nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 3 Oktober 2013

dinner sempoi


salam sumer...
tgh type blog sambil2 pk nak lunch mana lah tengahari ni...
tekak ni mcm dah lama kepingin western...huhuhu..

klah..abaikan tekak aku ni..
layan tekak mmg lah..takde kesudahan...
meh layan gambar yang tak brapa ceria ni...
selalu2 hari kerja...mmg aku masak...
tak kira lah balik awal ke blk lambat ke..mmg aku masak..
tp masak yg simple2 jer..
paling simple..masak nasi pastu goreng telur mata kobau tu..
pastu cicah ngan cili kicap..
terangkat jugak..hehehe

aku mmg make sure...hari kerja utk dinner aku masak..
hari2 masak kecuali kalau penat sgt...atau aku beli lauk siap2 dari ofis..
so layan menu simple dinner aku ni...


kubis ni nak expired..hehehe
itu aku goreng berkicap je....
senangkan..


pastu goreng ikan..ini lagi lah senang...
goreng 3 ekor..
aku sekor, pok den sekor n sekor lagi utk suri n darin..
dorang ni mmg aku bersuap tiap2 malam..
takde dah nak bagi makan sendiri..especially si darin..
sbb nyer aku penat nak kemas balik kalau darin makan..
bersepah2...sebelum aku jadi singa..baik aku suap jer..
kui kui kui


ini extra lauk dr frozen aku..
bergedil kentang...ini aku je yg makan..
pokden tak makan sgt pun...

p/s: raya haji jatuh hari selasa...abah aku ada wat korban..adakah aku akan balik kuantan???adakah aku 'kena' balik kelantan???hahahhaa

3 ulasan:

llizz berkata...

Ikan goreng memang sedap..kekadang makan ngan kicap..raya hj blk kelantan la beshh hehe

♥ Wina ♥ berkata...

wina pun akan masak hari kerja tp masak simple² je..itupun selalu selang sehari la masak...bantai makan lauk sama 2 hari hehee

kitorang kalau goreng ikan tak cukup sorang seekor, mesti kena goreng lebih

lieyalatif berkata...

uih ikan goreng panas2 nasi panas2...ade plak sambal belacan...pastu taruk kicap byk2...teraangkat wey!

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut