nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 16 April 2012

ebm aku yang pemalas


giler kentang aku skrang..
malas bebenor nak berpump2 skrang..
konon2 nak full breastfeeding..
tp iman tak kuat ler..

hhhhee
mehlah lah tgk production ebm aku..


aku kan pemalas..
skrang mmg pump2 stock simpan kat freezer atas..
ini production utk kul 7pagi..
sambil tutup mata sambil mengepam..
huhuhu


aku guna pam ni jer..
dari pengalaman aku...
kalau 'b' aku tak penuh..mcm tak best kuasa sedutan nyer...
tp kalau 'b' aku penuh...seronok mengepam nyer..
so aku tunggu 'b' aku penuh baru mengepam...
hahaha

p/s: dah campur2 gak ngan anmum..kadang2 lembik aku dibuatnyer...tp selera makan bertambah2 skrang..adakah berat naik ? oh tak mau aku menimbang nyer lagi...huhuhu

5 ulasan:

norhidana berkata...

hehehehe jgn hangat2 taik ayam ye kwn ku.... ingt tak lg dulu semangat mu berkobar2.... heheheh

lieyalatif berkata...

kuat kan semangat emy...dpt lepas sampai 7-8 bulan pun okey....lagi okey dpt sampai setahun...heheheeh...kuat kan semangat okey.....

mamasuri berkata...

dana: xde maknanya dah nak hangat2 taik ayam..heheeh..dah selesa berbf ni ...rasa malas nak bg botol dah...rasa nak bagi tetek je kt pengasuh nnti...hahaha

lieya: itulah..mula2 rasa susah..skrang mcm lagi senang lak...waktu pam ni lah aku tenangkan jiwa..pk2 plan2 nak cuti mana..hahaha

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

bestnye susukan anak dengan susu sendiri kan?YM sempat exclusive 6 bulan jek, lepas tu Yayan dah takmo, maybe sebab dia penat nak BF, lagipun dia sakit jantung, maybe pernafasan tak bape stable.uhuk...uhukkk...but still bersyukur la..

Bitt (double IS) berkata...

wahh congratulations suri dah ada adekk yer..hope baby dapat susu sampai 2 tahun kannn ;)

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut