nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 30 Mac 2015

Kuningnyer gulai kuning aku

Ntah nape bila tgk gulai sendiri jd pelik...
Jgn risau..xde sedap pun..
Cuma bila diganding cgn budu...
Mmg sedap ahhh...
Hahaha

Selamat dh dinner kami hari isnin
Esok nk masak apa ntah...

aktiviti anak2 di masa lapang


morning uolls..
eh dah kul 11.15 pagi ye
monday blues ke korang pagi ni...
eh jangan lah...
nnti blues sampai petang

jom ler tgk aktiviti anak2 aku di masa lapang...


ini lah aktiviti kakak suri..
dari kecik sampai beso..
port lah skrang main tepi tingkap ni...
dahler tingkap ni takde grill lagi..
tapi takpe..so far ok ...



ni waktu balik skolah hari apa ntah...
tgklah barbie2...dah tunggang langgang..
huhuhu


inilak aktiviti adik lak..
darin kalau tgk movie little poney...
mesti akan berlari masuk bilik ambik gitar pokden
konon2 nyanyi sambil main gitar...
hehehe

oklah..ini je mampu ku update hari ni

hehhehe

Selasa, 24 Mac 2015

bawak anak2 tengok wayang


morning uollss
asyik tenggelam timbul je entry kat blog aku kan
sorylah...ikut mood je aku ni..
ni ada mood baru lah leh start menaip

so meh aku citer pengalaman aku bawak anak dara 3 tahun masuk dalam panggung wayang
kami g tengok citer cinderella..
ini request daripada kakak suri ..so kami layankan je sbb dah mula cuti skolah kan


sebelum bawak anak dara ni mmg aku ada lah survery2 tentang cara bawak budak g tgk wayang kan...
tp takdelah beriya kan...hehehe
so benda pertama aku ingat sila bawak sweater sbb dalam tu sejuk kan
benda kedua...sila bawak byk2 stok makanan..kot2 dorang boring kan
hehehe


so anak2 ngan pokden siap bersweater...
makanan je mcm kurang cukup
tp leh je beli kat luar tu..
so far darin ok je..
cuma ada bt perangai skit bila dia menjerit nak ikut kakak g toilet
kakak lak time2 gni lah nak g toilet


pokden ni ok je melayan anak2..
suka dia tgk citer cinderella..
iyelah cinderella tu asyik tayang dada je bila bernafas kan...
hehehe
eh gurau je lah...mcm tak molek je baju cinderella tu...
pandangan aku lah..
kalau animasi ok kot..kalau citer real tak sesuaiii

kakak pun tak brapa in ngan citer ni..
myb anak2 aku ni suka tgk animasi kot..
hehehe

so far..bila nak dekat2 abis..
adik tido....so mmg dah target ambik citer ni waktu tidur darin
hahaha

oklah..nk bt keje skit
nnti sambunglah


Isnin, 23 Mac 2015

Isnin, 9 Mac 2015

rumah hampir siap


ni citer ni mmg rasa nak sekeh kepala pokden
selama 2thn dok jalan2 tgk umah...
ingatkan umah kami dkt ngan tiang lampu
rupanya salah tgk pelan
rumah kami takde tiang lampu apa pun...
clear je dpn umah..
ish2 pokden ni...
selama ni dok berangan umah orang rupanya
hahhaa

oklah
umah kami nak hampir siap
belum siap tapi hampir...
insyaallah tgh tahun dpt kunci..
myb tgh tunggu cf
apa2 bersyukur ke hadrat illahi...
dapat jugak pokden beli umah sendiri
walaupun nun jauh ke ijok..
tp kami suka

niat nak bagi sewa
tapi tak jadi..sbb sayang
so wat balik wekend..
sbb skrang kami dok kuarters di kl
so takde lah mahal sgt sebulan kan

leh lah berangan balik nak deco2 rumah baru nnti
nyum2

Rabu, 4 Mac 2015

hilang rasa letih aku


sejak anak bersekolah darjah satu ni...
memang aku selalu je rasa letih...
mcm tak cukup masa..
tp alhamdulillah...
sejak aku minum manja kaseh ni..
keletihan tu dah hilang..
rasa segar n rasa senang nak bt keje umah sekarang...
korang try lah...

p/s: aku ni hantu nescaffe...sejak dah minum manja kaseh dah tak minum nescafee...layan kopi manja kaseh je...

Selasa, 3 Mac 2015

60 TIP UNTUK HIDUP LUAR BIASA HEBAT


bila rasa down..tgk ni...
aku gitulah...rasa down baca ni satu2
terus rasa bermotivasi...
hehehe

p/s: ambik artikel ni dr facebook..tq pada yang berkongsi

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut