nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 3 Jun 2011

Masakan minang @ Garuda restoren kg. Baru


gambar ehsan : puan dana

hah...jumaat ni kan..confirm lunch hour panjang kan...
apa kata korang layan makanan orang minang lak...
ini citer kejadian nyer lunch hour semalam...
lepas balik dr TuT TuT kt Kg baru...
aku ngan puan dana terasa lah nak makan kat Garuda restoren ni...

ada 2 cawangan kt kg. baru ni..
tapi kitorang makan kat simpang traffic light nak masuk HKL tu...
masuk2 jer kt parking restoren...
terkejut bangat kitorang..tgk sume kete2 besor...
iyolah..aku just bawak saga...
mula lah dalam kepala aku...
mesti tempat ni mahal..
dah lah ber aircond...
dah ler parking space besor
dahlah yg parking tepi2 kete aku kete2 beso..
masyaallah...

so kitorang masuklah..
nasib bin baik...waiter2 situ baik2 belaka..
so rasa tenang jer..
duduk jer terus diorang bagi lauk2 macam kat atas..
seriusly aku terpegun bin jakun..
tak pernah pun aku makan mana2 tempat diorang hidang lauk byk camnie..
but lepas jer waiter idang nasi...
terus letak dalam pinggan...makan2 n gelak2 jer ngn puan dana..
aku tak reti makan2 makanan indonesia ni..
so aku makan kari ayam ngan daging dendeng kot..
itu jer..
tapi bergedel dia best giler..lembut giler...
oklah makan2 sampai lah abis..hehehe
tapi kan masa tgh makan nasi tu..aku dah aim tapai tau..
lepas je makan nasi..terus aku mintak tapai..
mak aii..sedap giler..sebiji cam nenek aku buat..
3 bungkus jugak aku makan...hehehe...
so masa nak byr..puan dana lah bayar dulu...
kitorang makan 6 jenis lauk...(sikit2 jer portion..ayat cover)...
jus oren, air kelapa, desert satu..n tapai... baru rm45++
so takdelah mahal...

p/s: akhir kata..ingatlah pesanan aku...
dont judge a book by its cover
ahaksss...

1 ulasan:

norhidana berkata...

hehehehhe ye tp ko smlm dh terjudge kan... sampai aku tpaksa kuarkan ayat yg best heheheh...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut