nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 15 Julai 2011

citer preggy aku

untuk sedia maklum utk korang semua...
aku dah 2 bulan preggy...8 minggu okkkkkkkkkk...
rasa macam sekejap pun ada....
tapi yang lama nyer sbb mulut ni asyik pahit jer...

oklah meh citer skit pasal preggy aku ni...
korang ingat tak masa aku dok kecoh2 dalam blog..
pasal suri nak g school tu...
seriusly suri memang buat hal time tu...
tak tau aku nak explain camner...
siap cakap tak mo g umah uci dah...
siap ugut okkkkkkkk

makanya kebetulan ma aku dtg kl..
terus aku pos suri ke kuantan...
konon2 nak letak 2 minggu supaya dia behave skit ...
tapi mak pak memang ke laut betul..
baru 2 hari anak takde dalam umah ...
mak pak dah mengarut dalam umah...

pergi keje tak kena...
dok umah tak kena...
selalu2 berebut ngan suri tgk tv...
tp bila takde suri ..boleh lak kitorang takde feel nak tgk tv..
siap layan kartun lagi...

betul lah...bila anak depan mata rasa geram je ngan perangai nakal ...
tp bila takde depan mata...kte lah jadi berperangai...

alkisahnya tak sampai seminggu aku dah sampai kuantan...
balik keje terus balik kuantan...
sampai2 je umah nenek aku (kebetulan ada akikah)
suri tgk muka aku dgn muka terkejut n bibir tak lekang dengan senyum..
suri peluk aku..tak mo lepas2...
oh syahdu bila teringat time tu...
iyelah aku kan seorang ibu...hehehe

balik dari kuantan tu...
aku rasa mulut aku pahit giler..
bila calculate..iyelah..period aku tak datang pun bulan tu lagi..
konon2 tak datang lagi...

then aku pun pergilah beli pregnant test...
ho ho ho..naik dua bar okkkkkkkk
tapi rasa tak caya...
esok kat ofis..beli lagi...
naik dua bar...
sah confirm pregnant....

perasaan aku ngan papa den..
yes happy sgt...
even dengan kewangan pun tak stabil lagi..
tapi aku yakin rezeki anak ada di mana2....

selang seminggu aku g chek up...
alhamdulillah...pergi scan siap nampak lagi bby tu..
ikut perkiraan time tu 5 minggu...
tapi ikut period dah lebih 5 minggu..
tak kisahlah...
tapi doc siap bagi tarikh due tu...
gulp...nasib baik tahun depan...hehehe

oh panjang pulak entry aku ni kan...
iyelah..hari je rasa sehat skit...
sejak tau pregnant..mulut pahit mual2..
pagi2 confirm muntah masam dulu...
n kalu cuti memang aku tidor je keje
nasib baik laki aku jenis memahami...
sume kejer umah dia buat...
aku just baring n kena paksa makan..
sbb takde selera makan...
ala 3 bulan pertama jer..
masuk 4 bulan..confirm selera membuak2...

kali ni aku pregnant dengan berat yang berlebihan..
so aku risau lah...
confirm ada lebih 100 kg jugak nak tunggu 9 bulan ni...
dan harap2 lepas beranak leh turn jadi berat masa anak dara...
eh boleh ke...
insyaallah...

klah..itu je lah nak citer...

p/s: kawan ku dana telah masuk bilik operation pukul 9 pagi tadi..tak tau lagi camner keadaan dia...aku tunggu jer laki dia sms..kalu tak aku tunggu lagi 3 hari..caesar kan ambik masa kan..apa2 aku harap mak ngan anak sehat walfiat sume nyer...

5 ulasan:

NM02 berkata...

weh!!!!!


aku baru tahu ni

tahniah weh!!!!!!!!!!!!

NM02 berkata...

naper dana kena operate?

mamasuri berkata...

nmo2: dana ada darah tinggi ...

mutiara putih berkata...

tahniah...semoga dpt bb boy lah pah nie yer...hehehe

lieyalatif berkata...

dana dah bersalin kan emy......selamat dah die....pasni turn ko plak....bersambung2 ko heheehehe.....

oo ko dpt tande ngan mulut pahit yeak......aku tak sabar nak tgk ko membuyong...sure semangat nie....alah takpe ko, enjoy the pregnancy, tak yah pikir pasal berat badan ke ape...asalkan ko amalkan pemakanan sihat.....dah bersalin esok, diet ar slow2...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut