nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 8 Februari 2012

bila suri di kampung


meh nak citer skit pasal suri dok kampung...
ini budak mmg jadi real budak kampung lah...
mmg tabik spring...bila budak bandar balik kampung...
hehehe


muka budak bandar dok kat pintu umah nenek nyer...
ini betul2 baru bangun tidur...


see..dengan baju tidur lagi...


tengah merengek mintak izin nak g umah makteh aku...
aku cakap..sila mandi dulu


umah yang suri aim nak pergi adalah umah kiri korang...
hehehe...
dr kiri..umah makteh aku, tengah ...umah mak anjang aku....tepi sekali umah nenek aku...
so bila dok dekat2 gni...
mmg seronok lah suri kan...

p/s: so dapat bayangkan betapa seronok suri dok kampung kan

11 ulasan:

wahida berkata...

rumah kampung mmg gitu kan...sedara semua duk dekat2...rumah nenek aku ngan anak2 dia pun byk yg dekat2...ada yg sebelah2...senang kalau sakit ke apa ke...ada yg menjenguk...

mamasuri berkata...

kan...lebih2 bila budak2 ni jumpa geng...satu hari main..tak ingat makan tak ingat umah dah...tp syok gak..sbb bapak ngan mak leh kuar dating..hehehe

lieyalatif berkata...

mmg seronok lee suri...idup hah die dok kampung...esok2 kene gi sekolah balik nanti mau ngaruk ni emy ekeekekekek....

lagi sornag yg idup gak dok kampung sah2 mamanye...sure makan best2 tu ma nye masakkan kan...ni aku jeles ni wey!

Fatin Mraz berkata...

biasanya di kpg2 mmg begitu...
yg terdekat pastinya bukan org lain..
satu susur galur~

salam kenalan

norhidana berkata...

wah2... main2 je yek suri...best2... tak jd ke ko kata nk try anto kt tadika situ?
huhuhi

mamasuri berkata...

tau takpe..suri mmg bermaharajalela wei....
hal mama nyer lagi best...orang lain makin nak beranak berat turun..aku ni naik 2kg wei...hahahha

~ataicha~ berkata...

rumah kat kampung biasa dekat2... sebab biasa umah buat sendiri atas tanah datuk nenek.. hehehe.. memangn seronok kalau sekali sekala leh balik kampung kan..

mamasuri berkata...

salam kenalan jugak...
itulah..bestnyer kalu dpt buat umah kt kampung kan...

mamasuri berkata...

nak antor mcm mana...awal2 dah cakap tak mo g school...masak aku balik kl nnti wei...

mamasuri berkata...

itulah..best nyer kalu dpt buat rumah dkt2 sini ni..tp apakah daya..rezeki di kl..huhuhu

madammondoq berkata...

salam singgah..

seronok dok kampung ni kan?

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut