nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 6 Disember 2011

umai cafe @ putrajaya


ok lah..ni sambungan nyer...
lepas dah nampak langit cam itam jer sume...
kami pun gerak lah mencari Umai cafe...
iyelah...hari sebelum tu..si lieya dok tayang dalam facebook...
terus aku ajak adik aku g situ...


kebetulan adik aku tau lah jugak jalan kt putrajaya tu..
so sampailah kami kat umai cafe...
masa ambik pic ni...angin tiup kuat sgt..
mmg ada tanda2 nak hujan bagai dah...


terus sume orang yang dok luar terjah dalam cafe...
kami lak..terus masuk..terus cari seat..
nasib ada...
ini budak dok gelek majalah barbie dia...


mmg ramai sgt orang...
n service pun lembap skit..
nasib ada majalah barbie penyelamat supaya suri dok diam..


aku order miloi ais tabur..
kongsi ngan suri...
abis milo atas tu suri bedal..
dia tolak air tu kat aku..
dia cakap ..air ni mama punyer...
oooo..dah abis milo atas tu ko kebas..baru ko tingat itu air mama yer..


kitorang order cucur udang, lempeng kelapa n roti jala...
sbb ramai orang...satu2 makanan sampai...
mula2 cucur udang..nak tunggu next dish...lambat..
ktorang bedal dulu cucur ni...


dah abis cucur...sampai lempeng ni...
pun ktorang bedal ramai2...
itu abah aku lah potong siap2...
suri suka giler lempeng kelapa cecah gula ni...


dah abis lempeng baru lah sampai roti jala...
pun bedal...hahahha


muka orang yang aku tak tau kenyang ke tak kenyang...
iyerlah..makan seciput gitu...


still hujan luar..
so merepek2 kami lepak dalam...
suri pun dah badmood...
dah bayar sume...eh not bad harga..murah okkkkkkk
lepas tu kami terus balik umah...
sampai umah dalam kul 9 gitu..
ma aku gigih masak nasi...bedal pulak nasi ...
hehhee..kenyang mak...

p/s: itu jer lah citer dua ketul kami di putrajya...
p/s: masa kat umai tu..terserempak diana rafar...ingat lagi first time posting di putrajaya...aku  kenal ex wife zamarul tu...hehehe
p/s: sian suri..sedih nenek atuk dah balik kg...
p/s: insyaallah bulan ni kte balik kg yer suri...muahhhh

1 ulasan:

norhidana berkata...

aku gk lah yg lama tak pusing putrajaya... aku lak yg tingin nk mkn kt umai cafe tuh... bile lah dpt pg nih... ni gara2 si lieya la ni heheheh...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut