nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 12 Disember 2013

hari2 aku


assalamualaikum kawan2..
morning kawan2..
hehehe...
tetiba ada mood lak nak menaip pagi ni...
almaklumlah..
dah hujung tahun...so keje2 pun dah kurang bertimbun..
cume perlu update yg mana perlu je...

eh...seronok yek...juruteknik2 kat tempat aku jadi penolong juruukur dah..
kelassss gitu...
aku jugak lah yg tinggal jadi n17 kat sini..
sbb geng2 j17 sume dah jadi j29...

bila lah nak upgrade kan gred kami ni yek????
kami2 ni sume ada diploma busuk2..
takpun ada degree ..akulah tu..
tapi still bt keje kerani..
tapi takpe...rezeki kerani ni pun aku terima n bersyukur sgt2...

klah ..
cam biasa..blog ni mmg utk suri n darin kan...
so hari ni layan citer darin je...


ingat masa kakak suri kecik2..
mmg masa umur 2-3 tahun ni..
aku akan pelbagai kan masakan aku..
western ke timur ke..sume aku kasi try..
sama je lah ngan darin..
sume aku kasi try..
tp darin ni sume jenis bedal..hehehe
itu pokden jual ice cream kat rumah sendiri..
beli ice sebekas, cebok ice cream n bekas ice cream cam rupa atas tu..
pastu jual kat anak2...
actually geli nak beli ngan orang jual ice cream yg mcm ni..
dorang tak pakai sarung tgn..pastu pegang ice cream pastu pegang duit..
aduyaiiii


lepas seisi ice cream...
darin dah boring...so aku kasi makan kismis..
darin suka ni..n kakak pun suka..
itu sambil tgk high5 sambil makan...
jgn tak tau..
aku sampai rumah 5.30 ptg hari2..
aku akan rehatkan diri aku setengah jam..
start kul 6 ptg..mmg aku melayan budak2 ni...
pukul 6 mkn ice cream...
lepas tu kismis...dalam dorang makan ice cream n kismis..
aku masakkan dinner utk darin
itu baru darin...setel darin..
baru masak utk kakak..tp aku serentak kan lah..
cuma waktu makan tu beza2...
sbb si adik takleh tgk kakak makan...dia pun nak...


ini makaroni nyer...
ntah hari apa ntah...
utk pokden aku masak kat dia dlm kul 7.30 gitu..
sbb pokden balik lambt..
tp takdelah hari2 masak..
ada gak aku selang seli beli luar..
n masak nasik kat umah

p/s: mama kena jadik kreatif n inovatif..kalau tak anak2 boring...bukan anak2..pok pun boring kan...
mama diet..mlm2 tak makan..hehehe

2 ulasan:

NM03 berkata...

pegang eskim, pegang duit.. yang sebelum pegang eskim tu kita tak tau dia pegang ape. hahaha... tapi itulah yang sedap kannnn

lizz berkata...

bebudak kalo dapat eskrim selagi tak abih selagi tu lakan...
habis ler belengas duit tu...hehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut