nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 12 Januari 2015

tiada hati..tapi ku kuatkan semangat


assalamualaikum kawan2..

hari pertama persekolahan suri hari ni...
sedikit kelam kelibut...
sbb papa siap lambat...
terpaksa mintak tlg papa antor kami ke sekolah..
sbb aku sakit kaki...
naper sakit kaki???
aku jatuh kat area taska dlm ofis...
abis lah lutut aku luka n kaki kanan tergeliat
sapa2 follow insta aku confirm dah tau...
huhuhu

alhamdulillah...
hal skolah kakak ok je..
aku takde nyer nak tunggu2 suri...
ini pun aku ada lari jap tgk dia utk teman dia waktu rehat..
tp boleh lak ..cikgu dia cakap hari ni dorang rehat awal...
cikgu yang ajar anak2 murid cara membeli n makan sume
oklah tu kan...
so aku tanyer suri..beli apa kat kantin...dia cakap beli hotdog...
hahha...bila masa lah anak aku suka hotdog...ermm...
ok takpelah...
nnti kul 1 aku g lah ambik dia...
prepare utk sekolah agama lak...
plan asal nk blk mandi kat ofis...
tp plan bertukar...aku nak tlg dia tukar kain n teman makan je...
sbb malas nak pergi mari pergi mari kan...
aku pun kaki tak gagah lagi nak tekan minyak...
ok done citer suri...

ni citer hal adik aku no 2 lak...
ini aku rasa lemah nak citer...
tp kuciter lah di sini..
sbb aku tau kawan2 aku ramai yg menjenguk blog aku (walaupun blog ala2 je)
untuk pengetahuan sumer...
adik aku no 2 aka Zeck...
z ni sihat je orang nyer...
ntah mana silap nyer...
lepas balik dari korea...dia demam dan batuk sebulan...
masuk spital di kuantan aka htaa...disahkan buah pinggang dia rosak..
bukan satu tapi dua2 belah...
aku speechless...naper leh rosak terus? nape takleh detect awal...?takde simptom ke sebelum tau sakit?
mcm2 aku pk...iyelah..adik aku ni walaupun gemuk..aktif...
aktif ngan geng vespa dia..
keje lak penolong jurutera landskap...hari2 kira berkebun...huhuhu
tp tulah...mmg dah takdir dan qada qadar adik aku...
kami terima ketentuan dari DIA

tp...citer adik aku bukan setakat tu je..
tiba2 adik aku semput...
masuk icu..takleh bernafas...
baru kelmarin detect paru2 dia pulak rosak...
ya allah...dugaan apa lah ni..
ma aku hanya mampu berlinang air mata je..
aku hanya mampu bertanya kat diri sendiri..
mampukah adik aku nak terima dugaan ni
mcm mana adik aku nak tempoh kehidupan dia yang akan datang...
setakat ni aku hanya tau paru2 dia rosak je..n dia tak tau lagi ...huhuhu
moga2 kehidupan adik aku dipermudahkan...amin...

p/s: hanya mampu bercerita setakat ni sahaja...ada masa ada kekuatan..insyaallah aku citer lagi hal adik aku ni...tp kalau boleh aku tak mau citer hal z di blog aku ni...huhuhu

3 ulasan:

Najib Ariyan berkata...

ishhhhh kenapa gitu teruk sekali... firasat saya lah... dia ada tercemar dengan bahan kimia sama ada dia termakan terminum atau pencemaran dari luar... orang cakap kalau kita sakit kita kena check semula tiga perkara... apa yg kita makan, apa yg kita minum dan kemana kita dah pergi... tak semua tempat dan makanan/minuman selamat... kalau sampai sakit buah pinggang tu ada kemungkinan itu penyebabnya...

lieyalatif berkata...

ya Allah emi...aku tekejut tang adik ko tu.... dari sihat tetibe jatuh sakit mcm tu.... harap semua kembalik normal sihat mcm biase...byk2 kan doa dan usaha ye emi...in sha Allah moga ade hikmah.....

norhidana miswan berkata...

sian z, mengejut sgt semua nih mi.... moga z terus kuat utk teruskan hidup n moga dia cpt sihat...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut