagi...
aku mandi2 siap..terus mengepam
then aku siap2kan papa den g keje..
mean iron baju n buat air jer...
hehehe

selalu2 aku sambung tidur...
sbbkan suri n darin pun still tidur kan..
tp hari ni suri bangun pulak...
buatkan dia susu..terus aku buat nasi goreng planta...
simple utk breakfast..janji kenyang n happy...


menu simple - nasi goreng plantan
tiada sayur..hanya bawang putih, planta n telur goreng...


xdelah sedap sgt..so so jer..



janji budak ni ada breakfast utk dia 
n janji dia happy aku buatkan breakfast 
n layan dia pepagi gni...
huhuhu


ini budak kecik keje mmg tidur..
menyusu kul 7.30 pagi...
pastu bangun kul 10 utk menyusu..
then kul 11 lebih baru aku mandikan...
pahtu sambung tidur..
darin akan bangun kejap2 kalu sakit perut utk kentut...
kalu tak mmg keje tidur..
malam lak dia tidur melainkan sakit perut...
tp usually sakit perut dia akan ilang kul 2 lebih..
so darin akan tidur lah sampai 7.30 pagi...
aku pun dah terbiasa kan rutin dia...
hehehe

panjang lak citer..
klah..rasa2 nak tidur2 ayam sampai darin bangun...
hehehe

p/s: aktiviti paling malas nak buat adalah jemur kain..basuh kain rajin jer...
huhuhu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut