nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 31 Januari 2011

our travelling day to kota bharu


ini citer hari sabtu hari tu ye
minggu ni dari start sabtu hingga rabu..
kami sekeluarga akan berada di kg papa den
yakni ke kota bahru
kemudian dari khamis ke ahad..
kami berada di kg 'aku' di kuantan..
hehehe
layan gambar2 gedik kami dalam kete otw kota bharu


si comel ini..
aku lupa nak bawak teddy mickey mouse
nasib baik lah teddy bear celcom ni ada dalam kete aku
hehehe..


balik kelantan memang menduga kami
penat sgt2..8 jam perjalanan..
lebih2 papa den bukan jenis nak rush2..
dari kul 2.30ptg sampai di kb 9.30mlm
buntut pun dah kebas..


buruknyer gambar aku..kat pipi aku penuh dengan jeragat2 ni..
apa produk yang elok utk jeragat2 aku yek??
rambut ai lurus tak??actually hari tu rebounding aku saja xmo nampak lurus sgt
so aku suka ikat rambut..jadilah ikal skit kan..
jap2..ikal ke keras?confuse aku


mazda kuning ni bawak 60km/j
giler kemengantukan kami..


gambar ni di snap oleh suri..
apa dah..nampak sgt bosan melayan suri dalam kete kan..
aku nak tido..tp suri takmo..
gitulah muka aku..
dah stim semacam..hehehe..
stim nak tido ..ok!!

p/s: aktivit di kg..nak ke rantau panjang...nak makan nasi ulam cikgu...nak makan mee celup...
sume aktiviti adalah lebihkepada makan..hehehe

Ahad, 30 Januari 2011

Hospital Kuala Lumpur

jumaat adalah hari yang sangat mulia..
pepagi didatangi oleh seorang pemberita ofis
bercerita perihal orang lain
ok..aku dgr je..tapi ayat last aku bagi..
"ko ni tak baik..hari ni kan hari jumaat..nak kutuk2 orang ..kutuk hari isnin"
bagus tak aku...

then dalam jam 10 pagi
aku dimaki oleh bos ku yang sangap
tension nyer hati..
telefon puan dana..tidak berangkat..
aku bawa diri ke JJ AU 2
bersoping baju utk aku n suri...
iye..aku tension..aku rasa nak soping
then..


puan dana telefon...dia kena tahan di HKL..
ohoooooooo...
aku memang zero bab HKL
but aku main redah je pergi dgn kak siti
bawak kan GL n charger si puan dana..
puan dana siap ada adengan drama menangis cam fasha sadha..
aku tetap dengan hati yang keras..
puan dana kena tahan di HKL kerana BP tinggi..
she kan preggnant beb


aku doakan ko cepat2 turun BP
ko anggap lah ko chek in hotel yang paling best di KL
ko jgn tensen yek
ko jangan nangis2 yek
sebab kalu ko nangis..aku takleh bt pe..
aku kan keras hati n segalanya..
eh..nasi ko licin sume..
nangis pun leh makan ke???


rupanya kak ila yang abiskan nasi si puan dana tu..
hehehe..first time tgk orang selera makan nasi hospital..
kak ila..saya betul2 terpegun dengan 'keseleraan' akak itu
hehehe

p/s: aku skrang berada di kota bharu...so mood aku sedang2..sapa tau senyap je yek...
p/s:aku harap dana cepat2 sembuh..semoga jgn tensen..bp ko tu nak main2 je ngan ko...makan byk2..biar baby sehat n happy di dalam..

Sabtu, 29 Januari 2011

aku benci manusia ini

 
iye..
aku benci manusia ini
ego dengan pangkat yg ada
ego dengan segalanya
bongkak
sume cukup package utk ko
 
iye...
aku amat benci manusia ini
selama ini jiwa aku tenang bekerja
jiwa aku gembira utk bekerja
jiwa aku meronta2 utk bekerja
tapi sekarang...
 
iye..
aku teramat2 benci manusia ini
kerana ko angkuh..
aku menjadi angkuh
kerana ko suka menengking aku
aku terpaksa suka menengking ko
oh inilah manusia..
manusia yang aku benci
 
jangan harap utk aku hormat pada ko
jangan harap
 
p/s: aku benci *** sanggap aku...
 

Jumaat, 28 Januari 2011

pabila nak balik kampung



pabila nak balik kampung...
begini lah jadinya..
kelam kelibut basuh segala baju
nak balik kampung seminggu..
half kg papa den..half kg aku lah
bahagi mesti sama rata..

p/s: tak sabar nak relak2 di kampung..tak sabar nak jalan2 cari makan kat kelantan nnti
p/s: rindu ngan geng2 lama..korang takde hati nak jmp aku ke wei..??

Khamis, 27 Januari 2011

scarlet plus dari JJ wangsa maju


ini citer hari selasa ok..
kebetulan cik dana bercuti sbb ada chek up..
so tengahari tu aku layan sorang2 g JJ wangsa maju


ini je yang dpt dibeli


actullay baju bunga2 gni dah lama aku aim nak beli
tp aku kan gumuk..so saiz tu susah nak dpt
sekali tgk ada jual kat scarlet plus tu..
terus aku rembat


aku pakai saiz 16 je..hehehe ada 'je' tak tahan tu
but skrang aku tgh giler melenggingkan kaki ku yg besar gabak ni..
of course lah aku cari saiz yang paling beso..
untuk menutupi buntut ku dan peha ku yg beso jugak
murah je kan..jimat2


last sekali renew lah kad JJ aku ni..
ambik kad mood bercuti..

p/s: minggu depan aku bercuti seminggu ke kelantan n pahang
p/s: rasa nak berbbq je di kuantan..rasa nak makan sotong bakar..ini lieya memang kena dipersalahkan..suka bt aku terliur..

Selasa, 25 Januari 2011

rindu kan budak tekcik ni...eh..rasa nak baby je


agak2 korang ada tak feeling2 cam aku?
feeling2 nak baby??
aku rasa aku dah sampai fasa nak baby je rasa..
rasa nak preggy
rasa nak beranak
rasa nak pegang bb kecik..
eh korang ada tak feeling2 gni??


ini baby nama cik suri
masa kuar 3.45 kg..
but kerana tak tido malam..
berat menyusut..
mcm mama nyer jugak


selepas dah leh tido malam..
gnilah rupanya..
hati byk senang masa ini..


budak ni kalu tido dalam buai memang byk syok..
tapi soryy yek aku takde nak enjut2 pun
pakai karen je..
itu pasai suri tido pun tersenyum
senyum dalam iman..


budak2 bam2..
malam berjaga..siang tido memanjang..
tp bagus gak..aku gelek ke mana pun..bt taik mata je..


kenapa rambut aku gugur?
korang tgk lah gambo tu..
tgk mulut cik suri tu


time ni time mengganas..
oh rindu nyer suri time ni..
tgh ligat2 nak belajar berjalan


budak comel yang selalu di hati ku..
tiap2 mlm sebelum tido mesti suri cakap : -
"ee sayang mama...ee ada ni!'

job aku hari ni



oh ..kalau korang tgk gambar ni mesti doh paham doh kan
aku hari ni ditugaskan mengutip duit si pemain pemain kutu tahun ni
selalu nyer puan dana yang kutip..
but hari ni dia ada chek up so aku lah tukang kutip

p/s: sebulan rm100...dapat rm1200...takde riba2 ok
p/s: jadilah...ada gak simpanan kan..keh keh keh

Isnin, 24 Januari 2011

hotfm citer pasal blogger...i 'ter'pergi umah blogger terhangat


pagi ni..dalam kete masa nak g keje
dgr hotfm sibuk dgn hot chat ttg blogger dpt 1juta..
ala ni kes baca paper semalam kan
pasal kak red tu...
ehhehe..
ala..jgn lah jelos2 ye..
rezeki masing2..
n apa nak ditulis tu terpulang lah pada blogger tu..
kalu rasa menyampah..jgn baca je..
klah...ahad sabtu..yakni semalam..
aku ada g attend kenduri cukur jambul kawan papa den
berkebetulan lak condo yg kitorang g tu..
satu condo ngan blogger merah kite..
hehehe ..tumpang lalu ye kak red..


actually sampai kat kenduri ni dah lewat..
dlm invi tulis kul 10.30 pg..
kami smpai kul 12 lebih..jahat giler


biasalah suri..
kalau jmp air kolam gni..mesti kepanasan..
dgn muka merajuk tunjuk kat papa den..
terus dpt mandi kat kolam tu..
hehehe

p/s: takleh nak ambil lah gambar kat condo2 situ..takut mengganggu privacy orang..
p/s: tak sempat nak ambik gambar Khalisha..sbb dtg lewat...
p/s: apalah anak dara aku ni..takleh masuk majlis..nak g kenduri cukur jambul..dia dah berjambul2 dlm kolam tu..hehee

Jumaat, 21 Januari 2011

kenduri nasi lemak


salam sume..
semalam betul2 takde entry langsung..
malas giler skrang nak update blog
sory yek..
klah..semalam ada kenduri nasi lemak umah aku..
cam biasa..
pagi2 masak nasi lemak..
itu lah breakfast, itulah lunch n itulah dinner..
orite tak??


bangun kul awal2..
masak dengan tenang..
suri still tido..


selalu2 masak nasi lemak takde daun pandan..
kali ni ada...itupun ahad lepas aku beli daun pandan ni..
daun pandan ni aku suka letak dlm peti..
wangi2 skit lah peti sejuk aku tu


ikan bilis ni dah hampir2 hangit dah..
but disebabkan ikan bilis ni beli pun fresh..
so kehangitan tu menjadi kesedapan..
citer ikan bilis nnti aku citerkan yek..


hidangan utk cik suri..
bangun2 je ..aku kasi mandi...


terus santap dengan pakai pampers je..
sambil tgk e-bat (mickey mouse)

p/s: skrang suri asyik nak tgk dvd mickey mouse je..malam2 sebelum tido mesti tgk..siap gelak2 sorang2 tu..
tapi baguslah..dgn aman mama n papa ko tgk tv citer ayoub semalam..eh citer ayoub episod last ke semalam?

Rabu, 19 Januari 2011

aku ada penyakit rupanya


uhuk2
penyakit aku ni dah lama dah..
sejak aku kecik lagi kot


tiba2 jadi perasan ambik gambar sendiri
budget cun lah..
tp pipi tu takyah nak citer lah


lagi..tetiba mata beso sebelah..
tp manisnya senyumanmu...
hehehe


nak pose manja..
tp diri dah tua..
jadi pose tua je lah..

p/s: agak2 korang ada penyakit sama tak ngan aku???hehehe
p/s:ma aku panggil ni penyakit 'perasan'..ehehe

Selasa, 18 Januari 2011

my croc



buruk benor kaki aku ni..
dah tak tulus mulus pun
ok lah nak citer..
byk2 kasut keje
eh byk ke..leh bilang je
kasut croc itam ni menjadi pilihan kalbu..
kasut ni sempat aku mengepow ngan papa den masa beli sandal suri di midvalley tahun lepas..
ingat nak rembat lagi je rasa..
nak cari ala2 ballarina..
ahaks..

p/s: eh terjumpa pulak geng2 menari di kota bharu dalam facebook..tak sabar nak tgk gambar2 lama itu..hahaha

Isnin, 17 Januari 2011

serba baru



mengalah kan budak skolah menayang baju baru kan
hari ni mama pakai tudung baru n baju kurung riau yang baru siap
cost
tudung : RM 25.00
kain pasang : RM10.00
upah jahit : RM28.00
total : RM63.00

p/s: tudung tu beli kat pasar jumaat kat utm tu..
p/s: kain pasang cotton tu murah sgt..beli kat nilai 3 selepas musim raya thn lepas..murah giler
p/s: upah jahit tu murah sbb aku jahit kt kuantan..kalu kat KL RM40.00 okkkkkk
p/s:aku ni tak reti berfashion sgt..so ..i m budak baru belajar lah..
p/s: tudung pun pakai g keje je..itupun sejak keje d KL je..masa di Cameron Highlands..tak pakai..i kan vouge dulu..ahahah
p/s: mama tak make up g keje..ntah..takde mood..myb mood make up ni dah abis..dulu mama penari so..make up tu dah rutin..skrang..malassssssssssss

Jumaat, 14 Januari 2011

rindu



aku rindu?
aku rindu body aku mcm gambar di atas..
rindu papa body mcm tu..hehee
rindu utk tgk dagu aku yang tak berlapis itu..

p/s: gambar di atas adalah selepas acara bertunang kami..ahaks

Khamis, 13 Januari 2011

I-city lagi??


kami ke I-city lagi ke??
oh tidak..
hahaha..
takde maknanya nak g lagi
biarpun bengkel papa den dkt2 i-city..
xkoser wei nak masuk situ..
lagipun dah berbyar...tp tgk lampu je..
apa kes nak g selalu kan..


actually ni keje papa den lah..
tetiba suri sibuk nak main benda2 alah yang dibeli di i-city
makanya papa den tutup lah lampu..


dengan lappy n tv je on
so jadilah i-umah..
umah aku sempit kan..
huhuhu


saja ambik gambo dlm gelap..
baru nampak benda alah atas kepala suri tu..


gambar2 atas tu gelap kan..
ini aku guna flash..
tgklah kegedikan anak dara ku
umah bersepah..malu aiiiiii


dah belajar posing2 maut dah skrang..
dah ler buntut beso..
hehehe


budak comel..
kiri pegang coklat kit kat
kanan pegang kayu ajaib dia tu..
gitulah i-umah kami

p/s: tingin nak candle light dinner..butttttttttt laki ai tak romantik..nyampah..

bapok secure



nak lebih2 p beli metro yek
takpun klik je bawah ni

p/s: kesian orang teksi tu..tak pasal2 kan3

Rabu, 12 Januari 2011

tunggu little princess bangun


semalam
mama masuk keje lambat..
so bagilah chance suri tido puas2
tergolek2 tido..


suri takde katil sendiri..
memang tido atas katil kitorang...
tido tgh2..
kaco sungguh suri ni kan..
'smile'


menanti little princess ni bangun
sempatlah goreng nasi..
kasi papa bekal skit..
mama makan skit..
makan dengan aman sekali kerana suri still tido..
hehehe

Suri Samsudin vs Suri Cruise


bila ada belog ni..
bila ada yang sudi menjenguk belog ni
feeling2 artis kejap
tetiba nama anak aku kebetulan sama dengan anak katie holmes
apa lagi..mama suri pun berperasaan lah
layanzzz


my lovely daughter..
nama nyer Suri Dalisa
Suri tu diambil nama sebab aku ngan papa den suka nama suri
Dalisa tu..D tu sebab nama laki aku kan Den ..D lah konon..
lisa tu pulak..sbb laki aku cakap..yg mana2 nama lisa mesti cantik orangnya
mcm Lisa Surihani tu..
ahaks


anak aku ni memang tak pakai saman pun..
macam mama dia..
tapi jgn main2..sume tabiat2 dia..sume ikut perangai laki aku
bapak borek anak rintik..
caya lah.. 


sangat suka pada Mickey Mouse..
sume benda nak ada Mickey tu..termasuklah seluar dalam dia..
hehehe


ini lak kembar suri..
tapi kembar nama je..
ahaks..
lahir kat mana ntah..
mak pak lain2..


aku sangat2 addict dengan gaya si suri cruise ni
aku suka simple but stylish
itu pasal dieksperimen kat kat suri samsudin itu..
hahaha


dari kasut, baju sampai ke cekak rambut..
sume aku giler nak membeli..
hahaha
nasib lah suri ada mama cam ni...
kopak duit bapak ko..
hehehe

p/s: apa2 barang atas nama suri dalisa adalah boleh diclaim ngan encik samsudin itu..mak suka noiiiiiii
p/s: ai bukan perasaan ok..sesaja

Selasa, 11 Januari 2011

schedule 2011


meh nak citer skit pasal schedule aku 2011
secara rawaknyer lah ye


jan - tiada apa2, kecuali 29 jan dah start belajar balik..oh ye..aku ada satu lagi subjek iaitu business law and practical training


feb-raya cina balik kg papa den dan jugak balik kg aku..bahagi samarata utk seminggu tu...


mac-besday aku n besday papa den
april-exam wei..submit report practical
mei-besday suri


jun-bercuti tp tak tau ke mana
julai-tiada
ogos-anniversary ktiorang and tahun ni raya adalah turn aku..yahooooooooooo
sept-tiada


oktober-konvo..insyallah
nov-tiada
disember-tiada

itu je..kira yang penting2 lah..pasal bercuti tu..aku ngan papa den suka plan cuti last minute...but mybe kami sekeluarga ke langkawi kot..cuma tak tau bila...kalau tak pun nak g pulau pangkor...or paling busuk g fraser hill..hehhehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut