nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 19 April 2018

Klinik gigi di UTC Keramat


hari ni masuk opis lewat skit..
dalam kul 11 gak lah..
bwk darin g klinik gigi
ai nampak gusi darin bengkak2
so kena lah tgk jugak kan...

gambo atas tu breakfast roti canai dulu kt utc keramat..
aku suka g klinik utc keramat ni..
sbb kalau pagi senang nak parking
pastulak ada foodcourt kan..
senang sekali harung..
apa2 sebelum jumpa doc kasi telan kenyang2

sambil doc tgk gigi darin..
ai pun selit lah jugak..
ai cuci je..
rm2 je ...
suci murni gigi ai..
hahaha

berbalik citer darin..
yg aku tgk bengkak2 gusi tu..
sebenarnya gigi kekal darin nak tumbuh..
tp gigi susu still kuat..
so terpaksa lah cabut gigi susu darin sebatang..
ada 3 batang gigi yang mengganggu gigi kekal darin nak tumbuh
tp cabut 1 jer..lagi 2 tu dah goyang2 skit
bila2 masa leh tercabut sendiri..
oklah...darin senyap je doc bt..
paksa rela nama nya...
hahaha

next...telinga darin lak
darin kan ada problem telinga
telinga keluar air..
by ahad air telinga still kuar..
hr isnin kena g hkl kasi cuci lah nampaknya

mesti korang tertanya2 nape telinga darin kuar air
actually darin ni ada problem telinga sebelah kanan..
ikut kata doc dr hkl, dinding antara telinga dan saluran hidung nipis..
myb sbb struktur telinga memang azali mcm tu...
n ada doc swasta cakap..gegendang telinga darin dah pecah
tp ai dah follow up hkl..
bt ujian speech n hear..
so far result adalah mild..
so sampai situ je..
yang lebih2 takleh nak ckp sbb..dah lama tak follow up
but secara fizikal nya..
darin ni mmg slow skit dr kakak dia..
umur 6 thn still xreti membaca..

kami laki bini pun tak cakap byk
syukur apa yang ada...
n tak nah nak push darin
but syukur sgt..tadika darin byk membantu darin bercakap byk skrang...
walaupun satu persatu perkataaan keluar..
bg ai sumer dh perfect..
hehehe

eh terciter lebih lak..
esok sambung lak..
bubyeee

1 ulasan:

norhidana miswan berkata...

cpt jgk yk mi gigi kekal darin tumbuh, aiyan dulu pun 6 tahun dh ada gg kekal tumbuh tp sampai skrg tak abis kuar lg, lambat btl gigi kekal dia nk kuar semua....

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut