nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 28 Februari 2012

Darin dah 2 minggu


pejam celik pejam celik..
Darin dah umur 2 minggu dah...
n maknanya aku dah 2 minggu berpantang...

so far bab makan pantang ni aku takdelah cerewet pun..
bedal je apa yg ma aku masakkan utk aku...
tp aku lebih suka minum milo cecah biskut or roti..
itu je yg aku sedap telan..
lebih2 kalau milo panas meletup...

lepas 5 hari beranak...
ada jugak aku g timbang kt klinik
kebetulan misi yang datang umah cakap..si darin ada kuning..
so bertapak aku klinik ...
darin ada kuning 178...
apa lagi aku ambik kesempatan lah timbang...
baru turun 8kg...
tp syukur jugak lah..turun lah skit kan...
huhuhu...

disebabkan darin ada kuning 178...
tambah2 kalu kuning 200 ke atas kena masuk spital...
maknanya..makin kuat lah aku bagi breastfeeding ke darin...
bila bagi bf...aku cuma dahaga jer..makan jadi takmo...

then g klinik lagi...
check kuning jadi 170 jer..turun skit..
so darin kena g klinik lagi..
makin lah aku berjaga bab makan..no lada hitam dlm makanan...
nasi ngan ikan panggang semata2...

nasib kali ketiga g klinik..
kuning darin jadi 153..so discharge...
baru aku lega...

now...pusat darin pun dah luruh...
lagi lah lega...
lagi senang skit nak mandikan darin
since ma aku pun dah start kerja kan..
so aku urus sendirilah..si darin n si suri...
lagi aku tak rasa nak makan..asyik2 dahaga jer...
huhuhu

bila ma aku dah start kerja ni..
aku jadi feel nak balik kl jer..
myb lepas 7 mac ni..aku balik lah kl...
hehehe...
aku berpantang umah sendiri pulak lah kot...
senang skit nak urus si suri yang kuat main skrang...

ermm itulah je nak citer...

p/s: tengah berperang ngan suri..suri ni betul2 buat aku naik darah jer..geram2...

1 ulasan:

lieyalatif berkata...

ko pun mcm aku dah emy, masuk anak ke 2 dah berani nak pantang sendiri....mase anka pertama jek kekok kan...

elok gak nak balik kl...cik abe tak le rindu kat anak dare die lagi heheeheh.....

ko pantang betul2 tau....mmg boleh kurus....aku ari tu, mase sebelum bersalin berat aku 70kg...pastu lepas bersalin n pantang dpt balik 53kg aku....tapi tu laa dah naik keje byk no dugaan ...naik balik sampai 56kg...ni aku tgh gigit diet lagi he he he...dpt dlm 50kg pun okey le tu...so caiyok2 tuk ko.....sbb mase dlm pantang ni mmg senang nak buang lemak preggy ari tu...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut