nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 30 Jun 2011

rutin pagi sekarang


bila korang tgk apa pil yang aku makan tiap2 pagi ni...
confirm korang dah tau kan..
so kalau dah tau..paham2 je..
aku tak nak annouce lagi..
sebab awal sgt...
apapun syukur dgn rezeki yang diberikan...
alhamdulillah

aku seriusly memang culas makan ubat..
dulu makan pil colour pink tu jer..
kali ni tak start lagi...just asid folik jer...

p/s: tiada alahan lagi setakat ni..cuma aku takleh tak makan dlm masa 2 jam..confirm lembik semacam...muahhhh


Rabu, 29 Jun 2011

mulut pahit


adui...
ntah naper sejak dua menjak ni...
asyik malam2 jer badan panas semacam...
dulu tak gni...
dah tu takleh nak tidur malam...
kul 6pg baru leh rasa nak lena...
huhuhu

semalam aku g keje lambat giler..
hari ni pun lambat...
tekad takmo mc selalu..nak simpan sampai hujung tahun...
huhuuhu...

pepagi sampai ofis..buat keje sume..
tunggu puan dana g klinik..
then g makan kt kantin jupem tu..
makan mee kari separuh dgn bergedel..
ya allah berselera penuh aku...


lepas dah bfast ngan mee kari..
balik ofis..supervisor aku bg dodol kecik molek ni..
aku bedal lagi..
pabila mulut pahit..bila makan n mengunyah ilang skit pahitnyer..


then waffle ni...
letak peanut n strawberi..
nyum2...

p/s: berselera penuh ...tapi awal lagi..dulu2 tak mcm ni...muahhh

Selasa, 28 Jun 2011

maggi kari goreng pedas

tiba-tiba nak makan maggi goreng
ni lah favourite food aku adik beradik bila ma abah keje masa kecik2 dulu...
senang je nak wat...
adik aku yang no 2 memang teror...

maggi goreng pedas kami

maggi perencah kari satu
telur sebiji
lada kering + bwg putih + bwag merah (ini memang ma aku siap2 blend letak dlm peti ais)
minyak

cara-cara...
mula2 korang rebus maggi mee tu..(jangan letak perencah pulak)
dah siap rebus..ko letak tepi then...
ko letak minyak dalam kuali...
pahtu ko letak lada kering yg diblend tu...
agak2 dah garing ko letak perencah kari maggi tu..
kalu nampak garing sgt..letak air skit...
then letak mee...
sebelum mee dahnak masak..
pecahkan telur sebiji...
gaul sampai rata dengan mee tadi...
siapppppppppppppp

p/s: mula mengidam ....tapi papa den lagi teruk...eh lelaki pun leh kena alahan yek...

Isnin, 27 Jun 2011

bercanda di pantai beserah


minggu lepas ada balik kuantan tau...
tapi sory lah kat member2..tak call pun cakap nak blk kuantan...
hhehe...
layan lah canda2 suri n pok den ni..


korang nampak tak pok den n suri???


iyelah..tak jelas..
tapi aku nampak laki aku tgh berdiri macho


memang tak jelas pun...


gambar sume kecik sebabbbbbbbbb
mama pemalas nak turun dari kereta ....
so aku snap dari kereta...
malas kan aku...

p/s: naper yek aku mcm berat buntut jer skrang...huhuhu

majlis cukur jambul dan aqiqah


salam pagi isnin semua...
wah..datang kerja dengan penuh keletihan dan kelaparan...
huhuhu
okaylah meh layan gambar majlis cukur jambul n aqiqah sepupu baru aku...
kecik cinonet kan sepupu2 aku...hehehe
iyelah..paksu aku tu beza 5 thn je ngan aku...ehheeh


semua gambar ni aku suruh adik bongsu aku yg snap..
so faham2 je lah..
comelkan budak ni...
nama dia..wan nur dhiyya dalila..
mcm tu lah lebih kurang...
panggil dhiyya..


tgh bercukur jambul..
dhiyya ni baik sgt..tak mcm suri masa kecik..
baik ..senyap..suara menangis pun tak kuat...


itulah paksu aku...
happy bebenor dapat bby girl tu..
iyelah..selama ni main ngan anak saudara je kan..
skrang ni..main ngan anak sendiri lah pulak ..
betul tak pok..hehehe


see..muka happy poksu aku...
dhiyaa yg pandai tgk camera..
rasa nak geget2 je..
putih wei budak ni..mcm apak dia...


aku tau perasaan poksu aku tu..
mesti perasaan tak sangka2 kuar budak comel ni bernama anak sendiri kan..
dulu2 pun pok den gni gak..
ditenung suri macam nak makan jer..
sebenarnya teruja sbb tak sangka ada anak sendiri kan...

p/s: thn dpn ...kte buat cukur jambul n aqiqah adik suri pulak...hehehe

Jumaat, 24 Jun 2011

pak sepupu n anak sepupu


suri with pak sepupu...
actually yg pak sepupu tu adalah sepupu mama..
so kira pakcik n anak saudara lah...
hehehe

p/s: suri...mama rasa mama ada gud news utk suri..hehhe

Isnin, 20 Jun 2011

drama di ofis


kadang2 bila dah boring sangat ...
suatu hari di ofis...


tangan pegang mouse...
mata ke pc...
cantik...macam buat keje penuh ketekunan...
hakikat : ada majalah cosway atas meja depan mata...
hehehe


meja si mamat ni di belakang aku...
skodeng apa kejadah aku buat...
ok leh terima..sbb pangkat dia atas pada aku...
tapi rasa sama je kot 2x5 5x2...hehehe
buat pe tu???facebooking ke???
hehehe


kawan sekerja yang prihatin...
bagi maklumat...
hakikatnya buku cosway still atas meja..
apa motif tgk ke pc???


muka aku yang muka pelik...
dana yang happy sokmo...
hehehhe


gambar candid aku..
betul2 candid..sampai nak terkeluar biji mata aku...
hehehe

p/s: sekadar entry sesaja tapi hakikat nya...uolss pun sama kan..hehehe

bersahur


ni nak citer menu sahur aku ...
almaklumlah jadi pompuan ni kenalah posa ganti..
kan?
maka ganti lah posa aku tu..
ini citer hari rabu minggu lepas
meh layan


aku kalau first day posa mesti kena sahur..
kalu tidak..lembiklah aku...
tapi kalu dah hari 4 or 5 dan seterusnya...
tak sahur pun takpe...
milo kow aku...panas2 aku buat...


nasi tarak...tapi aku bt telur hancur gni ...
makan dengan dua keping roti gardenia...
nyum2..

p/s: aku hanya berposa sehari je..malam tu aku lembik sebab berbuka minum air je keje..iyelah..musim skrang kan musim panas...

Ahad, 19 Jun 2011

saya kecewa


sebenarnya saya kecewa lah jugak....
since ber excited tunggu kan
tiba2 dah sebulan lebih baru reply n cakap fraud..
ok fine..
rasa ai tak bt gitu...

takpelah kalau survey dia mengatakan ai fraud....
lantak lah p...
geli aku nak explain2 dlm entry ni...
kesimpulannyer biar aku saja yg tau...
ok daaaaaaaaaaa

p/s: baru balik dari pantai beserah..mandi2 puas2 dengan laki aku, suri n cousin2...serta adik2 ku...

Jumaat, 17 Jun 2011

tanpa mu


hampir 6 hari suri berada di kampung...
atuk ngan nenek dia kidnap suri...
ya allah..betapa aku ngan pok den rindu suri..
sampaikan dok rumah macam tak tenang...
rasa pelik sangat...


seriusly aku takleh nak dok jauh ngan suri...
even dengan mak pak aku...
ikut plan nak ambik suri minggu depan..
tapi ptg ni abis keje terus balik kuantan...
tak tahan wei...
asyik dok bilang hari je...

p/s: bila telefon suri..dgr suara dia..jadi sebak laki bini...huhuhu

Poney sale


ha apa lagi ...
g lah cepat kat butik poney tu..
ada sale wei..
10%, 50% n 70%

selamat bersoping sume...

Khamis, 16 Jun 2011

jamuan ofis


jamuan ni kejadian nyer berlaku tengahari semalam...
ada staff2 sini yang dapat kenaikan pangkat...
tahniah sume...
layan


maaf nak cakap..bandung soda ni tak sedap ler..
aku langsung tak minum..huhuhu


lauk2 yang hadir semalam...
ayam masak lemak (best giler)
daging ala2 kerutuk (sedap gak)
ikan goreng (x ambik pun)
ulam2 ( i like)
sayur (ok2 lah)
buah (aku tak mkn honew dew)
huhuhu


antara staff2 yang tunggu bos bagi speech..
mak aii..lama giler...


tunggu lagi...


antara dirai ...
gud luck wei kat new office..
selamat bangun pagi...hahahha

p/s: bila lah aku nak rasa jamuan perpisahan untuk aku lak???hehehe

cinta teragung hazama

aku memang minat suara hazama...
mesti korang dah tau kan..
so aku kasi paste lirik lagu ni..
bila baca lirik ni..rupanya best jugak ayat2 tu..
layan


Lirik lagu Cinta Teragung

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

Rabu, 15 Jun 2011

happy meal di tengah malam


susah betul yek nak faham perasaan budak umur 3 tahun
sejak kebelakangan ni asyik nak moody jer..
suri actually hari2 dok bebel kat aku  nak ke school..
tapi tulah..baru 3 tahun kan..
but maybe mak pak akan penuhi permintaaan suri july ni...
sian pulak ngan suri...
boring kot dok umah pengasuh..
mungkin nak environment baru...


ini ayam seketul ngan fries utk suri..
waktu ni lebih kurang pukul 12.30 tengah malam
kebetulan papa den balik tgk bola..
terus dibeli happy meal ni coz anak dia tidur kul 1.30 pg tgk kartun...


see ...
makan2 sambil tgk kartun...

p/s: aku kalau boleh nak jer suri duk umah pengasuh sampai hujung tahun..sebab thn dpn leh terus masuk tadika 4 tahun..tapi dengan peel suri ni...aku terpaksa lah antor juga dulu...3 tahun di taska/playschool..kat mana??sri comel di sri damansra kot...coz situ jer yg aku nampak...hehehe

blender aku


aku dah lama nak tanyer korang...
kalau blender korang..
masa nak cuci tu , korang bukak tak yang kat bawah tu???
huhuhu


ini blender aku..
takde cacat cela nyer kan...


tapi sebenarnya tgh meroyan...
benda bawah takleh bukak...
aku tak pernah bukak benda bawah blender ni kalu nak cuci
aku tgk ma aku pun gitu..
bab, papa den ko rajin n suka cuci blender bukak benda bawah tu


natijah kat bawah tu dah takleh bukak...
n ada air bertakung kat dalam tu..
terus takleh nak cuci bersih dah...
huhuhu

p/s: nak cari yg baru ..tak cari2 lagi...

Selasa, 14 Jun 2011

jalan jalan ke ikea


ini citer hari sabtu hari tu...
kan sabtu tu ada game kelantan vs terengganu..
ala yang ganu menang last minute tu..
hehehe

papa den n adik bongsu aku g stadium..
so aku, ma aku, adik aku no 2 n suri menapak ke ikea..
jalan2 pusing2..
ma aku ni suka sgt g ikea..
hehehe...


budak comel ni leh lak tidur dalam kereta...
al sudahnya..mendukung bergilir aku ngan pakngah suri...
stroller tinggal dalam kete aku...(papa den bawak kete aku g stadium)
so inilah natijah nyer
nasib baik kat ikea ni banyak sofa so leh lah sekejap2 landing..
nasib baik aku tak letak atas katil jer...hehehe


ko nampak telinga aku tu..
ada subang dua bertindik..
nnti2 aku citer yek..
ini ala2 koyal ada meja ofis kat umah okkkkk


memang cantik ID id kt ikea ni..
pusing mata aku..
kalau pindah umah sendiri..memang budget kena round2 lagi ikea ni...
hehehe


budak comel bangun dari tidur..
tgk2 atas katil cantik dah...
hehehe


termenung..
first perkataan kuar dari mulut suri..."cantiknyer"


walaupun bilik ni kecik..
tapi bila dah diisi dengan katil n almari ikea...
nampak sume jadi lawa n modennn


pakngah idam nak cermin dalam bilik dia lah tu.
diajak nyer suri ambik gambar..



lagi..


suri yang excited...
meja macam tu suri ada 2 biji kat umah..
tapi mak pak buat jadi cofee table dulu...
warna itam..ahaks..
tapi dah tak buat cofee table...sbb aku dah beli the real coffee table dah...


excited tgk mini kitchen...
serius cakap..if ada kat umah aku ni..
confirm aku ngan suri hari2 main...
dulu masa kecik2 pakai periuk belaga ma aku jer..
tp budak zaman skrang siap periuk2 real punyer



suri pemalu...
aku jer yg tak malu..
ajar suri main masak2 kat situ..
tergelak aku...
abis sume kabinet aku bukak...


see..omaknyer yg excited...


tak sempat g cashier..suri dah mengamuk2 nak aiskrim..
so satu aiskrim utk suri


nenek yang sporting...
ikut je ktorang...

p/s: suri skrang berada di kuantan..dikidnap oleh nenek n atuk...mak pak tengah meroyan kt kl ni...
papa den sibuk dok menghitung hari nak balik kuantan...hahaha...

kl gegar 2 kali doh

pagi ni dah dua kali gegar dah bangunan ofis aku...
al maklumlah..ofis tingkat 6...bangunan lama lak tu...

first gegar pukul 8 lebih pagi tadi..
second lak dalam 11 lebih tadi...

first gegar cam kuat gak..
dulu biasa gak kena gegar...tapi ini lagi kuat

yang second pun sama maintain cam first tadi..

yang best part is...
budak ofis aku relak je 2 x gegar..
tapi big bos aku bising semacam..
ada jer nak cakap....terjun tingkap je bos...senang...hehhee

apapun ini sume ada effect dari gempa bumi di sumatera utara...
moga2 tiada kemalangan jiwa berlaku...

p/s: jangan panik ok..relaks ...if gegar terlampau lama baru turun ke bawah...guna tangga ok..jgn korang guna lift pulak..

naik seram aku


rasa diri ni macam spy lah...
ye lah dok ikut orang..
hehehe..
tak ikut okkkkkkkkk
terikutttttttttttttt jer...


ini kejadian berlaku bila yek..
suatu petang balik keje..
sedang syok memecut di duke gombak..
tetiba jadi slow..
rupanya ada orang naik motor ala2 jalan2 makan angin
mak aiii..


i tak follow u ok...
tapi because of both of u...
kitorang yang suka memecut ni jadi kematu slow..
takut ok..
seram ok...
agak2 lah naik motor macam tu...
si penumpang relak letak kaki gitu...
kalau jadi apa2 tak ke susah kami ni ...

aku terfollow diorang ni dari duke sampailah simpang turun ke jalan kuching..
jauh ok...
ingatkan dekat jer destinasi diorang...
bahaya okkkkkkkkkk
ko dua orang buat ktorang naik serammmmmmmmmmmmm

p/s: sila jangan buat cam tu lagi..kesian kat kami ni...uhuk2..

Isnin, 13 Jun 2011

my soul ada d kuantan


uhuk2...
sedih rasanya ...
anak dara aku ado di kampung skrang..
sedang bermesra dengan atuk ngan nenek...

huhuhu...
tadi dah survey taska/playschool suri...
macam menarik jer..
insyaallah minggu dpn suri dah leh ke playschool...
suri sebenarnya dah lama nak g school..
cuma aku ngan papa den jer dok pikir2..
tp kali ni dah abis pikir..
boleh lah g school..
sian suri lak...
badmood jer memanjang...

myb thn dpn terniat nak antor smart reader..
tapi pak nyer kena kumpul duit byk skit lah..
anak punyer pasal no hal punyer lah...

appun suri..mama papa rindu giler sama kamu...
rabu malam kte jmp d kuantan yek..
muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

apakah itu



apakah ini..
kui kui kui

masa : 6.45 pagi
tempat : bilik no 3
kenapa? : aku nak cepat..dah lambat g kijo...ehehhe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut