nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 26 Mei 2011

aku insaf...tol oh tol


mesti korang pelik apa benda lah yang aku dok insaf2 ni...
huhuhu...
actually aku insaf sebab duit aku dah abis banyak kat tol kl ni...
hehehe...

dulu aku ada citer camner aku ulang alik dari rumah ke ofis...
kalau dicongak2..memang kira jauh lah umah aku...
tapi meh aku citer skit yek..

umah aku di sri damansara...n aku bekerja di jalan semarak, kl..
kalau melalui 3 tol...dari SD ke jalan semarak ni dalam 25 minit jer..
if melalui satu tol jer ..ambik masa 45 minit...
ho ho ho...beza kan masa tu...

meh lah citer harga tol nyer...
3 tol yang aku cakap tu ialah tol ldp 1.60, tol penchala 2.00 n tol duke 2.00
total 5.60...but if aku kuar pagi2 maksudnyer dalam pukul 7 pagi...
memang aku guna satu tol je iaitu tol duke..
so aku calculate..pergi balik sehari adalah 7.60
cuba darab 20 hari kerja..jadilah 152.00
adui..leh beli sandal vinci 3 dah ni...
huhuhu...

disebabkan itu..aku menjadi insaf...
tambahan pulak ..dalam planning nak beli umah..
so sume benda kena cut n kena budget...
huhuhu

alkisah nya aku insaf lah skrang...
g  keje n balik keje lalu satu tol je iaitu duke 2.00
sebulan baru 80.00...jimat lah 70.00

ikut hati memang hari nak lalu 3 tol..
cepat skit sampai umah...
tapi takleh...mahal..
maka aku insaf lah..

p/s: aku bukan bergaji pegawai nak abiskan duit ke tol je..gaji pun tak naik..nasib baik ron95 tak naik..if naik ada aku naik commuter je g keje..

6 ulasan:

J.M.R berkata...

heheh..naik superbike la plak. jimat lg kan..rugger dh pmpuan nek superbike..hehheheh

mamasuri berkata...

J.M.R : kalau buleh naik dah lama akak naik dik oii...laki akak tak bagi ler pulak..bahaya...

zaidah berkata...

sekarang nie semua naik....naik pening...

NM02 berkata...

asal cepat sampai udah le nok

Alin Marlini berkata...

nasib baik den naik motor..jimat skit..kikiki

Just Call Me Bitt berkata...

pakai touch n go ade rebate rasanya...cuba google kalau tak salah saya la sebab saya dah jarang drive hehe...kalo bertol jln tak jem ok lagi...kalo bertol jln jem mau bernanah kannn

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut