nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 14 April 2014

gangster nye ko dik...



sejak dua menjak ni asyik citer pasal darin je kan..
citer kakak suri cam kurang..
eh takdelah..cuma telatah darin ni menarik minat nak berblog jer..
lagipun kakak maintain je skrang..
kakak ayu...dah beso..so kter kurangkan cite dia skit..
hehehe

ni lagi pasal si budak kecik ni..
mak aiii...gangster celup betul...
g JJ semalam..lepak kat kidszoom apa ntah..
biasa kami kalau g JJ Au tu mmg suka biar dua beradik ni main..

kakak suri peel nyer takde jenis nak berebut barang ngan orang..
kalau dia tgh main...orang lain ambik barang dia..
kakak suri akan senang hati lepaskan je barang tu kat orang lain..
tapi tidak pada adik...
huhuhu

situasi pertama...
adik sedang naik kete gerak2...(sapa pernah g situ tau lah)
adik mmg suka naik benda alah tu...
so naik lah lama skit..sbb takde orang nak naik..
kemudian ada budak nak naik...
bapak budak tu siap nak naikkan anak dia..
sedangkan adik still dok dlm tu...hehehe
tangan budak tu menapak kat dlm kete tu..
adik leh pijak tangan budak tu..huhuhu..
situasi nyer mmg adik tak bagi budak tu naik...
tak puas main..oklah..
angkat adik kter g main benda lain..
yelah orang lain pun nak main gak (bapak budak tu pun satu..suka tgk budak2 berebut kot)

oklah..

situasi kedua..
adik suka kete kecik yang leh drive tu..
tp ada sorang budak koker (besar dr darin myb umur 4 atau 5 tahun)
tapi budak tu tak bagi ke adik sbb dia rasa dia punyer..
parking tepi umah dia ...
abis sume barang2 main budak tu sumbat dalam umah (kitchen)
adik tak puas hati..nak main tak leh..
ok fine...
then..budak tu leka main dlm umah..
adik g ambik kete n drive...hehehe
budak tu marah...kuar dari rumah n g kat adik
budak tu bukak pintu kete...then adik g tutup..
dgrlah adik n budak tu bebel..
adik keras hati..tak kuar2 dari kete..
bt dek je
papa ada..tp malas nak campur...nak tgk jer...huhuhu
then budak tu masuk dlm umah dia..
adik pun suka hati bawak kete...
thennnnn
adik masuk dlm umah budak tu ngan kete...
ho ho ho...
ko pehal dik..
ok relaks2...
budak tu kuar...
adik kuar dr kete masuk dlm umah..
bt sepah dalamumah tu..
budak tu marah..tp adik bt dek...
kakak masuk dlm umah..
n adik n kakak happily main dlm umah..
budak tu lari g umah lain..huhuhu...
ok..gangster tak adik???
hahaha

tp statement takleh blah..kaitkan perangai darin ngan aku..
apa ni..???


hahaha


yg tukang komen tu bestfriend aku ..adik aku n ma aku..
so terpaksa lah aku akui...huhuhu



Tiada ulasan:

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut