nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 4 Oktober 2013

kelas bahasa arab suri


salam pagi jumaat yer kawan2...
hari ni geng ofis sume ada kursus di melaka..
aku je yg tak g..
sbb nyer???sbb takde orang nak jaga anak2 aku...
huhuhu

klah..nak citer pasal belajar suri ni...
suri ni seriusly aku tak tau ada kelas bahasa arab kt tadika dia..
tau2 bawak balik kertas periksa jer..
walaupun dpt 60% jer..
tp aku tak kisah..
sbb kesalahan dia bt tu aku leh terima..
kalau kesalahan yang aku mmg takleh terima..
mmg satu hari lah akan aku suruh suri ni hafal balik..
hehehe..jahat tak aku dera anak aku???
kui kui kui..

tp dpt 60% bahasa arab ni aku cam puji lah jugak..
sbb kesalahan suri hanya pada benda yang betul2 tak tau..
lagipun kat umah tak pernah aku ajar bahasa arab ...
so terima akal lah...

so gigihlah pagi ni..mama suri dok cari jawapan utk kesalahan suri..
n ptg nnti abislah suri kena hafal sumer ni..
hahaha

so far anak dara aku ni dah mengenal huruf sumer..
dah pandai mengeja dua suku kata...
matematik pun dah pandai tambah..tolak belum lagi...
takpe..tadika pun tadika murah jer..
so tak harap apa2..
cuma harap suri enjoy di skolah..
suri 5 tahun ok...


hahaha..aku terus terang cakap..
aku mmg tak tau nak terjemah kan...
so aku tanyer budak ofis..n tanyer kwn2 kat fb..
ok..dah dapat jawapan dah..


aku dah betulkan sumer..
ptg or malam akan explain kat suri balik


bukti suri dapat 60% jer..
tp aku respect lah pulak leh jawab sumer betul ni...
siap warna tak tahan tu..
hehehe

p/s: aku masuk form 1 mmg kena masuk kelas aliran arab...tp masuk form 2 aku keluar kelas tu..sbb aku asyik fail kelas bahasa arab..huhuhu...


3 ulasan:

inazamri berkata...

bila anak belajar automatik pun makpaknye kena belajar sama kan.kalau tak camne la nak ajar anak.akak pun anak2 semua tadika yg murah2 je dulu.Bagus pencapaian suri ni walau br age5.gud girl

lieyalatif berkata...

ish pada aku ni emy dah baik result die...takpe2 nanti rajin2 ulangkaji sure leh dpt 100 peratus markah....

wahida berkata...

ok lah tu nok...dah cukup baik pada aku, sbb kita pun bukan ajar dia bahasa arab pun kat rumah kan...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut