nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 29 Mei 2012

rutin hari aku


sejak aku melahirkan si darin safiya ni..
mmg aku bagi full breastfeed kat darin..
eh betul ke?
tipu2 skit adalah..
adalah 4oz masuk susu formula kat darin..
itu pun emergency sbb takdok susu awal2 lepas bersalin kan..

tp selepas seminggu gitu...aku dah jd full bf okk...
aku harung lah suka duka bagi bf ni..
mmg susah tau..
tgh2 malam terduduk2 aku bagi darin menyusu..
ini gara2 niat aku utk full bf ...
alhamdulillah..
aku berjaya menyempurnakan niat aku tu...
n semalam timbang darin dah berat 7.4kg..
syukur2..

so skrang rutin mak hari2 adalah mengepam..
kalu tak mengepam mcm tak lengkap hari mak tau..
layan..


port mengepam di ofis adalah di surau..
so aku mengepam time org tak solat lah..
rutin aku adalah b4 11 pagi..
n ptg lah b4 4.30 ptg..
kalu rajin...10.00 pg...12 tenghari...n 3 ptg...
tp byk malas..so dua kali je mengepam di ofis..
selebihnya aku mengepam di rumah...


peneman di surau ketika mengepam..
air milo ni kadang2 jer..byk air suam je jadi peneman..


beg azimat aku...
syg tau beg ni..


pam yg aku kelek tiap2 hari g keje..
ingat nak cari satu lagi pam..
so leh lah tinggal satu pam kat ofis kan..


outcome nyer...sekali mengepam dpt gaklah 7oz..
kdg2 8oz...
so kalau 2 x 7oz =14 oz (ini kat ofis saja)
kat umah lak..
2 x 7oz =14 oz...
satu hari dpt 24oz lah..
syukur2..
alhamdulillah..

p/s: moga2 usaha murni aku diteruskan sampailah darin umur 2 thn..insyaallah..


3 ulasan:

lieyalatif berkata...

Alhamdulillah..... Byk hasil ko emy.... Teringat jaman2 aku aktif mengepam dulu.... Semiga hasrat murni ko utk bf darin

lieyalatif berkata...

Alahhh lum abis tersend plak kiki....

Semoga usaha murni ko berpanjangan n sentiasa dimurahkan rezeki yea emy....

norhidana berkata...

aduh bile lah aiyan nk dpt berat cam darin tu... tak sbr tul lah...

aku doakan semoga ko akan kekal n dpt meneruskan mem BF kan darin tu sampai 2thn yek gogo emy

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut