nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Ahad, 5 Februari 2012

checklist beg baby ke hospital


bila dah nak masuk week 39....
baru settle beg utk adik suri ni...
iyerlah...penting ni utk bawak ke hospital...
kan tetiba terberanak..at least dah prepare sume kan...


ini lah rupa beg nyer...
pok den yang belikan...
warna pun 50/50...lelaki boleh..gegirl pun boleh..
adik suri nnti kan surprise...
hehehe


rupa di dalam beg...

checklist: 

1. baju - 4 pasang
2. sarung kaki - 3 pasang
3. sarung tangan - 3 pasang
4. topi - 2 helai
5. kain lampin - 2 helai
6. selimut - sehelai
7. pampers pet pet - 6 keping
8. set mandian dan minyak baby
9. barut - 2 helai
10. wipes - satu pek

p/s: beg adik suri dah..beg mama suri belum prepare ni...hehehe
p/s: selamat maulidur rasul ...

8 ulasan:

norhidana berkata...

alahai... semoga selamat semua nyer beb..jgn lupe kalu dh bersalin bgtau aku,tak sbr nk tau bby boy ke girl... tak sbr nk tgk ank buah aku

mamasuri berkata...

buat masa ni takde tanda2 pun nak beranak...so tunggu jer lah 16hb ni...hehehe...

~ataicha~ berkata...

ni preparation cam plan duk kat spital sehari je nie..

YaYaNsMuM berkata...

Teringat pulak masa nak deliver my son...huhu. semoga semuanya selamat, dear. :)

mamasuri berkata...

dulu masa bersalin suri..aku menginap semalam..itu yang prepare tu...

mamasuri berkata...

kan...amin..

Puan Fifiey berkata...

leh wat panduan ni .. kot kot ada rezeki.. aminnn

mamasuri berkata...

yup..cheklist yang aku bagi ni..mmg standard punyer...insyaallah..ada nya rezeki tu...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut