nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 20 Disember 2019

Pindah rumah blog lagi








assalam kawan2..follower yang aku kasihi dan hormati...
aku again buat perangai buat blog baru..
alkisah nya sbb blog aku ni aku tak ingat dah email n password..
tp aku still leh post entry melalui email baru aku...
dan aku yang jenis berfikiran singkat n jenis nak ada perbaharuan..
aku btlah blog baru..
jemput ye..

Selasa, 17 Disember 2019

bila atuk n nenek dtg kl


gambar bawah ni sumer citer pasal abah n ma aku dtg seminggu sebelum cuti skolah hr tu
dh balik dahpun..
n dtg lagi smlm..


saja nak menepek gambar abah ngan cucu2..kenangan kan
cucu2 yg ni gedik ..tp abah melayan je...




 abah dtg sbb ada appointment kt klcc..
kebetulan dtg..si kakak suri dpt anugerah cemerlang kt sekolah..
papa xleh dtg..atuk nenek yang dtg..
hahaha...


kakak n mama..
eh kami nk diet sama2 ye thn dpn..hahaa


suri ngan nenek..
cucu sulung katakan..


dating berdua..
mama jadi paparazi jelah..

klah..
ai dah rajin kan nak berblog..
hahahha

Isnin, 16 Disember 2019

gambar random sajalah


assalam...
smlm tayar kereta pecah sebiji..
so hari ni masuk opis mtk kebenaran utk setel hal tayar
nasib account dah tutup..
so leh lah kuar..

ni bawah sumer gambar random anak2 mama...


kakak suri dgn brown sugar ni mmg tak leh pisah..
sume nak cuba...


pantang lalu makanan pelik2 kt insta dia..
confirm berderet list kt whsapp mama
so layan jelah..
roti rainbow cheese ni mmg sedap,..
nasib mahal so kita kongsi bt rasa je lah..


ni budak gedik


brown sugar dari familymart lak..


mek gedik


budak dua orang ni happy dpt makan kt cafe felda..
dorang ni membesar dgn bfast ngan cafe felda je ni..


naik keretapi pendek kat jj au..



ni lak gambar mkn2 kt uptown damansara..
eh ok gak mkn sini..
yang sorang tu sepupu mama yang still study kt kota damansara..

oklah itu je..bubyeee

Jumaat, 13 Disember 2019

JALAN JALAN GENTING PREMIUM OUTLETS



Assalam sumer..
dah lama tak menaip kat sini
rindu pulak..

takde citer menarik pun..
tp nak letak gambar kami ke Genting Premium Outlets..
ni awal cuti skolah hari tu..
saja bwk anak2 jalan situ..


kakak Suri ...thn dpn UPSR
doakan utk Suri yer sumer..



ni mek gedik dua orang ni..
kejap bff kejap cam anjing ngan kucing..
lantaklah



tgk tu time tgh baik..


terselit gambar mak ye..
mcm biasa azam utk kurus diteruskan kepada tahun 2020
hahaha


mek gedik no 2..


bff kan kenalah kongsi aiskrim..
mama cam biasa tgh pk nk soping apa..
haha


mek gedik no 1

itulah je lah gambar nyer..haha
oklah kan dari takde..
bubye..nnti mama update lagi ye..
insyaallah...

Khamis, 16 Mei 2019

HADIAH HARI GURU 2019


salam geng..
fuh..tiap2 tahun kan..
mmg kita mak pak lah pening pk nak beli apa utk hadiah hari guru anak2...
tp tahun ni malas nak pk sgt..
kita pun ikhlas nak bg kan..
so terjadilah mini hamper utk cikgu2 anak2 aku ni..
suri nak 3 mini hamper n darin nak 1 mini hamper...


selamat hari guru cikgu2 




Rabu, 8 Mei 2019

MENU SAHUR 2019


salam geng
orang lain up menu berbuka..
meh aku up menu bersahur aku 

utk menu sahur hari pertama aku xsnap picture..
terpk nk snap tp mcm biarlah...
tp hari kedua sahur aku snap picture..



so ini lah menu hari kedua
telur mata dengan ikan bilis kicap bercili (pergh nama)
ikan bilis kicap ni senang je..




hari ketiga utk elak pembaziran
kita recyle nasi berbuka tu jadikan nasi grg cili api..
aku add on lah keropok tu..
baru lah tambah selera kan..


itu je lah menu sahur..
insyaallah nnti aku up lagi menu sahur aku..


Selasa, 30 April 2019

koir JUPEM



hai geng..
fuhhhh
dah lama xupdate blog kan
ntah naper aku malas sgt nak update blog...

kita intro dgn gambar Koir JUPEM di PESUMA Melaka 2019
sekeping je ye...
ada aku situ...
hehhee


Rabu, 2 Januari 2019

LUNCH DI TAPAK SULAIMAN / WARUNG BUNIAN



 TAPAK SULAIMAN / WARUNG BUNIAN

lunch di sini kebetulan ada meeting di Putrajaya...bila?lupa...


ni lauk nyer..
terliur lak tgk...


AddressJalan Jamaludin, Kampung Sungai Merab, 43000 Kajang, Selangor

AUDIT KE KUCHING, SARAWAK


KUCHING, SARAWAK

oh citer lama lagi...
ditugaskan ke Kuching selama 4 hari 3 mlm



ni geng dlm flight
1st time ke sarawak...


kami bermalam di Pullman, Kuching
bilik cantik, kemas n selesa utk 3 mlm tu...


aku dok giler makan midin goreng ni...sedap..
yang lain2 aku agak tak kena selera aku ni..


geng kami mmg best..sbb sumer pompuan..
hahaha...


makan dan kami mmg xdpt nak dipisahkan..


tonjolkan diri


bukti kami bekerja okkkk


naik bot nak ke seberang utk makan n beli kek lapis...

sebenarnya aku diarahkan ke Sibu dan Miri..
tp last minute aku tukar ngan kwn aku..
sbb aku nk setempat je bekerja..malas nak travel kl-sibu-miri-kl
senang kl-kch-kl
kui kui kui


belakang tu Darul Hana Bridge..

p/s : kami tak kemana sgt pun...
kerja, jalan2 santai n JJCM .
p/s: tahun 2019 kena g audit lagi..harap dpt ke Sabah pulak..sbb dah lama tak ke Sabah..hehehhe




taip je apa saja

nuffnang

Pengikut