nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 3 Oktober 2012

frozen solid food


sejak ahad hari tu..
aku dah mula buat frozen solid food utk darin ...
mmg menambah lah duty pepagi aku...
sebelum2 ni aku hanya ambik waktu utk prepare susu2 n botol di pagi hari..
ini telah menambah duty aku dengan memasak bubur utk darin..

berbalik pada tajuk kte..
setakat 3 hari ni...bubur aku masak dua hari sekali...
utk lauk pulak..baru letak carrot ngan kentang...
itu pun aku dah frozen siap2 carrot ngan kentang..
so pepagi aku hanya campak je yg frozen dlm bubur tu..
tapi kan...aku tgh search lagi cara lagi senang n cara pantas utk aku siap kan bubur darin...

oklah..entry ni takde gambar..
tak ambik gambar lagi carrot ngan kentang frozen tu..
aku dah kira2 cukuplah bekalan frozen utk seminggu tu...
insyaallah weken ni prepare lagi bekalan frozen darin tu...
menu minggu depan insyaallah...bubur campur brokoli n kurma...

ermm..klah..setakat ni jerlah..
kalau kawan2 ada ilmu yang nak share ngan silakan yek..
sbb sy rasa tak cukup masa nak panaskan bubur atas dapur..
myb kena beli warmer kot..ataupun panaskan dlm microwave..
tp sy ada baca yg panaskan microwave tak elok..
huhuhu...bantulah saya...hehehe

p/s: walaupun pengasuh darin cakap darin tak byk makan..tp aku gigih kan diri utk bekal kan jugak...
yes..stil breastfeed walaupun asyik kena geget ngan darin...huhuhu

3 ulasan:

lieyalatif berkata...

ibu mithali youuuu heheheeh.....tule, aku dah lepas kejaan buat bubur pagi2 nieh...dayyan dah besar n mkn nasi kan.....

nak senang beli jek slow cooker...mlm sebelum tdo campak segala isi perut bubur, pagi tinggal cedok tapau jek heheehehe mcm aku laaa...periuk nasi aku yg boleh buat slow cooker tu...senang keje aku ko...

inazamri berkata...

anak2 akak dulu semua pengasuh yg buat ~mmg maknye dasar pemalas dulu hihi

Nens Collection berkata...

hehe..anak sy pon kurang makan pd usia camtu,tapi badan besar..menten!
sampai skang x mkn byk..tp besar jgak..

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut