nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 28 Januari 2014

cuti2 family Langkawi part 1


salam petang yer kawan2...
aku ni byk gambar2 nak postkan kat sini..
tp masalahnyer nak transfer tu malas..
but aku bt lah skit2..
ini pun mmg utk tontonan korang..
tp yang penting utk tontonan diri aku ...
kenangan terindah bersama family...

kalau nak tau...2 hari sebelum bertolak ke langkawi..
datuk aku meninggal...
hari isnin...kul 11 pagi gitu..
aku dapat cal dari ma aku ...
mmg rasa mengelabah lah sgt2..
hati macam meronta2 nak balik..
walaupun aku tak brapa rapat dgn datuk aku yg ni..
tp dia masih datuk aku..darah daging dia mengalir kan dlm badan aku ni...

aku malas nak pk2..terus suruh pokden ambik cuti...
kalau boleh nak tengok lah arwah datuk aku dikebumikan..
tp takde rezeki...aku sampai kuantan pun dah petang...
arwah dah selamat dikebumikan pukul 2 petang gitu..
al fatihah ...
semoga arwah tenang di sana

kalau nak tau..
minggu tu
kepala hotak mmg serabut skit..
blur2...pokden ngan aku..dua2 blur..
pertama..suri kena chicken pox...then datuk aku meninggal..
rabu tu trip nak g langkawi..
mula2 aku nak lah cancelkan terus trip tu..
yerlah.datuk baru meninggal..
even adik2 aku pun pk gitu..
tp abah aku tak bagi cancel..
dia cakap kter pergi jer
xpe...
sempatlah 2 hari aku attend tahlil datuk aku tu...

so bermula lah trip cuti2 family di langkawi tu..


aku tak kesah lah orang nak kata apa..
janji ktorang happy...
n abah n ma aku happy...
trip ni aku plan sejak 3 bulan lepas..
sumer tiket flight and hotel..
abah aku sponsor..
aku just plan jer...


flight aku ambik petang..
sbb pk takmo kelam kelibut..
mmg betul..tak kelam kelibut pun
relaks sgt2..dah lah hari rabu kan...
flight kami pukul 5.30ptg..
aku siap2 drop bag pukul 3 gitu..
setel drop bag terus lepak mcd jer..


aku n adik aku no 2..
aku ngan dia ni mmg tak sependapat..
tapi aku tau kami rapat..
hahaha...
ko paham2 jerlah zeck yek..
eh adik aku ni single..sapa nak try meh contact aku...


aku masa ni dah tak sabar nak cek in
bukan apa..dah cek in leh dok dlm senyap2..
leh tgk kapalterbang beso tu kan..
time ni aku dok depan board 
tunggu masa nak cek in..
last2 aku masuk jer..
hehehe
sbb aku tau..kat dalam tu lagi selesa..n lega skit bila dah cek in kan..


ma aku tu muka stress jer..
jgn tak tau..stress sbb list dia panjang lebar..
list soping..takut sgt tak sempat nak beli barang soping dia tu..
hehehe
suri n darin yg excited nak naik kapal terbang
first time dorang naik tau..
aku jgn tanyer..


ntah apa pokden belek2 tiket..
suri cam biasa..tak mo bergambar..
kalau bergambar mcm2 memek muka dia buat...
darin gak relaks..sbb orang penat mcm mana pun..dia leh duduk diam2 dlm stroller..
itu abah aku..lagilah relaks..bt dek jer g mana2..
pastu senyum2 bila cucu2 bt karenah..


adik aku no 2 ni mmg suka bergambar..
yang no 3 jer yg low profile..


gambar tertinggal ni...hehehe..
kakak suri bt catwalk..


sama tak muka kami berdua???
hehehe...
ohoiiiiiiii..ini budak mmg nampak baikkkkkkkkk sgt..
tp dalam flight ..dia lah ratu menjerit..
tak puas hati je keje dia..
lebih2 time FA serve makanan..
dah tertelan2 air liur dah..
hehehe


gambar terbalik lagi..
sume gambar sini sume kat aiport lcct lagi lah..
byk sgt..
tp aku nak share jer..
nasib bawak stroller..
kalau tak patah lah pinggang mama papa..


pakngah mmg giler kamera kan..
hehehe...
aku pun..orang berjalan pun nak ambik gambo..
hahaha..
suka hati aku lah..
kenangan tu..


so ni lah gambo penutup part 1..
ntah ada brapa part ntah...
hahaha..
layan jelah..
takmo layan korang close je entry aku..
hehehe..

p/s: walaupun trip ni aku demam n selsema..aku gagahkan jugak...nasib pokden ok..i lap2 u pokden..

1 ulasan:

lieyalatif berkata...

banyak dugaan rupenye...nyaris2 dah ko nak cancel kan yeak emy...tapi tu laa perancangan dah buat lame kan...mcm sayang2...akhirnye selamat dah trip korang....

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut